Hae
Palasia Arjestani

Puuro is back – arkipäivien ruokapäiväkirja

OLYMPUS DIGITAL CAMERATällä viikolla ruokailut on tuntuneet jotenkin helpommilta kuin ennen. Johtuu ehkä siitä, että tehtiin kerrankin vähän isommat ruokaostokset kerralla eikä kaupassa ole tarvinnut ravata joka päivä. En ole testaillut mitään uusia reseptejä vaan oon tehnyt todella helppoa ja ihan tavallista kotiruokaa, kuten jauhelihakastiketta ja spagettia. Tänään aionkin tehdä alkuviikkoa ajatellen makaronilaatikkoa vähän uudella twistillä á la Kari Aihinen. Onneksi Kaappaus keittiössä alkoi jälleen, on muuten huippu sarja! Vihanneksia mä syön varmaan edelleen liian vähän, mutta en jaksa siitä repiä kauheita paineita. Hedelmiä ja marjoja menee sen sijaan ihan kivasti 🙂 Pinosin eilen illalla taas kauhean kasan ruokalehtiä nojatuoliin odottamaan sopivaa hetkeä. Jos niistä löytyisi taas jokunen hyvä resepti tuomaan vaihtelua arkiruokiin ja ehkä joku leivontareseptikin testattavaksi!

Maanantai

Nukuin pitkään. Aamupäivällä ulkona tytön kanssa ja illalla open gymissä mm. tempausta 2h.

PicsArt_1428816757591Aamulla tattaripuuroa mansikkahillolla, pari tummaa reissaria päällisineen, kahvia ja vettä. // Välipalana smoothie, jossa banaania, pähkinöitä, mustikkaa, puolukkaa, turkkilaista juggaa ja Cocovin supermixiä. // Treenin jälkeen palkkarina Fastin proteiinismoothie (ei kuvaa). // illallisena spagettia, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // naposteluun lehtikaalisipsejä // iltapalana miehen tekemään banaani-cashewleipää sekä viili mustikoilla

Tiistai

Töissä aamuvuorossa. Iltapäivällä hoploppiin ja seiskan maissa treenit.

PicsArt_1428817043181Aamupalana tattaripuuroa raejuustolla, lesitiinillä ja mustikoilla. Lisänä pala miehen tekemää banaani-cashewleipää, kahvia ja vettä // välipalana turkkilainen jogurtti hillolla sekä mandariini (ei kuvaa) // lounaalla spagettia, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // ennen hoploppia smoothie //hoplopissa välipalana rahka banaanilla ja pähkinöillä // treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // iltaruokana bataattikeittoa jauhelihalla ja pari paahtoleipää päällisineen.

Keskiviikko

Ei treeniä. Iltavuorossa töissä 8h.

PicsArt_1428817457797Aamupalana tattaripuuroa raejuustolla ja hillolla, pari paahtoleipää päällisineen, kahvia ja vettä. // ennen töihin lähtöä smoothie // töissä ruokana Picnicin täytetty texmex leipähässäkkä // välipalana banaani ja pähkinöitä (ei kuvaa) // iltapalana pari paahtoleipää kananmunalla

Torstai

Päivän liikuntana kävely töistä kotiin 40 minuuttia.

PicsArt_1428818153558Aamupalana pari paahtoleipää päällisineen, banaani, kahvia ja vettä. // välipalana töissä banaani + pähkinöitä, mandariini jäi syömättä // lounaalla riisiä, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // anoppilassa ruokana hernekeittoa ja näkkäriä // jälkiruokakahvilla mukillinen kahvetta ja Lidlin korvapuusti (ei kuvaa) // kotona iltapalaksi pari palaa banaani-cashewleipää avocadolla, loput avocadosta + mandariini.

Perjantai

Ei treeniä kipeytyneet olkapään takia. Ulkoilua tytön kanssa pari tuntia ja siivoilua kotona. Hyötyliikuntaa nääs 🙂

PicsArt_1428818280770Aamupalana pari paahtoleipää päällisineen, omenaa, kahvia ja vettä. // ei välipalaa, oli töissä vähän kiirettä // lounaalla kaurapuuroa lesitiinillä, mustikoilla ja raejuustolla // töiden jälkeen smoothie (ei kuvaa) // ulkoilun jälkeen tuoretta moniviljaleipää päällisineen ja jämät hernekeitosta // jossain välissä pari palaa pähkinäsuklaata (ei kuvaa) // iltapalana kinkku-juustomunakas ja tomaattia.

Nyt oon innostunut taas syömään puuroa ja mahtui viikkoon pari munakasta/paistettua munaa. Nää molemmat on sellaisia joihin välillä tulee himo ja välillä täysi kyllästyminen. Ensi viikkoa varten on pari uutta välipalajuttua mielessä ja tarkoitus olisi tehdä pitkästä aikaa uunivihanneksiakin. Ne olis todella helppoja tehdä, mutta jostain syystä unohdan ne aina. Myös jokin vihanneskeitto vois olla kova sana! Treeneissä oon jaksanut tosi hyvin eli ruokaakin luulis olevan ihan riittävästi. Ennen mua väsytti kauheasti hiilarit lounaalla, mutta nyt en ole sitäkään huomannut. Töissä on tosin ollut niin kiirettäkin ettei ole varaa olla väsynyt ja veltto..

Me yritetään nyt entistä enemmän keskittää ostoksia S-kauppoihin ja Lidliin, koska niissä säästää selkeästi eniten. Mä käyn jonkin verran lähi K-kaupassa, mutta kun katsoin esim. helmikuun plussakirjettä niin olin syytänyt sinne yli 300e rahaa. Miettikää! Minä yksistään olin käynyt siellä ostamassa 300 eurolla ihan vaan pikku ostoksia. Ihan järjetöntä. Me tehtiinkin perjantaina niin, että kun mä en mennytkään treeneihin niin mentiin koko perheen voimalla kauppaan ja ostettiin kaikkea isosti. Aina tällainen perjantain iso kauppareissu ei ole mahdollista, mutta pitäis yrittää sovittaa se jollekin päivälle viikosta. Tänään katsotaan vielä jääkaappi läpi ensi viikkoa ajatellen ja käydään vielä Lidlissä. Toivottavasti ei tartte enää viikolla kauheasti kaupassa ravata!

Mitäs ruokakauppoja te suositte?

 

14 kommenttia

 1. Aada kirjoitti:

  Kaappaus keittiössä on yksi munkin suosikkiohjelmista! Kari Aihinen on tosi symppis tyyppi ja muutenkin ohjelmasta jää aina hyvä mieli, plus että saa ideoita omaankin ruuanlaittoon.

  Meidän paikkakunnalla ei ole Lidliä, varmaan siellä käytäisiin jos olisi, eniten käydään S-kaupassa ja viikoittain myös K-kaupassa kun siellä on joitain juttuja mitä ei S-kaupasta saa. Vaikka moni onkin sitä mieltä että S-kaupoissa me maksetaan ne bonukset itse hinnoissa niin silti suosin niitä, bonuksia kuitenkin kertyy noin 20-30 euroa kuussa joka on vuositasolla ja muutenkin iso raha.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuosta ohjelmasta saa joka kerta todella hyviä ja käytännönläheisiä ideoita omaan keittiöön. Ei ruuanlaiton tarvitse olla mitään rakettitiedettä! Tein eilen Aihisen reseptillä makaronilaatikkoa ja voi helvata miten hyvää se oli!

   Meillä on ollut yhteinen s-bonustili miehen kanssa viimeiset 10 vuotta eikä vissiin kertaakaan ole sieltä rahaa nostettu tai kortilla maksettu. Kaiken lisäksi ollaan hävitetty tunnusluvut tilille joten ei ole mitään hajua paljonko siellä on rahaa 😀

 2. mia jeskanen kirjoitti:

  Kaappaus keittiössä <3

 3. Denu kirjoitti:

  Lidlistä itsekin haen suurimman osan ruoista, ja jos K- tai S-ketjun kaupoissa tulee asioitua, niin yleensä ostan ns. kaupan omia tuotteita eli Rainbowia, Kotimaista, K-menua ja Euroshopperia, osa joistakin tuotteista on halvempia kuin Lidlissä 🙂 vaikkakin Lidl on kyllä monessa tuotteessa halvempi ja loppusumma tulee usein olemaan pienempi Lidlissä. Eihän muutaman kymmenen sentin hintaero paljoa ole… mutta jos laskee kuukausi ja vuosi tasolla, niin kyllä se rupeaa jo kukkarossa näkymään 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Just näin, pienistä puroista muodostuu suuren suuri joki 😉 Mä just mietin, että täytyy alkaa kans enemmän ostelemaan kaupan omia merkkejä ja satsaamaan tarjouksiin. Niilläkin saa jo jonkinlaisen säästön!

 4. minttyli kirjoitti:

  oks noi lehtikaalisipsei?:P piti testaa kun näin cittaris lehtikaali nipun 1.5e myynnis en si viittiny ja ny kaduttaaaa! pitää pistää joskus kokeiluun & kiitos sun postausten alko tekeen mieli hernerokkaa sinapilla!:D

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mies niitä keksi tehdä! Lehtikaalisipsit oli tosi hyviä ja olis tarkoitus tehdä uusi satsi ihan lähipäivinä 🙂

 5. ulla kirjoitti:

  Kaappaus keittiössä on niiiin hyvä sarja ja Kari todella symppis.
  S- kauppoja suositaan. Prisma on kantapaikka . Kyllä on niin paljon edukkaampi kuin esim. cittari. Ja valikoima on laaja. Joskus asioin K- kaupassa… mm supermarketissa, jos tarvitsen pieniä ostoksia tai jotain mitä ei Prismasta saa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Prisma ja Lidl on ykkösiä täälläkin 🙂 Täytyy selvittää onko meidän lähi-Prismassa keräilypalvelua. Helpottais huomattavasti kun vois vaan perjantaina hakea valmiiksi pakatut kassit mukaan. Välttyis siltäkin reissulta..

 6. LK kirjoitti:

  Me käydään pääsääntöisesti Lidlissä koska huono palkka 😀 Kerran viikossa, aina torstaisin, ostetaan koko viikon ruoat. Erikoisjuttuja, joita Lidlistä ei löydä käydään hakemassa K – tai S -kaupoista. Nykyään saa jopa lehtikaaltakin Lidlistä, jee! Me ollaan aina käyty vain kerran viikossa kaupassa, vaikka usein sitä unohtuu/loppuu joku juttu ja sitten käydään nopsaa hakemassa vain se tarvittava 🙂 Tällä systeemillä kyllä säästää! Eikä mene turhaa aikaa joka päivä kaupassa juoksemiseen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Lidl on loistava paikka ja sitäkin kehitetään koko ajan monipuolisemmaksi. Pitäis itsekin opetella kerran viikossa kaupassa käyntiin. Ei menis rahaa niin paljon ja bonuksetkin kertyis vain yhteen paikkaan. Plussapisteita saa aika onnettomasti verrattuna S-bonukseen 😉

 7. Mimmukka86 kirjoitti:

  Mua kiinostaa ne sun parit uudet välipalajutut! Kerro meillekkin, jos ovat onnistuneita! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *