Hae
Palasia Arjestani

Minkälainen on hyvä valmentaja?

 Meillä on Crossfit Vantaalla siitä hyvä tilanne, että meillä on kolme erittäin osaavaa valmentajaa käytössä: yksi vaikituisesti melkein joka treenissä ja kaksi muuta silloin tällöin. Joskus kaikki kolme kerrallaan. Bodausaikoina totuin treenaamaan yksin ja toisen läsnäolo ja tekniikoiden katsominen lähinnä ärsytti. Crossfitin aloitettuani olen päässyt siitä onnelliseen asemaan, että jokaisessa treenissä on joku neuvomassa tekniikoita ja valvomassa että harjoittelu on ylipäänsä turvallista. Crossfitistä liikkuu kummia oletuksia, että liikkeet tehdään vähän miten sattuu koska ne halutaan suorittaa mahdollisimman nopeasti. Näin ei todellakaan ole vaan palautetta tulee valmentajalta välittömästä jos tekniikka alkaa hajota. Ensin harjoitellaan tekniikat kuntoon ja vasta sitten aletaan lisätä nopeutta.

kuvia 001

Sunnuntaina anopille lähdössä.

 

IMG_20131208_172814

 

IMG_20131206_203227

Minkälainen sitten on hyvä valmentaja? Minun mielestäni hyvä valmentaja on osaava, persoonallinen, positiivinen, kannustava ja inspiroiva. Hyvä valmentaja tuntee ihmiskehon ja tietää sen salat. Me kaikki kun ollaan niin erilaisia. Hyvä valmentaja neuvoo tekniikat niin että tyhmempikin (minä) ne ymmärtää. Hän tuntee mobbauksen ja liikkuvuusharjoittelun salat ja osaa tekniikoita katsomalla kertoa mihin osa-alueisiin tarvitaan lisää liikkuvuutta ja pystyy myös neuvomaan sopivat liikkeet niihin. Hyvä valmentaja on kannustava, mutta osaa myös sanoa jos asiat ei mene niin kuin pitäisi. Hyvän valmentajan tunnistaa myös siitä, että treenaajat kehittyvät tasaisesti. Ohjelmointi on silloin laadittu oikein kun se sopii kaikille. Vähän rintaa röyhistellen täytyy todeta, että meidän valmentaja täyttää kaikki nuo kriteerit! Iso kiitos ja hatunnosto loistavista treeneistä siis Jesselle, Petelle & Alexille 🙂

Mitäs mieltä te olette? Minkälainen on hyvä valmentaja? Unohtuiko jotain listasta?

IMG_20131210_054533

 

20131207_200104

Lauantaina vähän tankattiin 😀

 

IMG_20131208_163827

Sunnuntaiaamun aloitin kahvilla ja raakakakulla.

 

20131208_192259

Duunieväitä värkkäämässä.

 

20131204_110622

 Eilen menin voimieni tunnossa ja intoa puhkuen treeneihin ja melkein hei ekana sanottiin, että karsintoihin osallistujat ottaa sitten vähän iisimmin. Waaat? Olin motivoitunut paahtamaan sata lasissa, mutta loppujen lopuksi pieni löysiminen oli vain erittäin hyvä veto tähän saumaan. Tarkoituksena oli vain lämmitellä kroppaa kunnolla, saada vähän hikeä pintaan ja paikkoja auki.

 • Shoulder press 5 x 5 (20, 22.5, 25, 27.5, 27.5kg)

14 minuutin amrap

 • push press x 8 (25kg)
 • box jump x 8
 • pull up x 8
 • kierroksia 5 + push press + box jumps

Hyvä hiksa tuli ja sykkeetkin nousi kevyesti. Leukoja vetäessa aattelin et ou nou miten raskaita vaikka käytin vetokumia! Heti iski pieni pelko että miten ne menee jos karsinnoissa tehdään niitä. Todennäköiseti tehdään…

kuvia 009

Shoulder press. Jaloista ei tässä saa ottaa yhtään vauhtia!

 

kuvia 005

 

kuvia 006

 

kuvia 007

 

kuvia 010

Leuat vedin wodissa keltaisella kumilla. Vähän säästelin itseäni… silti meni selkä tosi kipeeks!

 

kuvia 012

 

kuvia 011

 

kuvia 015

 

kuvia 014

 

kuvia 013

 

Tänään ei tule treeniä ollenkaan, koska illalla on meidän tytön joulujuhla 🙂 Saa nähdä suostuuko hän siellä rivissä mitään laulamaan kun näkee isin ja äidin yleisössä. Niin ja tänäänhän sit julkaistaan Winter warin karsintojen toinen laji! Iiiisk! Voi olla että huomenna käyn sen jo tekemässä pois alta kun viikonloppu menee jossain ihan muissa maisemissa ja merkeissä 😉 Lahti here I come!

kuvia 017

Eilisen illallinen.


20131209_091151

Töissä aamuvälipalaa. Noi on tosi hyvän makuisia!


IMG_20131208_194919

Ikeasta saa parhaat tuoksukynttilät 🙂

 

Jokos te olette kovasti joulua laitelleet? Täällä poltellaan kynttilöitä ahkerasti ja jotain joulukoristeitakin olen saanut ripusteltua ympäri kämppää. Jostakin täytyisi saada ylimääräistä aikaa kämpän perusteelliselle siivoamiselle, mut ehkä näytän vain vähän imuria nurkille ja puunaan suurimmat paskatahrat pois. En ainakaan aio käyttää energiaa siivoamisen murehtimiseen 🙂 Lahjatkin pyritään tänä vuonna ostamaan netin kautta niin ei tarvitse kuin muutama hassu puketti hakea kaupasta. Säästetään siinä ainakin reilusti aikaa ja hermoja 😀 

 

8 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Crossfitissa valmentaja on kuin personal trainer, joka on paikalla aina kun sinäkin! On paljo halvempaa! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Totta! Vaikka kuukausimaksut onkin kohtuullisen kalliit verrattuna kuntosalien kuukausimaksuihin niin ainakin meillä on joka kerta henkilökohtaista opetusta tarjolla 🙂

 2. Toni kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus Jonna! Puhut täyttä asiaa. Valmentajan pitää myös pystyä tarpeen mukaan pystyä hölläämään joskus ehkä liiankin innokasta harrastajaa :). Kyllä mä ainakin ajattelen et saan mun kuukausittaisen jäsenmaksun vastineeksi käytännössä yksityisopetusta ja siihen vielä loistavan treeniseuran kylkiäisiksi.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha! Sun kohdalla varmasti joutuu välillä vähän toppuuttelemaan 😀 Samaa ajattelen minäkin eli täyden vastineen olen kyllä kuukausimaksulle saanut ja vielä vähän ylikin! Pitäis melkein vähän extraa maksaa kun Jesse kuvaa ja valvoo noita karsintojakin 🙂 On siinäkin oma hommansa!

 3. Arto kirjoitti:

  Wauh! Aivan mahtavassa kunnossa olet! https://palasiaarjestani.vaikuttajamedia.fi/wp-content/uploads/sites/27/2013/12/kuvia-0152.jpg piti ihan hetki hämmästellä tuota kuvaa että miten on kädet ja kyljet yms kunnossa! 🙂 Huh, antaa aina hirmuisesti intoa omiin treeneihin kun näkee miten sinnikkäästi ja innokkaasti jaksat treenailla. Huomenna suunnistettava heti aamusta salille puhisemaan 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hihii, kiitos! Mahtavaa jos saat motivaatiota tästä blogista 🙂 Sehän tässä kaiken pointtina onkin, motivaation ja ideoiden jakaminen 🙂 Toivottavasti puhisit hyvän treenin!

 4. Petra K kirjoitti:

  Hyvä valmentaja jättää treenaajalle hyvän fiiliksen, vaikka treeni ei olis ihan putkeen mennytkään. Sellaisessa ilmapiirissä on kiva treenata, jossa jokainen pieni edistys tekniikassa tai kilomäärissä on aina voitto sen sijaan, että jäisi tunne, että olisi pitänyt saavuttaa enemmän tai seuraava ennätys olisi pitänyt jo rikkoa eli ts olisi pitänyt yrittää enemmän. Aika ajoittain pieni piiskaaminen tosin on ihan hyvästä, jottei treeni jäis pelkästään omalle mukavuusalueelle. 😉

  Tietysti myös hyvä treeniseura on osa kokonaisuutta boxeilla sillä ainakin mua motivoi muiden kehittyminen ja onnistumiset. Meidän salilla on vaan helppo olla iloinen muiden puolesta. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Toi olikin muuten erittäin hyvä pointti! En ole koskaan huonolla tuulella lähtenyt treeneistä. Pettymyksiä tietysti on tullut ja tulee varmasti jatkossakin, mutta ne kaikki opettaa ja sen olen saanut kuulla monta kertaa. Aika usein kuulen boksilla: älä hätäile tai älä hermoile, sä opit kyllä! Niin se vaan on, kukaan ei ole seppä syntyessään ja nää liikkeet ja tekniikat vaatii vuosien hiomista ennen kuin ne osaa riittävän hyvin.

   Tänään kyllä tarvitaan kannustusta ja omalta mukavuusalueelta poistumista. Hemmetin valakyykky 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.