Hae
Palasia Arjestani

Missä mennään?

Useammankin kokeneemman kisaajan suusta olen kuullut, että viimeiset viikot dieetistä ovat kaikista vaikeimpia, mutta niiden aikana myös kunnossa tapahtuu eniten muutoksia. Joo-o, tosiaan alkaa olla aika väsynyttä touhua. Mikään unimäärä ei riitä, nälkä on koko ajan ja treenitkin hoidetaan silkasta pakosta. Intervallit on tuskaa ja aamulenkit maistuu puulta. Voisin syödä jääkaapin tyhjäksi ja kumota kissanruuatkin kurkusta alas. Peilistä näkyy todella väsynyt ja ruipelo tyttö. Kunto ei miellytä pätkääkään ja itku meinas päästä eilen vaparia treenatessa. Kyllähän se vapari sujuu (on niin yksinkertainen et idioottikin sen vetäisi, siis juuri sopiva mulle 😀 ), mut se ei pelkästään riitä. Aika käy vähiin ja huonolta näyttää. En pääse kuntoon.. Kroppa pukkaa nesteitä ja valivali. Ei ole enää paljon jäljellä eli pakko painaa! Katsotaan sitten valmistavalla viikolla miten kroppa reagoi tankkaukseen ja kerääkö enemmän nestettä vai alkaako kuivua.. Tietysti toivon jälkimmäistä, mutta koskaan ei voi tietää.

Maanantain Puijon intervallitreenistä on jalat ja varsinkin lonkankoukistajat ollu aika muussina, mut tehokasta oli! Tiistaina salilla rintaa ja käsiä. Rinnalle supersarjoja tehojen nostamiseksi ja käsiäkin otin superina. En muista ees painoja, mut tuskin kovin ihmeelliset olivat 🙂 Vielä muutama viikko ja sitten pääsee taas kunnon treenin makuun, jeeee!

1a. Vinopenkki p.smith 3x
1b. Vipunostot tasapenkillä kp 3x
2a. Vipuvarsipena 3x
2b. Ristitalja 3x
3a. Ranskalainen mutkatangolla 3x
3b. Hk scott taljassa 3x
4a. Pushdown tangolla 3x
4b. Hammer kp 3x

Ja päälle intervallia ensin crossarilla 15 minsaa ja toiset mokomat soutulaitteella. Maaritkin oli ähertämässä omaa intervalliaan. Kauheeta kyytiä se paineli! Eipä paljon tullut juteltua, taidettiin molemmat olla aika väsyneitä. Onneksi toinen ymmärtää, jos ei ihan aina jaksa kauheasti jutustella 🙂

Eilen pidin lepopäivän. Aamulla tietysti lenkki kera koiran, mut salille ei tarvinnut lähteä. Töistäkin pääsin aikasemmin, joten suuntasin nesteisen ruhoni kohti Lady Lineä ja kävin treenaamassa vaparia. Kuten jo sanoin niin vapari alkaa sujua ihan hyvin, kun fiilasin sitä vähän yksinkertaisemmaksi. Alussa siinä oli liikkeitä mitä en oikein saanut kohilleen ja päätin sit jättää ne pois. Eihän se mikään kauhean hieno vapari ole, mut onpahan ihan jees kuitenkin. Parempi kuin kuus kertaa pakolliset poset läpi Ukko-Nooa taustalla soiden 😀

Pitkästä aikaa pyörähdin myös kauppahallissa. Kävin maustesopista hakemassa säkin cayennepippuria ja pari uutta kahvia. Tällä kertaa makuina minttu-suklaa ja wiener-toffee, nam! Isännälle ostin pienen palan belgialaista pähkinäsuklaata. Tiskissä oli erilaisia suklaita varmaan miljoonaa eri makua ja olisin voinu syödä ne kaikki! Aina kannattaa lähteä nälkäisenä liikenteeseen…

Oon vähän miettinyt PM-kisojakin. Naisten classicistahan kaikki kisaajat pääsee automaattisesti myös PM-kisaan. Alkuun olin satavarma, että jatkan myös sinne vaikkei menestystä SM-kisoista tulisikaan ja tällä kunnolla ja lihaksilla sitä on turha odottaakaan.. mut nyt on alkanut mieli muuttua. Toisaaltahan sinne kannattaisi lähteä, koska voi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun sinne pääsen ja saahan sieltä ainakin kilpailukokemusta jos ei muuta. Samoilla tulillahan tuo menis, mut saa nähdä mikä on fiilis parin viikon päästä.

Näihin iloisiin tunnelmiin päätämme tämän selonteon. Lähden tekemään en yhtään mitään 🙂 Illalla salilla takimmaisia jalkoja ja intervallia, ou jeah..

6 kommenttia

 1. emr kirjoitti:

  Hms mä en tiennytkään että PM:iin ”saa” mennä kaikki! tämmönen tieto menny ihan ohi silmien..

 2. Annemari kirjoitti:

  Nyt kyllä nostat sen hännän pystyyn siellä. Paskaako sitä kuntoansa liikoja märehtii, varsinkin kun niitä nesteitä on kilokaupalla pienten ja vähän suurempienkin lihojen peittona. Eikös Maaritillakin ollut jotain 6 kiloa(!!) tipahtanut viimeisellä viikolla paino.Kun teet kaiken mitä pitääkin, niin ihan varmasti sieltä kuoriutuu hyvä kisakunto. Yleensä parennettavaa jää ja tietääpä mitä seuraaviin kisoihin tekee erilailla. Taas sitä tästäkin dieetistä oppi uutta. Minä ainakin olen oppinut. Nyt jaksetaan vielä painaa ja kyllähän mää tiiä että nää jaksat 😉

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Emma: näin mä olen käsittänyt noista posteista mitä liitosta on tullut. Jokaisesta sarjasta kuusi parasta ”pääsee” tai ”saa” mennä PM:iin ja koska meidän sarjassa ei ole kuin kuusi kilpailijaa niin eikös silloin kaikilla ole oikeus PM-lavalle nousta? Tietystihän liitto voi päättää joidenkin kohdalla, että kunto ei sinne riitä, mutta kun kisat on Suomessa niin uskoisin kaikkien sinne pääsevän (siis sarjojen kuusi parasta). Voi olla että olen jotain ymmärtänyt väärinkin…?Annemari: joo, eihän sitä kuntoa pitäis murehtia, mut kun se tässä vaiheessa alkaa mennä huonommaksi niin kyllähän se vituttaa. Kovasta väsymyksestä huolimatta raadetaan edelleen perse hiesso 🙂

 4. massaminna kirjoitti:

  Kiva kuulla, että en ole ainut, jolla vähän huonot fiilikset kunnosta. Tuntuu tosiaan siltä, että paskemmaks menee vaan…Nyt peilit peittoon ja silmät kiinni, sormet ja varpaat ristiin ja toivotaan vaan parasta…eiks jee!Minäkin käsitin juu, että kaikki pääsee nyt PM:iin, jos halua vaan riittää. Eiköhän sinne kannata lähteä, jos vaikka kuntokin paranisi vielä sinne ja pääsee vertailemaan muiden maiden tasoon.Kaksi viikkoa enää, sen jaksaa, kun on tähänkin asti päästy 🙂

 5. Riinu kirjoitti:

  Paas kuule noista kaffepusseista vähän kuvia kun kerkiit… alko kuulostamaan liian hyvälle ollakseen totta tuo minttu-suklaa ja etenkin wieneri!!! Nam nam nam :PNo tottakai PM:iin!!! Sinne vaan koko tyttöbändi mitä teit tänävuonna lavalle nousee, käsikädessä menette ettei norjan likat ala uhittelemaan ;)Ihan mielenkiinnosta vielä, asiasta mikkihiireen… katselen tässä just dietit vaihtoon ohjelmaa, toisella oli päivän kalorit 350 ja toisella reippaasti yli 3000… ootko laskenu mitä about on nyt viimisillä viikoilla per päivä, jos vaan saat näitä salaisuuksia kertoa niin kiinnostais 🙂

 6. Tiina kirjoitti:

  Onpa positiivista, etten ole ainut kisadieettiläinen joka himoitsee jopa kissanruokaa. Tsemppiä viimeisille viikoille ennen Fitness Expoa!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *