Hae
Palasia Arjestani

Virkattu pyöreä tabletti keittiön pöydälle

virkattu pyöreä tabletti

Virkkaaminen on vienyt minut täysin mennessään ja tämän kertainen tekele on virkattu pyöreä tabletti keittiön pöydälle. Näitä tabletteja on käsissäni syntynyt vasta yksi, koska ranneleikkaus katkaisi ikävästi hyvän putkeni, mutta eiköhän tässä taas piakkoin päästä koukun varteen taas kiinni! Olen innoissani selannut käsityökirjoja ja painanut mieleeni mitä hienoimpia ideoita. Haluaisin tehdä ainakin kassin, pari kukkaroa, laudeliinan saunaan, pöytäliinan ja maton. Virkkaaminen kuulostaa varmasti joidenkin korvaan mummomaiselta ja tylsältä hommalta, mutta voin kertoa että harva asia on niin hienoa kuin saada omin käsin jotain kaunista aikaiseksi! Hiplaan monesti kirppareillakin virkattuja ja itse neulottuja juttuja, mutta olen huomannut etteivät ne mene kovinkaan hyvin kaupaksi. Ihmiset eivät vain arvosta riittävästi käsitöitä maksaakseen niistä.

Virkattujen tablettien ohjeen löysin jälleen kerran Novitan sivuilta ja alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Olen tallentanut Pinterestiin ison kasan erilaisia virkkausohjeita, mutta en ole uskaltanut lähteä vielä kokeilemaan, koska englanninkielinen sanasto ei ole hallussa. Nyt kättä parannellessahan minulla on hyvin aikaa perehtyä siihenkin 😉

Nämä pyöreät hieman hempeän väriset tabletit aion laittaa keittiön pöydälle, mutta näitähän voi yksittäisinä käyttää esim. kukkamaljakon alla.

virkattu pyöreä tabletti

Virkattu pyöreä tabletti keittiön pöydälle

Aloitus

Valmiin työn halkaisija on noin 35 cm. Tarvitset työhön esim. Novita eco tubea n 200g. Itse tein tabletin Novita Strömsöstä. Virkkuukoukku nro 8 tai käsialan mukaan.

kjs = ketjusilmukka

p = pylväs

ps = piilosilmukka

ks = kiinteä silmukka

Kierrä lanka kerran sormesi ympäri ja virkkaa renkaaseen:

1. krs: 3 kjs (= 1. p) ja 11 p. Sulje kerros 1 piilosilmukalla (ps) kerroksen alun kolmanteen kjs:aan = 12 p.

2. krs: virkkaa 5 kjs, *virkkaa seuraavaan p:een 1 p ja 2 kjs*, toista *–* vielä 10 kertaa ja sulje kerros 1 ps:lla kolmanteen kjs:aan.

virkattu pyöreä tabletti

3. krs: Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (vastaa 1 p), jonka jälkeen pylväs jokaiseen ketjusilmukkaan sekä pylvääseen. Sulje kolmanteen kjs piilosilmukalla.

4. krs: virkkaa 3 ketjusilmukkaa, seuraavaan pylvääseen kaksi pylvästä samaan, sitten yksi pylväs ja taas kaksi pylvästä samaan. Jatka kierros loppuun ja sulje jälleen kolmanteen kjs piilosilmukalla.

5. krs: virkkaa 5 ketjusilmukkaa, jätä yksi pylväs välistä ja tee seuraavaan pylvääseen yksi pylväs, virkkaa 2 kjs, hyppää yhden pylvään yli ja virkkaa seuraavaan pylvääseen yksi pylväs. Aina siis kahdella ketjusilmukalla yhden pylvään yli. Jatka kierros loppuun ja sulje kolmanteen ketjusilmukkaan piilosilmukalla.

6. krs: virkkaa 3 kjs ja tämän jälkeen jokaiseen ketjusilmukkaan ja pylvääseen pylväs. Sulje piilosilmukalla kierros kolmanteen kjs.

7. krs: virkkaa 3 kjs, hyppää kolmanteen pylvääseen (jätä siis 2 pylvästä välistä) ja tee kiinteä silmukkaa. Virkkaa jälleen 3 kjs, hyppää kolmanteen pylvääseen ja tee kiinteä silmukka. Etene näin koko kierros ja tee viimeisenä kiinteä silmukka aloitusketjun juureen.

8. krs: Tee jokaiseen ketjusilmukkarenkaaseen 4 kiinteää silmukkaa. Etene näin koko kierros ja sulje kiinteällä silmukalla. Päättele langat ja höyrytä tabletti. Valmista!

Ohje on mielettömän helppo, kun vaan pääsee vauhtiin! Yhden tabletin tekemiseen ei mene kovinkaan kauan 🙂 Onko teilläkin virkattu pyöreä tebletti pöydällä vai käytättekö tabletteja ollenkaan?

Edellinen postaus: Ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Oi vitsi onpa kivannäkönen :). Miun siskolla kävi sama, että hän ei ikinä oikeastaan ollut virkannut ja nyt innostui. Kuulemma oli tosi rentouttavaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Virkkaaminen on rentouttavaa! Ei siinä juuri muuta voi miettiä ja kaikista parasta on nähdä aina omien kättensä jälki 🙂 Mietin täällä kuumeisesti koska uskallan alkaa taas virkkailemaan käteni kannsa..

 2. Mia kirjoitti:

  Innostuin kans tekemään saman, mutta ei mulle tullu yhtä hyvä? jotain meni pieleen kun alko loppua kohti reunat nousta. Pitää vielä yrittää ja tulkita noita ohjeita (lue: harvoin virkkaan, patalaput onnistuu muu on vielä haastavaa?).kiva tällästäkin lukea välillä!

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä ne mullakin nousi, mutta silittämällä saa ainakin osan noususta pois! Jos tuntuu ettet ymmärrä niin laita mulle vaikka instassa viestiä niin jeesin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *