Hae
Palasia Arjestani

Viikon 2 ruokapäiväkirja – dieetin loppumetrit

viikon 2 ruokapäiväkirja

Eilen oli hieman kiirus päivä, joten viikon 2 ruokapäiväkirja pärähtää blogiin vasta nyt. Töiden jälkeen koomasin sohvalla reilu pari tuntia, joten mun kirjoitusaika meni siinä. Joskus koomailukin tosin on hyvä ratkaisu. Varsinkin hektisen työviikon jälkeen. Loppuilta menikin kotona järjestellessä ja varastoakin kävin vähän siivoilemassa. Viime viikko meni ruokailuiden osalta ihan ookoosti. Dieetti alkoi painaa päälle ja mietin kovasti sen lopettamista. Pysyttelin silti sitkeästi omassa ruokavaliossani, joskin sovelsin sitä vähän siellä ja täällä.

Mennäänpä sitten tsekkaamaan miltä viikon 2 ruokapäiväkirja näyttää!

MAANANTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia ja tomaattia sekä teetä gheellä

11.00 itse tehty kanasalaatti

15.00 hera ja pähkinöitä

salilla aerobinen ja lihashuolto

treenin jälkeen protskudrinkki

19.30 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla

TIISTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia, tomaattia, paprikaa ja teetä gheellä

11.00 puuroa ja marjoja

14.45 banaani ja protskuvanukas

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.00 perinamuussia, seitä ja vihanneksia

21.00 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

KESKIVIIKKO

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 11.30-19.30

7.00 paistettuja munia, paprikaa, porkkanaa, kurkkua ja teetä gheellä

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti

16.00 pähkinöitä ja hera

17.00 Nocco-juoma

19.30 puuro heralla ja marjoilla

TORSTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia sekä teetä gheellä

11.00 iso satsi puuroa ja marjoja

14.30 protskuvanukas ja banaani

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.00 lohkopottuja, jauhelijaa, pinaattia ja paprikaa

21.00 kaurapaahtosämpylä kalkkunaleikkeellä ja paprikalla

PERJANTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

11.00 iso satsi puuroa ja marjoja

14.00 banaani (hera unohtui kotiin…)

15-16 treeni crossfit Vantaalla: leukoja, vauhditonta pituushyppyä, burpeita, käsilläseisontapunnerruksia

17.15 kotona palkkari ja tytöltä jäänyt riisipiirakan jämä

19.00 jääkaapin jämistä jauhelihaa, perunamuussia ja vähän seitä, vihanneksia ja kaurapaahtosämpylän puolikas kalkkunaleikkeellä ja paprikalla

21.15 kaurakorppua oivariinilla ja vihanneksilla

LAUANTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

10.00 kaureleipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja marjoja, teetä gheellä

14.00 Fonda del Solissa lohta ja valkosipuliperunoita sienikastikkeessa

16.45 banaani

19.00 mäkkärista elmaco deluxe ateria + päärynäpirtelö + tuplajuustohampurilainen

SUNNUNTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

10.30 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa perunamuussia, lihapullia kastikkeessa ja vihanneksia

16.00 teen kanssa pala suklaapäällysteistä keksitaikinaneliötä

17-18.30 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa ja treenin jälkeen palkkari

19.45 riisiä, kanaa ja vihanneksia

21.30 pari kaurakorppua kalkkunaleikkeellä ja vihanneksilla

Aika perusmeininkiä jälleen kerran. Pitkästä aikaa tein seitä ja perunamuussia ruuaksi. Tyttö tykkää meillä kalasta todella paljon ja sitä pitäisi ostaa useammin. Ihan vaikka halvempaa seitä, jos rahat on tiukalla. Keskiviikkona kävin lounareilla hakemassa salaatin Picnicistä ja lauantaina käytiin tytön kanssa valokuvauksen jälkeen Jumbossa syömässä. Tämänkin kustansin lounareilla, joita mulla on vielä iso pino käytettävänä ennen kuin menevät vanhaksi. Lauantaina söin aika harvakseltaan, mutta isosti joka aterialla, koska oltiin menossa ihan koko päivä. Ensin valokuvaus, siitä Jumboon syömään ja ostamaan luistimet ja sieltä kodin kautta luistelemaan useaksi tunniksi. Siinäpä se päivä sitten vierähtikin! Vihanneksia haluaisin oppia käyttämään monipuolisemmin, mutta aina ostoskoriin eksyvät samat vanhat kurkut, paprikat ja tomaatit. Laitetaanpa tämä asia työn alle!

Miltäs viikon 2 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Georgian House – Ruokakerho kokoontuu

10 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Mitä hapankaalia tykkäät ostaa ? 🙂
  Niin ja monta munaa sun aamupala sisältää 😀 ?? Kuulostaa niin hyvälle tuo kaali ja munat,, aikomus kokeilla itsekin aamuisin välillä puuron tilalla 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Toi meidän hapankaali on S-marketista, en muista edes merkkiä. Tällä hetkellä aamupalaan kuuluu neljä kokonaista munaa 🙂

 2. Mariem kirjoitti:

  Suosittelen pakastevihanneksia, talvella vielä helppo kun eivät sula matkalla kotiin. Ihan perus kukkakaali (kauppojen omat tuotemerkit yleensä 2€/kg) parsakaali ja kruunuvihannekset hyviä. Voi ottaa jäisenä pakkasesta, heittää leivinpaperilla vuoratulle vuoalle tai pelille, päälle mausteita (aromisuola, pippurit, valkosipulirouhe, soijakastike jne), kuumaan uunin paahtumaan, samalla voi tehdä muuan ruuan ja n. 15 minuutissa saat herkullisesti paahtuneita vihanneksia. Maku ja koostumus on mielestäni näin erinomainen, eivät ole vetisiä tai mauttomia. Porkkanasta la lantusta voi tehdä myös ”ranskalaisia” eli tekee tikkuja, maustaa hyvin ja paistaa uunissa, paistoaika raaoilla vihanneksilla vain on pidempi, mutta porkkanatikut (esim. ripaus kanelia tai juustokuminaa päälle) ovat superherkullisia! Avokado- tai jogurttidippiä kylkeen 😀 Vihannekset on kyllä superherkullisia!

  • Jonna kirjoitti:

   Oi täytyypä kokeilla pakastevihannesten paahtamista! Ei ole tullut edes mieleen..

 3. ninna kirjoitti:

  Todella terveellistä arkiruokailua ja ruokarytmikin sopiva. Aikaisin heräsit(kl7)vaikka työpäivä alkoi vasta 11.30. Vietkö tytön kouluun vai ehditkö treenata aamulla? Yllätti ettei juustoa ollut arkena. Keskiviikon ruokailu näytti aika niukalta.kiva tuo perjantain ”Jämäruokailu” isot pojot siitä. ruokaahan ei heitetä pois? Plussaa myös 3sta kala-ateriasta, hienoa. samoin hapankorppu riisikakun tilalla(kuitu)Lauantaina oli sitten ”kunnonmätöt” ja sunnuntaina hieman herkkuja, sallittu varsinkin kun oli ravintola-anoppi vierailu. syötkö yhtään pastaa? sitä en ole huomannut ruokapväkirjoissa. nuudelit? mittaatko puurohiutaleet`paljonko tulee yhteen annokseen? muusi on todellakin lasten suosikki ja sinne voikin sitten ”piilottaa” vähän muutakin kasvista. teetkö ihan perusversio?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo mä herään aina ajoissa että ehdin syödä aamupalan rauhassa. Vien tytön päiväkotiin vähän yhdeksän jälkeen. Jos menen ennen töitä salilla niin sitten kahdeksan maissa. Mä yritän vähentää koko ajan ruokahävikkiä enemmän ja enemmän. Viime viikonloppuna siivosin meidän jääkaapin ja nyt sieltä näkee oikeasti mitä siellä on. Ei mene hukkaan niin helposti!

   Syön mä joskus pastaa, yleensä spagettia. Tänäänkin juuri ruokalistalla kun tyttö sitä niin kovasti toivoi 🙂 Nuudeleita syön harvemmin, mutta voisi kyllä niitäkin tehdä pitkästä aikaa! Kaurahiutaleita laitan 100g annnokseen kuivapainona. Samoin kuin myös riisiä ja pastaakin. Muusi oli todellinen perusversio: perunaa, keitinvettä ja suolaa. Normaalisti laitan vielä voitakin ja ehkä sipuliakin!

 4. Tuulia kirjoitti:

  Hauskaa että totesit kasviksista itse saman asian jota meinasin kyllä kommentoida, joten laitanpa mäkin korteni kekoon ja vinkkaan näitä mielestäni tosi helppoja tapoja käyttää satokauden kasviksia:

  Paljon värejä ja tasapainoista menoa. Aika 80/20!

  – Porkkanaa voi raasta aina etukäteen valmiiksi, tosin itse olen nykyään niin laiska että usein vain kuorin porkkanan ja syön suoriltaan. Vie noin 20 sek saada se vihanneslokerosta suuhun, kunhan harjaantuu kuorimiseen 🙂
  – Kaalisuikaleet+porkkana -> coleslaw, nam!
  – Kaali on meillä päin maksanut nyt isommissa kaupoissa ja Lidlissä usein 0,5e/kg. Pienemmissäkin kaupoissa aika usein euron kilo. Sopii hyvin vokkeihin, curryihin, kaalilaatikkoon…
  – Porkkana, lanttu ja punajuuret on tosi hyviä uunissa paahdettuna ja saa tehtyä isohkon satsin kerralla. Paitsi siis jos on isoruokainen ihminen niin ei se pellillinen tietysti hirveän kauaa riitä… 😀

  – Talven satokausikasvikset samoin kuin pakastevihannekset taipuu tietysti ihanasti sosekeittoihin.

  • Jonna kirjoitti:

   Vitsi, kaalilaatikkoa pitäisi tehdä! Anni Hautalan uudessa kirjassa oli hyvän kuuloinen resepti kaalilaatikkoon. Täytyykin muistaa ottaa kirja anopilta lainaan 🙂

 5. maikki kirjoitti:

  Mulla on sauvasekoittimessa sellainen vihannesleikkuri osa, sillä tulee nopeasti ja helposti satsi porkkanaraastetta, porkkanoita menee toista kiloa viikossa 😀
  Toinen on noi pakastevihannekset, etenkin töihin ruuan kaveriksi, toimii ihan mikrotettuna, illalla otan jääkaappiin hieman sulamaan ja sitten aamulla laitan ne eväsrasiaan ruuan sekaan. Tai sitten kotona pannulla paistettuna pikaisesti

  • Jonna kirjoitti:

   Minäkin haluan sellaisen lisäosan! Täytyykin tsekata, että onko meidän masiinassa semmonen…Eilen just otin pakkasesta ruusukaalia ja keittelin aterialle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.