Hae
Palasia Arjestani

Gluteenittomat riisipiirakat raikkaalla kylmäsavuhärkä-tuorejuustotäytteellä

Processed with VSCO with c1 preset

Sain Moilasen ja Ruoka.fin reseptikilpailussa haasteeksi tuunata Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita. Tykkään itse, että piirakan päällä saa olla paksulti tavaraa ja kun en ihan perinteistä munavoita viitsinyt väsätä niin väsäsin vähän vastaavanlaisen paksun täytteen leivälle. Täytteessä yhdistyy tuhti tuorejuusto maukkaaseen kylmäsavuhärkään ja keväistä tunnelmaa piirakan päälle loihtii raikas omena. Ainakin itse pidän tästä täytteestä suunnattoman paljon!

Gluteenittomat riisipiirakat raikkaalla kylmäsavuhärkä-tuorejuustotäytteellä

  • 5 kpl Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita
  • 1 prk ruohosipulin makuista tuorejuustoa
  • puolikas Granny Smith omena
  • noin 5 cm:n pala kurkkua
  • 50g härän kylmäsavupaistia
  • ripaus suolaa
  • ripaus sitruunapippuria
  • koristeluun herneenversoja ja härän kylmäsavupaistia

Paista riisipiirakat ohjeen mukaan uunissa. Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Kuori ja pilko omenan puolikas pieniksi kuutioksi. Pilko kurkku ja härän kylmäsavupaisti pieniksi kuutioiksi. Lisää omena, kurkku ja kylmäsavupaisti tuorejuuston sekaan ja mausta ripauksella suolaa ja sitruunapippuria. Sekoita hyvin.

Ota riisipiirakat uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Lusikoi täytettä piirakoiden päälle ja koristele herneenversoilla ja rullalle käärityillä härän kylmäsavupaistin siivuilla. Tarjoile esimerkiksi alkupalana!

Täytettä tulee aika tuhdisti ja se riittää helposti useampaankin riisipiirakkaan. Minä kun olen tällainen loppasuu niin tungin kaiken viiteen ja mussutin menemään hyvällä omalla tunnolla (ja ruokahalulla).

Käy äänestämässä täällä omaa suosikkiasi (minua :D)! Äänestäneiden kesken arvotaan 3 x 100 euron arvoista lahjakorttia K- ja S-ryhmän kauppoihin. Mun reseptin löydät ihan listan alhaalta 🙂 Kiitos jo etukäteen!

Processed with VSCO with c1 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.