Hae
Palasia Arjestani

Perinteiset mokkapalat

Processed with VSCO with a6 preset

Näitä perinteisempiä leivontareseptejä toivotaan aika usein, joten pitkästä aikaa yksi sellainen! Yhteen aikaan tein melko usein mokkapaloja, mutta nyt edellisestä kerrasta oli vierähtänyt varmasti reilusti yli vuosi. Tällä kertaa mokkapalat valmistuivat tytön synttäreille. En löytänyt normaalisti käyttämääni ohjetta mistään, joten pistin googlaten ja valikoin takuuvarman ja hyvän ohjeen Kinuskikissalta. Mokkapalat on aina varma valinta ja näitä on aika hankalaa pilata. Itselleni tosin sattui sellainen moka, että ajatuksissani sulatin voin kun se olisi pitänyt vaahdottaa sokerin kanssa sellaisenaan. Makuunhan tämä moka ei vaikuttanut ollenkaan, mutta pohjan koostumuksesta tuli normaalia tiiviimpi. Noh, kerrankos näitä sattuu!

Perinteiset mokkapalat (pellillinen)

POHJA

 • 200g voita tai margariinia
 • 1,5 dl sokeria
 • 3 munaa
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 4 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1,5 dl maitoa

KUORRUTUS

 • 100g voita tai margariinia
 • 6 dl tomusokeria
 • 3/4 dl vahvaa kahvia
 • 0,5 dl kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa (suosittelen siivilöintiä!). Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu. Kaada kuorrute sitten pohjan päälle ja tasoita lastalla. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.

Itse tein tästä puolikkaan annoksen vähän pienempään uunivuokaan. Koska munia on ohjeessa kolme niin jouduin vähän aikaa miettimään montako laittaisin, koska 1,5 munaa on aika hankala erotella 😀 Päädyin laittamaan kaksi munaa. Mokkapalat ovat aina hyvä ja helppo vaihtoehto juhliin ja kahvipöytään! Koristelulla niistä saa vieläkin houkuttelevampia, mutta itse en jaksanut moiseen urakkaan ryhtyä tällä kertaa. Kakun koristelussa oli jo ihan riittävästi hommaa…

 

9 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Mua aina häirittee sana mokkapala, kun täälläpäin kyseinen leivonnainen on nimeltään masaliisa, älä kysy mistä nimi tulee, mutta tällä nimellä tuon kaikki Porilaiset tuntevat 😀

 2. Nimetön kirjoitti:

  Näin vinkkinä, että puolikkaan kananmunan saa helposti sotkemalla keltuaisen ja valkuaisen sekaisin ja seoksesta ottamalla puolet. 🙂 Toki eihän se tuossa munan määrä NIIN tarkkaa ole!

  • Jonna kirjoitti:

   Niin joo muuten saiskin! Ei tullut edes mieleen…mutta onneksi näissä munien määrä ei ole niin just 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *