Hae
Palasia Arjestani

Isänpäivän juustokakku.

Niin kuin monessa muussakin perheessä niin myös meillä juhlittiin eilen isänpäivää. Mies sai itse toivoa mitä hänelle leipoisin ja normaaliin tapaan hän tahtoi juustokakkua, tällä kertaa amerikkalaista mustikka-juustokakkua! Maku-lehdestä (5/2013) on tämäkin resepti peräisin 🙂

kuvia 002

American blueberry-cheesecake

Pohja

  • 250g digestivekeksejä
  • 50g pehmeää voita
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa

Täyte

  • 300g ranskankermaa
  • 250g maitorahkaa
  • 250g mascarponejuustoa TAI Philadelphiajuustoa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/2-1 (luomu)appelsiinin hienoksi raastettu kuori
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl mustikoita (+ 1rkl maissitärkkelystä)

Murskaa keksit hienoksi muruksia yleiskoneessa tai kaulimella. Lisää pehmeä voi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa n.24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

 

kuvia 062

kuvia 064

kuvia 063

Vatkaa täytteen kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjan päälle. Ripottele mustikat pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä.

kuvia 065

kuvia 066

kuvia 067

kuvia 068

kuvia 069

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla.

kuvia 001

kuvia 003

kuvia 004

Tarjoile hyvän kahvin ja seuran kera 🙂

 

6 kommenttia

  1. Veeruli kirjoitti:

    Oon kerran kavereitten kans tehny tollasen amerikkalaisen juustokakun 😀 ei luettu ohjetta loppuun asti, avattiin vuoka liian aikasin ja kakku levis pöydälle 😛 ulkonäkö ei ollu kovin hyvä, mutta makuhan se on tärkeintä 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Haha 😀 Mä hyydyttelin sitä yön yli parvekkeella niin oli ainakin kunnolla hyytynyt! On nimittäin mullekin joskus käynyt niin että kakku levis pöydälle kun avasin vuoan liian aikaisin 😀

  2. Michelle80 kirjoitti:

    Näyttää niin herkullisestä että pakko testata =D

    • Jonna kirjoitti:

      Toi olikin tosi hyvää, vaikka itse sanonkin 🙂 Muista hyydyttää kunnolla, esim. yön yli jääkaapissa!

  3. Eveliina kirjoitti:

    Voi jösses. Näyttää ihan jonkun ammattilaiskokin tekemältä. Sä oot kyllä oman elämäsi Masterchef! 🙂

    http://musclefetish.blogspot.fi/

    • Jonna kirjoitti:

      Haha 😀 Kyllä ton kakun saa kuka tahansa onnistumaan! Mä alan pikku hiljaa löytämään oman sisäisen masterchefin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.