Hae
Palasia Arjestani
Kaupallinen yhteistyö

Miten oppia maksamaan laskut ajoissa?

Kaupallinen yhteistyö: Clark

Miten oppia maksamaan laskut ajoissa

Tällä kertaa puhutaan rahasta ja kerron omakohtaiset kokemukseni miten oppia maksamaan laskut ajoissa. Sekään kun ei ole täysin itsestään selvä asia kaikille. Kerronpa teille pienen tarinan itsestäni ja omasta historiastani laskujen kanssa. Kun muutin omilleni asumaan 16-vuotiaana, ei minulla ollut mitään hajua rahan käytöstä, tai siitä miten omaa taloutta hallitaan. Siskoni piti aika lailla huolen, että vuokra ja laskut tuli hoidettua ajoissa. Itse olisin tuskin osannut. Tuli kuitenkin aika, jolloin piti itse alkaa sekin homma hoitamaan. Olin nuorempana todella surkea rahan kanssa. En hahmottanut tulojani tai menojani yhtään. Laskupino sen kuin kasvoi, eikä aina ollut mitään tietoa miten saan kaiken maksettua. Jollain ihmeen keinolla se kuitenkin onnistui.

Nuoruuden tyhmyydet

Nuorempana minulla oli sellainen järkevä tapa, että kun tili tuli, shoppailin ensin ja hoidin laskut vasta sen jälkeen, jos varaa oli. Tämän vuoksi laskupinotkin vain kasvoivat ja kasvoivat ja sain joka kuukausi soitella laskuttajille ja siirtää eräpäiviä. Homman teki hankalaksi shoppailun lisäksi palkan jakautuminen kahteen erään. Palkkani tuli siis kaksi kertaa kuussa ja yksi erä oli sen verran pieni, että jouduin miettimään maksanko vuokran vai syönkö alkukuusta mitään. Onneksi vuokranantajani oli tuttu, joka hyväksyi vuokran kahdessa osassa. En osannut yhtään säästää seuraavasta palkasta, että voisin alku kuusta maksaa vuokran kerralla. Sellaista talouden hallinnan taitoa minulla ei todellakaan ollut. Kun rahaa ei juuri ollut, maksoin paljon asioita luotolla ja osamaksulla. Ihme ja kumma selviydyin kaikista näistä maksuista jollain keinolla. Suurin virhe, jonka tein oman talouteni kannalta nuorempana, oli laskujen maksun viivästyttäminen. Jos laskua ei maksa ajoissa, napsahtaa viivästysmaksu ja summa vain nousee ja nousee. Jokainenhan sen tietää! Mutta välittääkö nuori huithapeli siitä? Ei välttämättä.

Miten oppia maksamaan laskut ajoissa

Miten oppia maksamaan laskut ajoissa

Miten oppia maksamaan laskut ajoissa?

  • Laadi budjetti, edes karkea sellainen. Mieti mitä laskuja sinulle tulee joka kuukausi? Kirjaa ne, maksuajankohdat ja oletetut tulosi vaikka exceliin tai ihan paperille, niin kuin minä aina teen. Näin hahmotat paljonko rahaa ainakin menee joka kuukausi. Lisää siihen vielä vähän extraa yllättävien kulujen kattamiseksi.
  • Maksa aina ensin laskut ja pakolliset menot ennen kuin shoppailet. Jätän nykyään itselleni laskujen maksun jälkeen tietyn summan ruokaa varten ja pienen summan shoppailua varten tilille. Loput siirrän toiselle tilille.
  • Jos laskuja alkaa kertymään iso pino, mieti mitkä niistä ovat tärkeimmät maksaa JUURI NYT ja siirrä lopuista eräpäivää, jos mahdollista. Mieluummin eräpäivän siirto kuin muistutusmaksu!
  • Jos laskuja on edelleen liikaa, pohdi mistä asioista ne kertyvät. Onko sinulla paljon lehtitilausmaksuja,? Lähteekö masterilta erilaisia kk-maksuja? Onko sinulla useampi kulutusluotto, joille shoppailet kaikkea turhanpäiväistä? Jos huomaat laskujen kertyvän tällaisista asioista, hankkiudu niistä eroon yksi kerrallaan.
  • Ota käyttöösi Clark. Voit tilata Clarkiin kaikki laskusi, jolloin ne ovat yhdessä paikassa saatavilla. Sovellus ilmoittaa laskun maksamisesta eräpäivän lähestyessä, joten sinun ei tarvitse selata laskupinoa tuon tuosta ja pysyä kärryillä milloin mikäkin lasku täytyy maksaa.
  • Opettele ja toista näitä asioita, kunnes homma on hallussa. Voin sanoa, että se vie hieman aikaa, mutta palkitsee kyllä! Minä, jos joku, sen tiedän.

Clark on siitä nerokas sovellus, että a) saat kaikki laskut yhteen paikkaan b) se on sinulle ilmainen c) se on helppo ja selkeä käyttää ja d) saat bonuksena 0,3% maksutapaetua jokaisen lasku loppusummasta! Clarkia voit käyttää sekä mobiilina että tietokoneen selaimessa. Mikä nyt sattuu olemaan sinua lähimpänä. Siis tämän helpommaksihan ei laskujen maksaminen voi enää mennä. Vaikka olisit päiväkävelyllä keskellä metsää tai meditoimassa hirvitornissa, voit muistuksen kilahtaessa maksaa laskusi samoin tein. Ei tule viivästysmaksuja eikä tarvitse enää miettiä koko laskua. Testasin sovelluksen keskellä metsikköä, kun oltiin mökillä perheen kanssa päiväkävelyllä ja karhuja tiirailemassa. Karhuja ei (onneksi) näkynyt, mutta Clark toimi moitteettomasti.

Tilastot helpottamassa havainnointia

Tykkään itse kauheasti kaiken maailman käyristä, listauksista ja tilastoista ja Clark laatii tilastoina nähtäville kaikki maksamasi laskut sekä maksetut bonukset. Nämä bonuksethan saat omalle tilillesi riihikuivana rahana. Voi sitten lähteä lomalle jonnekin muuallekin kuin hirvitornille! Tilastoista näet myös sen mihin rahasi oikeastaan menevätkään, sillä sovellus luokittelee myös sen mitä laskuja maksat: asuminen, harrastukset, vaatteet, hyvinvointi jne. Saat tarkkaa dataa nähtäville mihin kovalla työllä hankkimasi roposet hupenevat. Tarvittaessa saat tallennettua sovellukseen myös takuukuitit. Meillähän ne pyörivät kivasti erään laatikon pohjalla, mutta nyt alan tallettamaan kuittini Clarkiin, niin ei tarvitse töissä ottaa enää kuiteista kopioita ja etsiä niitä aina kissojen ja koirien kanssa.

Okei, eli laskujen maksaminen on tähän asti ollut työlästä ja tylsää, mutta nyt siitä voi saada itselleen bonuksia. Se on mahtavaa, eikö totta? Kelpaa ainakin mulle! Mutta vielä toinen asia, joka kelpaa mulle: shoppailubonukset! Clarkilla on yhteistyökumppanina piiiitkä liuta verkkokauppoja. Kun tilaat näistä verkkokaupoista jotain Clarkin kautta, saat ostoksistasi bonusta. Bonus kilahtaa tilillesi rahana muutamassa päivässä. Minä hoidan valtaosan ostoksista nykyään netistä ja katsoin, että kaikki mun suosikkikaupat kuuluvat Clarkin bonusjärjestelmään. Kyllä mulle pieni lisätienesti kelpaa!

Miten oppia maksamaan laskut ajoissa

Laitetaan teille vielä yksi hyvä syy käyttää Clarkia (edelleen, se on ilmainen sovellus!). Jos sinulla on tarvetta pienelle avitukselle laskujen kanssa, kannattaa osallistua Clarkin kilpailuun, jossa he helpottavat yhden onnekkaan laskutaakkaa maksamalla 1000 euron edestä voittajan laskuja! Sanoisin, että kelpaa! Voit koittaa onneasi rekisteröitymällä palveluun koodilla TONNI. Voit ladata sovelluksen AppStoresta tai Google Play-kaupasta tai rekisteröityä Clarkin verkkosivuilla. Vaikka onni ei sinua suosisikaan, saat kuitenkin käyttöösi ilmaiseksi sovelluksen, joka helpottaa arkeasi (ja talouden hallintaasi) todella paljon.

Kilpailun säännöt:
Kilpailun järjestää ClarkApps Oy
Kilpailuun osallistuvat kaikki kilpailuaikana koodilla TONNI rekisteröityneet
Kilpailuaika 20.5.2019 – 20.8.2019
Arvonta suoritetaan kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken viimeistään 22.8.2019
Voittajalle ilmoitetaan voitosta ja palkinnon lunastamisesta henkilökohtaisesti sähköpostilla viimeistään 23.8.2019
Joko Clark on sinulla käytössäsi? Millä systeemillä pysyt kärryillä taloudestasi? Olisiko sinulla muita vinkkejä miten oppia maksamaan laskut ajoissa?

Edellinen postaus: Mitä on tapahtunut 2,5 viikossa ketoruokavaliolla?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Kaupallinen yhteistyö: Clark

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *