Hae
Palasia Arjestani

Tää dieetti olis nyt tässä

tää dieetti olis nyt tässä

Raidallinen paita täältä. Raidat <3

Meillä oli eilen melkoinen hulabaloo -päivä. Juuri sellainen, jota en todellakaan haluaisi vapaapäivälle, mutta menköön nyt tämän kerran. Puolen päivän maissa mentiin tytön kanssa Backaksen kartanolle valokuvaukseen, jonka tuotoksia laitan tänne blogiinkin myöhemmin. Mun treenikaverin äiti on todella hyvä valokuvaaja ja hän etsi muutamaa pientä tyttöä yhteen prokkikseen, johon me päästiin sitten mukaan. Valokuvauksesta köpöteltiin Jumboon syömään ja ostamaan luistimet. Mulla oli onneksi vielä joululahjaksi saamani lahjakortti tuhoamatta, joten varsinaista omaa rahaa ei luistimiin mennyt. Innostuin hankkimaan myös itselleni luikkarit vaikka en ole luistellut viimeiseen 17 vuoteen kertaakaan! Jumbon reissulta vaihdettiin suoraan luistelukamat päälle ja ei muuta kuin pariksi tunniksi jäälle. Tyttökin oli ensimmäistä kertaa elämässään luistelemassa, mutta niin se vain meni siellä omalla tyylillään. Tänään osasi luistella jo suhteellisen hyvin. Mua hieman pelotti laittaa luistimet jalkaan, mutta pienen hapuilun jälkeen homma luisti (heh heh) todella hyvin! Voin sanoa, että jalat on aika kipeet tällä hetkellä 😀 Olin loppuillan aivan poikki ja mäkkiaterian jälkeen olin ihan valmis pehkuihin. Innostuin vielä vähäksi aikaa neulomaan sukkaa ja kymmenen aikaan vetelin jo sikeitä. Että semmonen päivä meillä!

tää dieetti olis nyt tässä

tää dieetti olis nyt tässä

Olen jo vähän aikaa miettinyt dieetin lopettamista ja tänään tuli fiilis, että tämä on nyt tässä. 14 viikkoa ehdin pudotella painoa ja sitä lähti kaikkineen 5,5kg eli tahti oli hidas, mutta varma. Mun ainoa tavoite oli saavuttaa vanha hyvä, energinen ja kevyt fiilis ja nyt se on saavutettu. Mun diettailuhan ei todellakaan ollut mitään nälkää ja kärvistelyä ja laskettiin eilen, että keskikalorit viikonlopun herkutteluineen per päivä nousi noin 2400 kaloriin. Ei siis tosiaankaan mikään kitudieetti! Aion jatkaa tällä samalla ruokavaliorungolla, mutta pikkusen löysemmin rantein. Ihanaa, kun voi syödä vaikka makaronilaatikkoa miettimättä makroja sen enempää. Aion edelleen käyttää ruokavaakaa varsinkin hiilarien punnitsemiseen. En sen takia, että haluan rajoittaa niitä, vaan sen takia että niitä tulee riittävästi. Rasvan määrää lisätään, mutta muuten pysyn aika samoissa ja fiilistelen omaa olotilaani.

tää dieetti olis nyt tässä

Mulle on ihan sama mitä muut ovat mieltä painonpudottamisesta ja dieeteistä. Aion jatkossakin ottaa tällaisia jaksoja, jos sille tuntuu. Nyt on kuitenkin tarkoitus kasvatella lisää lihasmassaa ja voimaa. Kävin muuten perjantaina pitkästä aikaa crossfit Vantaalla treeneissä ja tein elämäni ensimmäiset käsilläseisontapunnerrukset ilman kippiä! En ole koskaan aiemmin saanut yhen yhtä eli tässäkin mielessä bodauksesta on ollut apua. Leukoja vedin omalla painolla 12 mikä oli myös aikamoinen yllätys. Täytyykin ottaa leuatkin ihan säännölliseen ohjelmaan nyt lisäpainojen kanssa myös. Mä niin tykkään kun voimat kasvaa ja tulokset nousee! Ihan parasta tässä touhussa <3

Mutta tällaista tänne! Ensi viikko on taas treeniä ja touhua täynnä. Mukavaa sunnuntaita kaikille 🙂 Alla mun perjantaina julkaisemani video. Mun kanavan ja muita videoita pääset tsekkailemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Ps. Elloksella menossa VIP-SALE 14-15.1 eli tänään ja huomenna! Saatte 50% alennusta Elloksen ale-tuotteista ja 30% alennusta alen merkkituotteista koodilla 375404.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 ruokapäiväkirja – Ensimmäinen sokeriton viikonloppu

 

12 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Juuri näin! teet juuri niin kuin itse haluat muista välittämättä; sinun kehosi, elämäsi ja arvosi. Kitudietti sulla ei mielestäni ole ollutkaan. Hyvää pitää kirjaa noista hiilareista. Kiva jos innostuisitte luistelemisesta, onhan se hyvää liikuntaa ja hauskaakin. Muistakaa kypärä? Tosi vahva olet jos 12 leukaa menee. Mulla menee vain kuminauhan kanssa. Miten lisäpainot leuanvedoissa? painoliivi? ja kuinka paljon?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo tytöllä on kypärä, mutta mulla ei ole. Ei olisi huono hankinta sekään.

   Leuat on aina olleet mulla vahvuus. En ole nyt kokeillut lisäpainon kanssa, mutta joskus aikanaan olen vetänyt 25 kilolla! Sitä jos lähtis tavoittelemaan ?

 2. ulla kirjoitti:

  Missä kävitte syömässä ?? Mitä söit.. Näyttää niin hyvältä.

  • Jonna kirjoitti:

   Meidän vakiopaikka on Fonda del Sol ja joku salmon steak tuo oli sienikastikkeella! Hyvä ruoka eikä mikään överikallis ? Tuhlasin lounareita tuonne niin ei jäänyt maksettavaa oikeaa rahaa kuin reilu euro!

 3. Kaisa kirjoitti:

  Itseään on hyvä kuunnella ja maalaisjärkeä käyttää.Eikä sitä tarvitse aikuisen naisen kirjoitella blogissaan, että mulle on ihan sama mitä muut….blaah. Tuo on juuri sitä teiniasennetta ja kypsymättömyyttä. Blogitekstistä katoaa samantien maku kun sisältöön liittää jotain tollaista, kertoo siitä että asian kanssa et ole sittenkään sinut.Tykkään blogistasi mutta jotenkin toi dieetitouhusi ja ko. kommentointi saa aina miettimään että mitä ihmettä Jonna. Mutta voimia alkavan vuoteen !

  • Jonna kirjoitti:

   Sinuna en Kaisa lähtisi heittelemään yhtään mitään kypsymättömyydestä ja teiniasenteesta ottaen huomioon kommenttisi mm. siitä että minulla on syömishäiriö, dieettitouhuni on naurettavaa, ruokavalioni on aneeminen ym mitä olet tänne heitellyt. Juuri tuollaisten kommenttien vuoksi mainitsin ettei mua hetkauta pätkääkään mitä muut on mun dieeteistä ja treeneistä mieltä.

   Toivon että sinäkin lähdet tähän vuoteen vähän uudistunein mielin ?

 4. Sari kirjoitti:

  Moikka! Mun oli pakko kommentoida vaikken yleensä jaksakaan kommentoida blogeja, mutta tätä sun dieettiä ja sen samaa palautetta seuranneena oli pakko avata oma suunikin 😀 en ymmärrä kuinka paljon kuraa oot saanut tästä dieetistä, koska mielestäni oot hoitanut sen ihan äärettömän hyvin! Ei voi muuta kuin hattua nostaa tosta tervejärkisestä meiningistä ja pitkäjänteisyydestä! Noinhan se homma pitäiskin hoitua, pieniä muutoksia pitkälle ajalle ja vähän joustoa eikä mitään nopeita kitukuureja. Oli pakko tulla antaan oma palaute, koska mua harmittaa niin paljon kuinka törkeesti porukka on kommentoinut tätä ja heti kun vähän vastaat niihin kommentteihin niin taas on syyllistetty. Joten halusin muistuttaa, että uskon et meitä on täällä valtaosa jotka haluaa sun juttuja seurata just tollasina! Toivottavasti myös ruokapäivökirjat jatkuu, koska ne on ihan parhaita just koska syöt ihan normiruokaa ja jaksat kokeilla aina vähän uusia asioita. Antaa hirveesti inspistä omienkin kokkailuiden kanssa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Sari! Ihanaa saada välillä myös positiivista palautetta ? Ruokavalioasiat ja varsinkin sana dieetti tuntuu monelle olevan punainen vaate. Tätä en ihan ymmärrä. Miksi asiaan reagoidaan niin voimakkaasti, vaikka se ei vaikuta kenenkään muun elämään millään tavalla paitsi minun? Välillä tuntuu, että kaikki paska pitäisi ottaa nielemättä vastaan, mutta minä en kyllä sellaiseen suostu. En täällä blogissa enkä normityössäni. Omia oikeuksiaan pitää puolustaa. Aina.

   Ruokapäiväkirjat eivät häviä mihinkään, sen lupaan ?

 5. Suivi kirjoitti:

  Itsellenikin tuli tässä näitä sun dieettipäivityksiä ja niihin tulleita kommentteja seuranneena mieleen, että näköjään sitten vissiin tänä päivänä on ok, että ruokavalio on gluteenitonsokeritonmaidotonhiilaritontonton, mutta auta armias jos joku käyttää termiä dieetti (=ruokavalio) :DDD

  Siis ainakin minun mielestä tämä kuulostaa aivan loistavalta, että olet ottanut tavoitteeksi saada kevyemmän ja energisemmän olon ja saavuttanut sen. 5 kiloa kuulostaa sinun kokoiselle aivan riittävälle ja varmasti tuntuu olossa huomattavasti! Langat on ollu sun käsissä kokoajan ja osasit omasta päätöksestä lopettaa, kun siltä tuntui, mutta et antanut heti ensimmäisten turhautumisten aikana periksi. Jos joku muu haluaa suorittaa (heh sanavalinta) elämäänsä eritavalla ja omasta mielestään paremmin niin sehän on jokaisen oma valinta. Aina asioita voisi tehdä hieman paremmin tai eri oppikirjojen mukaan, mutta c’moon, jokainen voi miettiä millä äänen sävyllä puuttuu toisten tekemisiin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo kaikkea muuta saa olla, mutta ei dieetillä! Se on kirosana. Moni ei vain ymmärrä, että dietti=ruokavalio. Jostain syystä siihen yhdistetään aina laihduttaminen ja varsin negatiivisessa sävyssä vieläpä.

   Omalla kohdallani projekti sujui varsin kivuttomasti. Oikeastaan samalla kaavalla kuin raskauskiloja tiputellessa. Niitä minulle ole jäänyt raskaudesta 7, mutta kun homma oli niin helppoa, pudotinkin 14 😀 Ihmisillä on yksinkertaisesti liikaa aikaa pohtia muiden tekemisiä!

 6. ulla kirjoitti:

  Tuo Fonda del Sol onkin kehuttu paikka. Itse en olekaan käynyt 🙂

  SUn Blogi on Mahtava !!!! 🙂 Kauan seurannut.
  Hienoa kun joku jaksaa ja ehtii puuhaa tällästä. Rupkapäiväkirjat ja videot on ihania !

  • Jonna kirjoitti:

   Me ollaan käytyä toooosi monesti. Tyttökin haluaa aina sinne mieluummin kuin mihinkään perusburgeripaikkaan ja hyvä niin. Ihanaa kun sä jaksat aina kommentoida! Pus <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.