Hae
Palasia Arjestani

Kevyen viikon paikka?

Treenikarvasukat ūüėÄ

Sunnuntaina jumppasin salilla selk√§√§ ja takaolkap√§it√§. V√§h√§n oli semmonen ”ei oikein huvittais”-fiilis niin kuin parissa muussakin viime treeniss√§. Omalla mittapuullani oonkin nyt tehnyt aika kovia treenej√§ jo jokusen viikon niin t√§h√§n v√§liin saattaiskin sit olla hyv√§ paikka pit√§√§ v√§h√§n kevyemp√§√§ viikkoa ūüôā

1a. Alatalja kahvoilla 3*10-15*40kg
1b. Avustettu leuanveto mo 3*10-14*95-110kg
2a. T-kulmasoutu 3*10-12*25-30kg
2b. Vipuvarsiveto 3*10-12*25-30kg
3a. Viparit kulmassa kp 3x
3b. Takaolat rintakoneessa 3x
4. Selänojennus nikama nikamalta 2x

¬†Oli tosiaan pieni alakulo treeniss√§, mut yritin tehd√§ kaikki sarjat ja toistot mahdollisimman hyvin ja tunteella. Kuvia ja videoitakin tuli otettua, kun oli v√§h√§n v√§hemm√§n jengi√§ salilla. En jaksanut alkaa fiksaamaan videoita mitenk√§√§n, saatte nauttia aidoista ja alkuper√§isist√§ ūüėÄ V√§h√§n j√§i treeniss√§ harmittamaan se etten p√§√§ssyt tekem√§√§n maastavetoa ūüôĀ Totta kai kaikki mavetuspaikat oli varattuja kun olis kyseisen liikkeen vuoro tullut. No, ens kerralla sit!


Vipareita kulmassa.

¬†Nyt oon innostunut tekem√§√§n tyt√∂lle jos jonkinlaista sosetta. Lueskelin eilen mammablogeja (t√§t√§ ja t√§t√§ ja t√§√§ on kans hyv√§!) ja siit√§ se ajatus sit l√§hti. Oon m√§ aina v√§lill√§ soseita tehnyt muutenkin, mut nyt oikeastaan p√§√§tin etten osta kaupasta kuin hedelm√§soseita (reissussa saatan py√∂rt√§√§ puheeni ūüėÄ ). Tulee noi itse tehdyt paljon halvemmaksi ja suurin etu niiss√§ taitaa olla soseen koostumus (ja mikrobikanta). Kaupan soseet on kaikki ihan tasaista m√∂ss√∂√§, mutta omatekemiss√§ on edes pient√§ suutuntumaa. Mukelo ei kuitenkaan voi loppuel√§m√§√§ns√§ sy√∂d√§ tasaista h√∂tt√∂√§. N√§m√§ soseasiat tuntuu jakavan √§idit kolmeen eri ryhm√§√§n: yhdet vannovat vain omatekemien nimeen, toiset antaa vain kaupan soseita ja kolmannet k√§ytt√§v√§t molempia. Itse kuulun noihin sekak√§ytt√§jiin eli annetaan sek√§ ett√§. Joidenkin mielest√§ kaupan soseiden antaminen on synneist√§ pahin ja huonon √§itiyden mittari. Eik√∂h√§n se huono √§itiys k√§sit√§ jotain aivan muuta kuin kaupan soseiden tai kertak√§ytt√∂vaippojen k√§ytt√§mist√§…?

Jauhelihat menossa pakkaseen.

Perunaporkkanat jääkaappiin.

¬†Totesin, ett√§ helpointa soseiden teossa on tehd√§ lihat erikseen ja vihannekset erikseen. Lihat saa k√§tev√§sti pakastettua j√§√§palamuoteissa ja soseet lasisissa pilttipurkeissa (ainakin MLL:n lehtisen mukaan). Ihan hyvin lasipurkit on kest√§neet pakastamista, mutta t√§n√§√§n ostin my√∂s silikonisia muffinsivuokia ja alan pakastamaan vihannessoseet niiss√§. Perunaa muuten ei kannata laittaa pakkaseen ūüėÄ Tuon kun olis mullekin joku aiemmin kertonut. Sain jokusen perunjauhelihas√∂rssin heitell√§ pakkasesta roskiin…

Muutenkin musta tuntuu, ett√§ √§itej√§ osataan syyllist√§√§ jos jonkinlaisista asioista: imetyksest√§, korvikkeiden k√§yt√∂st√§, soseiden k√§yt√∂st√§, kantoliinan ja rattaiden k√§yt√∂st√§, kestovaipa vs kertak√§ytt√∂vaipat, luomuvaatteet vs ”normivaatteet”… onhan n√§it√§! Jokainen l√∂yt√§√§ varmasti kokeilemalla ne omat juttunsa ja toivottavaa olisi, ett√§ ymm√§rrett√§isiin toisella √§idill√§ olevan h√§nen omat juttunsa. Vauva-asioissa tuskin on yht√§ ainoaa tapaa toimia, vaan ennemminkin jokaisen perheen oma tapa toimia. Maalaisj√§rjell√§ ja perstuntumalla p√§√§see aika pitk√§lle. Ja ainahan voi kysy√§ neuvoa ihmisilt√§, joilla on samanlainen ajatusmaailma. Niin m√§ olen tehnyt ja ihan hyvin ollaan selvitty. Joo, my√∂nnet√§√§n ett√§ alussa tunsin helvetinmoista syyllisyytt√§ korvikkeiden k√§yt√∂st√§ (kun oma maito ei tuntunut riitt√§v√§n) ja jokunen kyynelkin tuli silt√§ tiimoilta tirautettua. Tuoreena √§itin√§ kun asioista ei tiennyt mit√§√§n ja jokaisella tuntui olevan oma (ja ainoa oikea) mielipiteens√§. Maalaisj√§rjell√§ (ja neuvolan synninp√§√§st√∂ll√§) siit√§kin loppujen lopuksi selvittiin ūüôā

Tän hetken lempileikki: piilosilla!

¬†Kun noita ruokia nyt innostuin itse tekem√§√§n niin parit kirjatkin tilasin aiheesta: vauvan ja taaperon keittokirjan sek√§ Min√§ sy√∂n itse (sormiruokailun k√§sikirja). Ei, meill√§ ei aleta vain ja ainoastaan sormiruokailemaan vaan haluan hyvi√§ vinkkej√§ mit√§ tuolle vajaan 7kk ik√§iselle naperolle voisi antaa itse sy√∂t√§v√§ksi. Joskushan sekin on kuitenkin teht√§v√§. Viimeist√§√§n rippikoulussa ūüėÄ Tuo Vauvan ja taaperon keittokirja vaikutti mielenkiintoiselta, koska siin√§ on paljon erilaisia reseptej√§ soseiden ja ruokien tekoon eri ik√§kausille. Kerron sitten mink√§laisia opukset oli!

Mikä noissa kipoissa kiehtoo? Tyyppi on ihan liekeissä niistä!

¬†Meill√§ tehtiin pieni rytminvaihdos. Laitettiin neitokainen aiemmin aina puol kasin aikaan nukkumaan, mutta pikku hiljaa homma alkoi menn√§ siihen, ett√§ tytsk√§ saattoi vain huutaa ja meuhkata tunnin s√§ngyss√§√§n. Ei siis suostunut nukahtamaan sinne ollenkaan vaikka mit√§ koetettiin. Nyky√§√§n otetaan h√§net viel√§ iltatoimien j√§lkeen olkkariin leikkimatolle meuhkaamaan siihen asti, kun v√§sy tulee. Nyt mimmi nukahtaa suht nopeasti ja nukkuu koko y√∂n sike√§sti. Tyhm√§t √§iti ja isi ei tajunneet ettei h√§n viel√§ puoli kasilta nukkumaan halua ūüôā Joo-o, konttauksesta meill√§ ei ole tietoakaan, minityyppi menee eteen p√§in kierim√§ll√§ ūüėÄ

Tääl mä oon!

Noi kipposet on is√§nn√§n lapsuuden peruja. Anastettiin lainattiin ne anoppilasta, kun tytt√∂ niihin niin kovin ihastui. Kippoja on eri kokoisia ja ne voi pinota sis√§kk√§in. Joku niiss√§ kovasti kiehtoo, koska mimmi jaksaa pelmuta niiden kanssa vaikka kuinka kauan! Kaikista vanhimmat lelut tuntuu olevan parhaita, n√§m√§kin kipot on melkein 30 vuotta vanhoja ūüôā

Huomenna sit heiluttelemaan jotain salille. Kevyesti.

Ps. K√Ąvin t√§n√§√§n kevyen viikon kunniaksi hierotuttamassa jalat Koistisen Jormalla EB:ll√§. √Ėh√∂m…. v√§h√§n teki kipeet√§ ūüėÄ Viimeks jalkoja on hierottu…… yli vuosi sitten!

10 kommenttia

 1. Jutta Vento kirjoitti:

  Heippa!Kiva kun pistit pari videoo ūüôā M√§ tunnen usein siit√§, et kevyt viikko on paikallaan, kun alkaa tuntua hieman raskaalta l√§hte√§ salille :)Jutta

 2. Anonymous kirjoitti:

  M√§ olen antanut pojalle (juuri t√§ytti 1v.) heti sielt√§ kiinteiden aloituksesta alkaen (eli n. 5.5kk:tta taisi olla) mm. keitettyj√§ herneit√§, banaania, makaronia, sittemmin mm. jahelihanpaloja ja maustamattomia kansuikaleita sormiruokana.. aluksi vahtimista oli koko ajan, mutta nyt mennyt jo useamman kuukuden oikein sujuvasti. Sy√∂ l√§hes kaiken itse k√§dest√§ (l√§hinn√§ puuro lusikalla avustaen) ja hyvin uppoaa ūüôā Ainut negatiivinen asia on sotku, sit√§ tulee paljon.Kannatan kokeilemista – k√§dest√§h√§n lapset sy√∂ kuitenkin my√∂hemminkin, miksi ei harjoitella jo aiemmin. Ja jos ei itse jaksa/kest√§ sotkua tai lapsi ei ”tajua”sormiruokailua, odottaa vaan, ei siit√§ stressi√§ kannata ottaa.Mahtava blogi sulla! Kiva,kun kirjoitat sek√§ treeneist√§ ett√§ lastenhoidosta/el√§m√§st√§.Itsekin tasapainottelen lastenhoidon ja arjen kaaoksen sek√§ salitreenien(lue: oman ajan) v√§lill√§. Itselle sali on parasta hermolepoa ja sopii hyvin t√§h√§n el√§m√§ntilanteeseen; voi menn√§-,kun itselle/perheelle sopii, eik√∂ ole aikatauluihin sidoksissa. Ihanaa, ett√§ on pari tuntia viikossa, ettei kukaan vaadi sulta mit√§√§n ūüėÄ

 3. Anonymous kirjoitti:

  meillä kans maustamattomat kanapalat on neidin suurinta herkkua,niitä oon antanut soseiden ohella sormin napsia,(myös hyvä huijauskeino silloin kun lusikka ei kelpaa..)kelpaa niin hedelmä-kuin ruokasoseiden kylkeen :Dja muuten,mikä siinä perunassa on ettei voi pakastaa,en minä oo kuullu?!:O-R

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Jutta: sama se on mullakin eik√§ sit√§ kunnon treenifiilist√§ saa aikaiseksi vaikka kuinka yritt√§√§. Eik√∂h√§n sit√§ ensi viikolla taas treenit kulje ihan eri tavalla :)Hei, lapselliset ihmiset ūüôā Keit√§ttek√∂ kanat ensin ja ootteko k√§ytt√§neet kokonaisia rintafileit√§ vai filesuikaleita? Mulla olis tarkoitus t√§n√§√§n tai huomenna keitell√§ suikaleita neidille niin voisin uskaltautua antamaan palasen ihan omiin sormiin. Mink√§ kokoisia paloja olette antaneet?M√§ olen vasta kurkkua antanut imeskell√§ ja eilen ensimm√§ist√§ kertaa maissinaksua ja v√§h√§n p√§√§ryn√§√§. Kyll√§h√§n siin√§ varmasti saa pienell√§ j√§nnityksell√§ vahtia, ett√§ millon alkaa kakominen…Kai se perunan t√§rkkelys ei kest√§ pakastamista…? Menee pakkasessa ihan kumimaiseksi koko sose. Jos maahan viskais niin varmasti pomppais takas ūüėÄ Nyt teenkin perunoista sosetta vain sellaisen annoksen, joka s√§ilyy muutaman p√§iv√§n j√§√§kaapissa. Kuulemma peruna tulee mikrossakin ihan parissa minuutissa! En oo viel√§ kyll√§ kokeillut.

 5. Anonymous kirjoitti:

  minä huomasin että kanoille riittää ihan paistaminen,yleensä samalla kun itelle paistan,laitan osan ilman mausteita tytölle.liha tuntu sitkeämmältä,joten alkuun kitin sen,mutta nyt menee kyllä samoin vaan pannun kautta:) ja tosiaan,aika mikroskooppisia paloja ne alkuun oli.meillä tytöstä oli lähinnä hauskaa sulloa niitä paloja suuhunsa,joten vieressä sai vaihtia että muistaisi nielaistakin välillä:D ja vieläkin sipruan kyllä melko pieniksi,vaikka osais kyllä jo purrakin jos vaan malttais..-R

 6. Outi kirjoitti:

  Meill√§ menee sormiruokana jo mm.banaani (annan puolikkaan josta osa p√§√§tyy ihan mahaan asti..)ja h√∂yrytettyn√§ porkkana ja parsakaali sek√§ marjat joista toki mustikat pit√§√§ antaa suoraan suuhun pinsettiotteen viel√§ puuttuessa.Ja meill√§ poika rakastaa itse sy√∂mist√§ ūüôā Tosin sotku on kyll√§ hurja..Ja amen noille suvaitsevaisuus-puheille ūüôā √Ąitiys tuntuu tekev√§n joistain ihmisist√§ ihan hurjan jyrkki√§! M√§ kanssa tykk√§√§n siit√§ kun kirjottelet sek√§ vauva-ett√§ treeniasiaa ūüôā Kun ne molemmat yll√§tt√§en kiinnostaa itse√§kin..Katotaas osaisinko jo j√§tt√§√§ kommentin muutenkin kuin anonyymin√§ (siis nimim.Peppi)

 7. Laura kirjoitti:

  Hyvä tietää toi perunasta. Voi kauhee, mitenkä sitä selviää näistä syöttämishommista sittenkun pelkkä tissi ei enää riitä?! Jotenkin uuvuttaa jo pelkkä ajatuskin, plaah.

 8. Kirsu kirjoitti:

  On viel√§ yks ryhm√§ noissa √§ideiss√§: ne jotka joutuu tekee ruoat, mutta haluaisis -edes joskus- sy√∂tt√§√§ purkkiruokia…Perunasta tuli mieleen, et jos sit√§ haluat pit√§√§ pakkasessa ruokavarana, niin Oolannilla on sellainen pakasteperunasose miss√§ on pelkk√§√§ perunaa (ei suolaa, maitoa tms lis√§n√§).(niin ja siihen sun psst-kysymykseen, niin ainakin Oi mutsi mutsi on joskus sivunnut t√§t√§ aihetta, sitten justiinsa luin haaveena uusi her√§tyskello-blogista niist√§ vaatejutuista. On niit√§ ollut muissakin, n√§√§ vaan tuli t√§lleen ennen aamukahvia mieleen..)

 9. Outi kirjoitti:

  Hei! Tiesitk√∂s muuten ett√§ aivan upea Linda Fodor on my√∂s saanut vastik√§√§n toisen lapsen? T√∂rm√§sin blogiin sen vanhan blogin kautta ja siell√§ oli (tosin ruotsiksi) kaikenlaista mielenkiintoista kanssa..tuli vaan mieleen, en tied√§ oletko sit√§ aiempaa Life of a fitnesstar (tjsp) blogia lukenut..t: mulla on t√§n√§√§n hyvin p√§iv√§ll√§ nukkuva lapsi ūüėÄ

 10. Jonna1983 kirjoitti:

  Laura: noiden soseiden laittaminen on loppujen lopuks aika pieni vaiva ja ainakin musta on ihanaa kun se imetysrumba on v√§hentynyt nyt aika minimiin. Niin paljon helpompi lusikoida sosetta √§√§nt√§ kohti kuin istua parikin tuntia kerrallaan vauva syliss√§ kun h√§n ruokailee :)Kirsi: ai hitsi, teill√§ on homma v√§h√§n vaikeempaa ūüôĀ pystyyk√∂ teid√§n neitokaiselle antamaan mit√§√§n valmiita soseita? T√§ytyy taas kerran itse kiitt√§√§ ylempi√§ voimia siit√§, ett√§ toi meid√§n mukelo on niin kaikkiruokainen eik√§ ainakaan viel√§ ole millek√§√§n allerginen. Ja kiitos pottuvinkist√§! T√§ytyy k√§yd√§ tiirailemassa pakastelaareja. Niin ja meen vakoilemaan ja p√∂yristym√§√§n noihin blogeihin. Kohta suolletaan teksti√§ vauvojen vaatetuksesta ;)Peppi: en m√§ oo sit√§ nyt seurannu. Aikasemmin seurasin, mut sit se muuttu v√§h√§n tyls√§ks.. T√§ytyykin k√§yd√§ uudestaan kurkkaamassa! Kiitti vinkist√§ ūüôā Meill√§kin nukutaan t√§ll√§ hetkell√§ varsin sike√§sti, joutaa istumaan koneella ūüėÄ T√§√§ on varmaan sit√§ arjen luksusta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *