Hae
Palasia Arjestani

Kevyen viikon paikka?

Treenikarvasukat 😀

Sunnuntaina jumppasin salilla selkÀÀ ja takaolkapĂ€itĂ€. VĂ€hĂ€n oli semmonen ”ei oikein huvittais”-fiilis niin kuin parissa muussakin viime treenissĂ€. Omalla mittapuullani oonkin nyt tehnyt aika kovia treenejĂ€ jo jokusen viikon niin tĂ€hĂ€n vĂ€liin saattaiskin sit olla hyvĂ€ paikka pitÀÀ vĂ€hĂ€n kevyempÀÀ viikkoa 🙂

1a. Alatalja kahvoilla 3*10-15*40kg
1b. Avustettu leuanveto mo 3*10-14*95-110kg
2a. T-kulmasoutu 3*10-12*25-30kg
2b. Vipuvarsiveto 3*10-12*25-30kg
3a. Viparit kulmassa kp 3x
3b. Takaolat rintakoneessa 3x
4. SelÀnojennus nikama nikamalta 2x

 Oli tosiaan pieni alakulo treenissĂ€, mut yritin tehdĂ€ kaikki sarjat ja toistot mahdollisimman hyvin ja tunteella. Kuvia ja videoitakin tuli otettua, kun oli vĂ€hĂ€n vĂ€hemmĂ€n jengiĂ€ salilla. En jaksanut alkaa fiksaamaan videoita mitenkÀÀn, saatte nauttia aidoista ja alkuperĂ€isistĂ€ 😀 VĂ€hĂ€n jĂ€i treenissĂ€ harmittamaan se etten pÀÀssyt tekemÀÀn maastavetoa 🙁 Totta kai kaikki mavetuspaikat oli varattuja kun olis kyseisen liikkeen vuoro tullut. No, ens kerralla sit!


Vipareita kulmassa.

 Nyt oon innostunut tekemÀÀn tytölle jos jonkinlaista sosetta. Lueskelin eilen mammablogeja (tĂ€tĂ€ ja tĂ€tĂ€ ja tÀÀ on kans hyvĂ€!) ja siitĂ€ se ajatus sit lĂ€hti. Oon mĂ€ aina vĂ€lillĂ€ soseita tehnyt muutenkin, mut nyt oikeastaan pÀÀtin etten osta kaupasta kuin hedelmĂ€soseita (reissussa saatan pyörtÀÀ puheeni 😀 ). Tulee noi itse tehdyt paljon halvemmaksi ja suurin etu niissĂ€ taitaa olla soseen koostumus (ja mikrobikanta). Kaupan soseet on kaikki ihan tasaista mössöÀ, mutta omatekemissĂ€ on edes pientĂ€ suutuntumaa. Mukelo ei kuitenkaan voi loppuelĂ€mÀÀnsĂ€ syödĂ€ tasaista höttöÀ. NĂ€mĂ€ soseasiat tuntuu jakavan Ă€idit kolmeen eri ryhmÀÀn: yhdet vannovat vain omatekemien nimeen, toiset antaa vain kaupan soseita ja kolmannet kĂ€yttĂ€vĂ€t molempia. Itse kuulun noihin sekakĂ€yttĂ€jiin eli annetaan sekĂ€ ettĂ€. Joidenkin mielestĂ€ kaupan soseiden antaminen on synneistĂ€ pahin ja huonon Ă€itiyden mittari. EiköhĂ€n se huono Ă€itiys kĂ€sitĂ€ jotain aivan muuta kuin kaupan soseiden tai kertakĂ€yttövaippojen kĂ€yttĂ€mistĂ€…?

Jauhelihat menossa pakkaseen.

Perunaporkkanat jÀÀkaappiin.

 Totesin, ettĂ€ helpointa soseiden teossa on tehdĂ€ lihat erikseen ja vihannekset erikseen. Lihat saa kĂ€tevĂ€sti pakastettua jÀÀpalamuoteissa ja soseet lasisissa pilttipurkeissa (ainakin MLL:n lehtisen mukaan). Ihan hyvin lasipurkit on kestĂ€neet pakastamista, mutta tĂ€nÀÀn ostin myös silikonisia muffinsivuokia ja alan pakastamaan vihannessoseet niissĂ€. Perunaa muuten ei kannata laittaa pakkaseen 😀 Tuon kun olis mullekin joku aiemmin kertonut. Sain jokusen perunjauhelihasörssin heitellĂ€ pakkasesta roskiin…

Muutenkin musta tuntuu, ettĂ€ Ă€itejĂ€ osataan syyllistÀÀ jos jonkinlaisista asioista: imetyksestĂ€, korvikkeiden kĂ€ytöstĂ€, soseiden kĂ€ytöstĂ€, kantoliinan ja rattaiden kĂ€ytöstĂ€, kestovaipa vs kertakĂ€yttövaipat, luomuvaatteet vs ”normivaatteet”… onhan nĂ€itĂ€! Jokainen löytÀÀ varmasti kokeilemalla ne omat juttunsa ja toivottavaa olisi, ettĂ€ ymmĂ€rrettĂ€isiin toisella Ă€idillĂ€ olevan hĂ€nen omat juttunsa. Vauva-asioissa tuskin on yhtĂ€ ainoaa tapaa toimia, vaan ennemminkin jokaisen perheen oma tapa toimia. MaalaisjĂ€rjellĂ€ ja perstuntumalla pÀÀsee aika pitkĂ€lle. Ja ainahan voi kysyĂ€ neuvoa ihmisiltĂ€, joilla on samanlainen ajatusmaailma. Niin mĂ€ olen tehnyt ja ihan hyvin ollaan selvitty. Joo, myönnetÀÀn ettĂ€ alussa tunsin helvetinmoista syyllisyyttĂ€ korvikkeiden kĂ€ytöstĂ€ (kun oma maito ei tuntunut riittĂ€vĂ€n) ja jokunen kyynelkin tuli siltĂ€ tiimoilta tirautettua. Tuoreena Ă€itinĂ€ kun asioista ei tiennyt mitÀÀn ja jokaisella tuntui olevan oma (ja ainoa oikea) mielipiteensĂ€. MaalaisjĂ€rjellĂ€ (ja neuvolan synninpÀÀstöllĂ€) siitĂ€kin loppujen lopuksi selvittiin 🙂

TĂ€n hetken lempileikki: piilosilla!

 Kun noita ruokia nyt innostuin itse tekemÀÀn niin parit kirjatkin tilasin aiheesta: vauvan ja taaperon keittokirjan sekĂ€ MinĂ€ syön itse (sormiruokailun kĂ€sikirja). Ei, meillĂ€ ei aleta vain ja ainoastaan sormiruokailemaan vaan haluan hyviĂ€ vinkkejĂ€ mitĂ€ tuolle vajaan 7kk ikĂ€iselle naperolle voisi antaa itse syötĂ€vĂ€ksi. Joskushan sekin on kuitenkin tehtĂ€vĂ€. ViimeistÀÀn rippikoulussa 😀 Tuo Vauvan ja taaperon keittokirja vaikutti mielenkiintoiselta, koska siinĂ€ on paljon erilaisia reseptejĂ€ soseiden ja ruokien tekoon eri ikĂ€kausille. Kerron sitten minkĂ€laisia opukset oli!

MikÀ noissa kipoissa kiehtoo? Tyyppi on ihan liekeissÀ niistÀ!

 MeillĂ€ tehtiin pieni rytminvaihdos. Laitettiin neitokainen aiemmin aina puol kasin aikaan nukkumaan, mutta pikku hiljaa homma alkoi mennĂ€ siihen, ettĂ€ tytskĂ€ saattoi vain huutaa ja meuhkata tunnin sĂ€ngyssÀÀn. Ei siis suostunut nukahtamaan sinne ollenkaan vaikka mitĂ€ koetettiin. NykyÀÀn otetaan hĂ€net vielĂ€ iltatoimien jĂ€lkeen olkkariin leikkimatolle meuhkaamaan siihen asti, kun vĂ€sy tulee. Nyt mimmi nukahtaa suht nopeasti ja nukkuu koko yön sikeĂ€sti. TyhmĂ€t Ă€iti ja isi ei tajunneet ettei hĂ€n vielĂ€ puoli kasilta nukkumaan halua 🙂 Joo-o, konttauksesta meillĂ€ ei ole tietoakaan, minityyppi menee eteen pĂ€in kierimĂ€llĂ€ 😀

TÀÀl mÀ oon!

Noi kipposet on isĂ€nnĂ€n lapsuuden peruja. Anastettiin lainattiin ne anoppilasta, kun tyttö niihin niin kovin ihastui. Kippoja on eri kokoisia ja ne voi pinota sisĂ€kkĂ€in. Joku niissĂ€ kovasti kiehtoo, koska mimmi jaksaa pelmuta niiden kanssa vaikka kuinka kauan! Kaikista vanhimmat lelut tuntuu olevan parhaita, nĂ€mĂ€kin kipot on melkein 30 vuotta vanhoja 🙂

Huomenna sit heiluttelemaan jotain salille. Kevyesti.

Ps. KÄvin tĂ€nÀÀn kevyen viikon kunniaksi hierotuttamassa jalat Koistisen Jormalla EB:llĂ€. Öhöm…. vĂ€hĂ€n teki kipeetĂ€ 😀 Viimeks jalkoja on hierottu…… yli vuosi sitten!

10 kommenttia

 1. Jutta Vento kirjoitti:

  Heippa!Kiva kun pistit pari videoo 🙂 MĂ€ tunnen usein siitĂ€, et kevyt viikko on paikallaan, kun alkaa tuntua hieman raskaalta lĂ€hteĂ€ salille :)Jutta

 2. Anonymous kirjoitti:

  MĂ€ olen antanut pojalle (juuri tĂ€ytti 1v.) heti sieltĂ€ kiinteiden aloituksesta alkaen (eli n. 5.5kk:tta taisi olla) mm. keitettyjĂ€ herneitĂ€, banaania, makaronia, sittemmin mm. jahelihanpaloja ja maustamattomia kansuikaleita sormiruokana.. aluksi vahtimista oli koko ajan, mutta nyt mennyt jo useamman kuukuden oikein sujuvasti. Syö lĂ€hes kaiken itse kĂ€destĂ€ (lĂ€hinnĂ€ puuro lusikalla avustaen) ja hyvin uppoaa 🙂 Ainut negatiivinen asia on sotku, sitĂ€ tulee paljon.Kannatan kokeilemista – kĂ€destĂ€hĂ€n lapset syö kuitenkin myöhemminkin, miksi ei harjoitella jo aiemmin. Ja jos ei itse jaksa/kestĂ€ sotkua tai lapsi ei ”tajua”sormiruokailua, odottaa vaan, ei siitĂ€ stressiĂ€ kannata ottaa.Mahtava blogi sulla! Kiva,kun kirjoitat sekĂ€ treeneistĂ€ ettĂ€ lastenhoidosta/elĂ€mĂ€stĂ€.Itsekin tasapainottelen lastenhoidon ja arjen kaaoksen sekĂ€ salitreenien(lue: oman ajan) vĂ€lillĂ€. Itselle sali on parasta hermolepoa ja sopii hyvin tĂ€hĂ€n elĂ€mĂ€ntilanteeseen; voi mennĂ€-,kun itselle/perheelle sopii, eikö ole aikatauluihin sidoksissa. Ihanaa, ettĂ€ on pari tuntia viikossa, ettei kukaan vaadi sulta mitÀÀn 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  meillÀ kans maustamattomat kanapalat on neidin suurinta herkkua,niitÀ oon antanut soseiden ohella sormin napsia,(myös hyvÀ huijauskeino silloin kun lusikka ei kelpaa..)kelpaa niin hedelmÀ-kuin ruokasoseiden kylkeen :Dja muuten,mikÀ siinÀ perunassa on ettei voi pakastaa,en minÀ oo kuullu?!:O-R

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Jutta: sama se on mullakin eikĂ€ sitĂ€ kunnon treenifiilistĂ€ saa aikaiseksi vaikka kuinka yrittÀÀ. EiköhĂ€n sitĂ€ ensi viikolla taas treenit kulje ihan eri tavalla :)Hei, lapselliset ihmiset 🙂 KeitĂ€ttekö kanat ensin ja ootteko kĂ€yttĂ€neet kokonaisia rintafileitĂ€ vai filesuikaleita? Mulla olis tarkoitus tĂ€nÀÀn tai huomenna keitellĂ€ suikaleita neidille niin voisin uskaltautua antamaan palasen ihan omiin sormiin. MinkĂ€ kokoisia paloja olette antaneet?MĂ€ olen vasta kurkkua antanut imeskellĂ€ ja eilen ensimmĂ€istĂ€ kertaa maissinaksua ja vĂ€hĂ€n pÀÀrynÀÀ. KyllĂ€hĂ€n siinĂ€ varmasti saa pienellĂ€ jĂ€nnityksellĂ€ vahtia, ettĂ€ millon alkaa kakominen…Kai se perunan tĂ€rkkelys ei kestĂ€ pakastamista…? Menee pakkasessa ihan kumimaiseksi koko sose. Jos maahan viskais niin varmasti pomppais takas 😀 Nyt teenkin perunoista sosetta vain sellaisen annoksen, joka sĂ€ilyy muutaman pĂ€ivĂ€n jÀÀkaapissa. Kuulemma peruna tulee mikrossakin ihan parissa minuutissa! En oo vielĂ€ kyllĂ€ kokeillut.

 5. Anonymous kirjoitti:

  minÀ huomasin ettÀ kanoille riittÀÀ ihan paistaminen,yleensÀ samalla kun itelle paistan,laitan osan ilman mausteita tytölle.liha tuntu sitkeÀmmÀltÀ,joten alkuun kitin sen,mutta nyt menee kyllÀ samoin vaan pannun kautta:) ja tosiaan,aika mikroskooppisia paloja ne alkuun oli.meillÀ tytöstÀ oli lÀhinnÀ hauskaa sulloa niitÀ paloja suuhunsa,joten vieressÀ sai vaihtia ettÀ muistaisi nielaistakin vÀlillÀ:D ja vielÀkin sipruan kyllÀ melko pieniksi,vaikka osais kyllÀ jo purrakin jos vaan malttais..-R

 6. Outi kirjoitti:

  MeillĂ€ menee sormiruokana jo mm.banaani (annan puolikkaan josta osa pÀÀtyy ihan mahaan asti..)ja höyrytettynĂ€ porkkana ja parsakaali sekĂ€ marjat joista toki mustikat pitÀÀ antaa suoraan suuhun pinsettiotteen vielĂ€ puuttuessa.Ja meillĂ€ poika rakastaa itse syömistĂ€ 🙂 Tosin sotku on kyllĂ€ hurja..Ja amen noille suvaitsevaisuus-puheille 🙂 Äitiys tuntuu tekevĂ€n joistain ihmisistĂ€ ihan hurjan jyrkkiĂ€! MĂ€ kanssa tykkÀÀn siitĂ€ kun kirjottelet sekĂ€ vauva-ettĂ€ treeniasiaa 🙂 Kun ne molemmat yllĂ€ttĂ€en kiinnostaa itseĂ€kin..Katotaas osaisinko jo jĂ€ttÀÀ kommentin muutenkin kuin anonyyminĂ€ (siis nimim.Peppi)

 7. Laura kirjoitti:

  HyvÀ tietÀÀ toi perunasta. Voi kauhee, mitenkÀ sitÀ selviÀÀ nÀistÀ syöttÀmishommista sittenkun pelkkÀ tissi ei enÀÀ riitÀ?! Jotenkin uuvuttaa jo pelkkÀ ajatuskin, plaah.

 8. Kirsu kirjoitti:

  On vielĂ€ yks ryhmĂ€ noissa Ă€ideissĂ€: ne jotka joutuu tekee ruoat, mutta haluaisis -edes joskus- syöttÀÀ purkkiruokia…Perunasta tuli mieleen, et jos sitĂ€ haluat pitÀÀ pakkasessa ruokavarana, niin Oolannilla on sellainen pakasteperunasose missĂ€ on pelkkÀÀ perunaa (ei suolaa, maitoa tms lisĂ€nĂ€).(niin ja siihen sun psst-kysymykseen, niin ainakin Oi mutsi mutsi on joskus sivunnut tĂ€tĂ€ aihetta, sitten justiinsa luin haaveena uusi herĂ€tyskello-blogista niistĂ€ vaatejutuista. On niitĂ€ ollut muissakin, nÀÀ vaan tuli tĂ€lleen ennen aamukahvia mieleen..)

 9. Outi kirjoitti:

  Hei! Tiesitkös muuten ettĂ€ aivan upea Linda Fodor on myös saanut vastikÀÀn toisen lapsen? TörmĂ€sin blogiin sen vanhan blogin kautta ja siellĂ€ oli (tosin ruotsiksi) kaikenlaista mielenkiintoista kanssa..tuli vaan mieleen, en tiedĂ€ oletko sitĂ€ aiempaa Life of a fitnesstar (tjsp) blogia lukenut..t: mulla on tĂ€nÀÀn hyvin pĂ€ivĂ€llĂ€ nukkuva lapsi 😀

 10. Jonna1983 kirjoitti:

  Laura: noiden soseiden laittaminen on loppujen lopuks aika pieni vaiva ja ainakin musta on ihanaa kun se imetysrumba on vĂ€hentynyt nyt aika minimiin. Niin paljon helpompi lusikoida sosetta ÀÀntĂ€ kohti kuin istua parikin tuntia kerrallaan vauva sylissĂ€ kun hĂ€n ruokailee :)Kirsi: ai hitsi, teillĂ€ on homma vĂ€hĂ€n vaikeempaa 🙁 pystyykö teidĂ€n neitokaiselle antamaan mitÀÀn valmiita soseita? TĂ€ytyy taas kerran itse kiittÀÀ ylempiĂ€ voimia siitĂ€, ettĂ€ toi meidĂ€n mukelo on niin kaikkiruokainen eikĂ€ ainakaan vielĂ€ ole millekÀÀn allerginen. Ja kiitos pottuvinkistĂ€! TĂ€ytyy kĂ€ydĂ€ tiirailemassa pakastelaareja. Niin ja meen vakoilemaan ja pöyristymÀÀn noihin blogeihin. Kohta suolletaan tekstiĂ€ vauvojen vaatetuksesta ;)Peppi: en mĂ€ oo sitĂ€ nyt seurannu. Aikasemmin seurasin, mut sit se muuttu vĂ€hĂ€n tylsĂ€ks.. TĂ€ytyykin kĂ€ydĂ€ uudestaan kurkkaamassa! Kiitti vinkistĂ€ 🙂 MeillĂ€kin nukutaan tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ varsin sikeĂ€sti, joutaa istumaan koneella 😀 TÀÀ on varmaan sitĂ€ arjen luksusta?

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *