Hae
Palasia Arjestani

Puuron uusi aika – Kaipaatko vaihtelua aamu- ja välipaloihin?

puuron uusi aika

Kuten ehkä jo tiedättekin, minä olen todella vaihtelun haluinen ihminen. En tee asioita kovin kauan samalla kaavalla, vaan kaipaan rutiineihin aika ajoin jotain täysin uutta ja erilaista. Alkuun ärsyynnyin tästä piirteestä, mutta nykyään hyväksyn sen ja jopa pidän siitä! Eipähän käy elämä ainakaan tylsäksi. Arkirutiinit pysyvät rungoltaan suurin piirtein samoin päivästä toiseen, mutta niitä arjen pieniä asioita tykkään vaihdella. Aikaisemmin mulla oli esimerkiksi tietyt treenipäivät, joita noudatin todella tarkasti. Nykyään se ei ole niin justiinsa. Mieluummin treenaan joka viikko vähän eri päivinä, koska silloin saan myös arkeen uusia ärsykkeitä ja iltaisin on muutakin tekemistä kuin vain treenaaminen. Pitää muuten mielen virkeänä! Eilen käytiin tytön kanssa pitkästä aikaa yhdessä uimassa. Normaalisti he käyvät miehen kanssa pulikoimassa aina keskiviikkoisin kun minä olen iltavuorossa. Niinpä en ole hetkeen päässyt näkemään mitä kaikkea tyttö osaa ja tiedättekö mitä? Se mokoma ui jo todella pitkiä matkoja! Olin aivan hämmästynyt, kun näin miten tyttö mennä polskutti ilman huolen häivää tai paniikkia siitä kun en ole ihan vieressä.

Ruoka on asia, jonka kanssa kaipaan eniten vaihtelua. Ehkä olette huomanneetkin, että mun syömiset menee kausittain. Varsinkin aamupala ja iltapala ovat sellaisia joihin kaipaan vaihtelua. Saatan syödä pitkäänkin tasan saman aamupalan joka aamu ja sitten tulee yhtäkkiä totaalinen stoppi. Ei vain uppoa enää. Sitten ei auta kuin keksiä jotain aivan muuta ja homma pelittää taas oman aikansa. Tavallinen kaurapuuroa ei jostain syystä uppoa minulle aikaisina aamuina, mutta hitaina viikonloppuaamuina se maistuu vallan mainiosti. Iltapalan taas pitäisi olla aina suhteellisen nopea syödä, koska mulla on joka ilta niin kauhea kiire nukkumaan etten malta istua alas ja syödä rauhassa. Usein syön illalla vain jonkin nopean protskuvanukkaan, banaanin tai muun helposti hotkaistavan vaihtoehdon. Nytpä näihin ongelmiin on löytynyt ratkaisu!

puuron uusi aika

Puuron uusi aika

Sain blogin kautta luettavaksi uuden Puuron uusi aika -kirjan, joka mullisti mun puuro-, välipala- ja iltapalamaailman täysin. Kirjan ovat kirjoittaneet Tuulia Järvinen (Wellberries -blogi) ja Tiina Strandberg (My berry forest -blogi). Puuron uusi aika sisältää ihania reseptejä niin puuroihin, vanukkaisiin kuin terveellisiin jogurtteihin. En ole hetkeen saanut käsiini niin hyvää ja herkullista reseptikirjaa kuin tämä! Okei, jos ette usko niin kertokaas miltä kuulostaa seuraavat ateriat: tattari-suklaapuuroa ja tahinikinuskia, banoffee-puuro, avokadopuuro tomaattisalsalla, snickers-puuro, puuromuffinit ja vadelma-chiahillo sekä cookies´n´cream -vanukas? Mun mielestä kuulostaa todella namilta! Mulla on pitkä listä mitä kaikkea täytyy kokeilla 😉 Kirjan resepteissä käytetyt viljat ovat gluteenittomia, ravitsevia ja herkullisia. Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia, myös viljattomia ohjeita löytyy! Resepteissä käytetään paljon erilaisia siemeniä sekä pähkinöitä ja valkoisen sokerin sijaan makeutukseen on käytetty luonnollisia makeuttajia, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, hedelmiä sekä kookossokeria.

Testasin ensimmäisenä kaura-suklaavanukasta eli brownie puddingia, joka valmistui hyvinkin nopeasti! Tein vanukasta iltapalaksi ja se oli sen verran tuhtia tavaraa, että jätin puolet siitä seuraavalle aamulle. Yön aikana puuro turposi entisestään ja nyt ymmärrän miksi ohjeessa sanotaan älä anna turvota yön yli jääkaapissa 😀

Kaura-suklaavanukas 

Kahdelle, 15 minuuttia

  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • 2 dl mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta (maun mukaan, itse laitoin 4)
  • 4-6 tuoretta taatelia
  • 2 rkl psylliumia
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • päälle esim. vadelmia tai granaattiomenan siemeniä

Poista taateleista kivet ja laita muiden ainesten kanssa blenderiin. Tee massasta todella tasaista eli anna pyöriä täydellä teholla hetken aikaa. Kaada tarjoiluastiaan.

Siirrä kylmään noin 10 minuutiksi tai kunnes koostumus on hyvä. Vanukkaasta tulee sitä jähmeämpi, mitä kauemmin se on jääkaapissa, joten suositus on että nautit sen aika pian valmistuksen jälkeen – älä siis anna turvota yötä jääkaapissa. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla!

Suuren kuitupitoisuuden vuoksi pala painikkeena kannattaa juoda reilusti vettä!

Tsekkaa myös Pilkettä -blogista snickers-puuro.

puuron uusi aika

Yksi kommentti

  1. Hertta kirjoitti:

    Kuulostaa herkulliselta ? Kokeiluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *