Hae
Palasia Arjestani

Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta!

Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta
Reilu puoli vuotta sitten mietin olisiko mulla resursseja heittäytyä tekemään neljäpäiväistä viikkoa. Pelko tulojen pienentymisestiä oli kuitenkin niin kova etten uskaltanut sitä tehdä, mutta ehkä joku päivä vielä teen! Se on eräänlainen unelma, jonka haluaisin toteuttaa jossakin vaiheessa. Välillä kadehdin suuresti yrittäjäksi ryhtyneitä kavereitani, jotka voivat päättää milloin töitä tehdään ja milloin voi pitää vapaapäivän. Toisaalta, tiedän ettei minusta olisi yrittäjäksi. Kokeilin sitä hetken ja vihasin sitä suunnattoman paljon. Että se siitä asiasta 😀 Olin toissa viikonloppuna töissä, joten sain viime viikolla perjantain vapaaksi ja sain pitää pitkästä aikaa pitkän viikonlopun. Pidin tytön kotona ja tehtiin vain kivoja juttuja. Okei, vähän siivottiinkin, mutta pääasiassa vain kivoja juttuja. Päivällä puuhailtiin ja piirreltiin ja illalla tehtiin pizzaa ja katsotiin leffaa. Mies oli laivalla, joten meillä oli oikea tyttöjen päivä!
Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta

Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta

Tuunasin Creamyn vadelma-browniejäätelön kortimaisilla vadelmilla, suklaakastikkeella ja suklaanapeilla.


Lauantain vein tytön ensimmäistä kertaa sirkusakrobatiaan, josta hän oli todella innostunut. Olen itsekin halunnut jo pitkään aloittaa sirkusakrobatian, mutta kaikkien olkapää- ja ranneongelmien takia en ole uskaltanut. Juttelin hetken aikaa tytön opettajan kanssa ja hän kehotti minua tulemaan kokeilutunnille. Niinpä varasin itselleni paikan sieltä! Hullua ja niin jännittävää. Akron jälkeen mentiin käymään kirpparilla, koska yritin löytää halloween-juhliin ”koulutyttöhametta” eli punaista skottiruutuhametta. Eipä löytynyt, mutta mielettömän hienot pääkallo-kynttiläjutskat löytyi parilla eurolla! Ja tytölle pari ihanaa mekko naurettavan halvalla (yht 2e). Lounaaksi haettiin Subista herkulliset patongit ja loppupäivä hengailtiinkin vain kotona. Illalla innostuin kutomaan kaulaliinaa ja tekemään mun bullet journalia. Marraskuu kolkuttaa jo ovella enkä ole sille kuulle tehnyt edes kaikkia sivuja saati kansilehteä! Lauantai-iltahan huipentui Putoukseen. Ihan huikeita hahmoja taas :d Mun suosikit on Yleis-Sirpa ja Taika-Pasi sekä tietysti Afrobotti. Katsotteko te Putousta ja mikä on teidän suosikkihahmo?
Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta
Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta

Hyödylliset tuliaiset laivalta.


Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta

Uusiokäytettävä hedelmäpussi – ehkä maailman paras keksintö!


Mä en ole pitkään aikaan päässyt anoppilaan perinteiselle sunnuntailounaalle. Jo monta viikko putkeen on ollut jotain muuta menoa ja se on kyllä harmittanut todella paljon. Nyt pääsin lounaalle ja samalla reissulla käytiin moikkaamassa myös 94-vuotiasta isovaaria, joka on muuten melkoinen viherpeukalo. Ehkä olen jo kertonutkin, mutta vaarilla kukkii aina kaikki mahdollinen. Ihan käsittämätöntä! Orkideatkin asuvat umpiruukussa mustassa mullassa ja suorastaan lilluvat vedessä. Tuntuvat tykkäävään, kun kukkivat koko ajan…Ennen lounasta käytiin miehen siskon kanssa etsimässä mulle halloweeniksi asua, ja vaikka en löytänyt sellaista kun halusin, niin tästä asusta tuleekin aivan mielettömän hauska! Vietiin eilen taas kolme jättikassillista ylimääräistä kamaa SPR:lle ja mun kodin tyhjentäminen sen kuin vain yltyy! Nyt kun viikonlopun vietin kotia järjestellen, niin siitähän alkaa taas muodostua se ihana ja kodikas paikka, joka oli vähän aikaa hukassa. Keksin vihdoin ja viimein olohuoneeseen pientä uudistusta, kun sain idean seinän väristä. Nyt vaan oikean väristä tapettia etsimään! Kannattaa katsoa Remontilla rahoiksi -ohjelmaa, koska siitä saa superhyviä ideoita omaan kotiin. Vielä kun osaisi yhtä hyvin rempata, niin vain taivas olisi rajana.
Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta
Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta

Isovaarilla teellä. Kumpa nykyäänkin juotaisiin teetä enemmän vanhoista kupeista.


Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta
Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta
Äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta
Eilen illalla sitten menin sirkusakrobatiaan kokeilutunnille ja vitsi se oli hauskaa! Vähän pelottaa tuon ranteen kanssa, että mitä se tykkää, mutta se selvinnee muutaman päivän sisällä. Jos ranne ei kipeydy yhtään, niin ilmoittauduin varsinaiseen ryhmään treenaamaan ja aloitan säännölliset akrobatiatreenit. Me tehtiin vaikka mitä hauskaa: kärrynpyöriä, arabialaisia, käsillä kävelyä, käsillä seisontaa, kyynärnojassa seisontaa ja erilaisia kehonhallintaa harjoittavia liikkeitä. Olin ihan yllättynyt miten hyvin osasin vielä esim. arabialaisen ja uskalsin kokeilla käsillä kävelyäkin, vaikka edellisestä kerrasto on kolmisen vuotta. Tästä se lähtee! (toivottavasti) Vielä pitäisi mennä testaamaan tankotanssikin joku päivä. Ja ilmajooga. Vähän uutta mielenkiintoa elämään! Mutta kyllä minä äänestän kolmepäiväisen viikonlopun puolesta. Miten paljon rentoutuneempi ja virkeämpi olo on kolmen vapaan jälkeen verrattuna kahteen vapaapäivään!? Olen suorastaan uudesti syntynyt!
Mites sun viikonloppu sujui?
Ps. Muistattehan, että blogi muuttaa terve.fi -sivustolle torstaina! Vähänkö jännää!

Edellinen postaus: Tylsyys on lahja aivoille

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

2 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Minä tein varmaan 1.5 vuotta lyhennettyä työaikaa, eli sitä 4 pvä:stä työviikkoa. Tosin kun teen kolmivuorotyötä niin välillä työpäiviä oli viikolla 1, välillä 6. Olihan se luksusta. Nuorimmainen oli esikoulussa ja eskarin ajan minulla oli arkisin sitä omaa aikaa. Esikoinen oli koulussa, joten hänen olikin kiva tulla kotiin kun olin useammin kotona vastassa.
  Negatiivisena puolena näin jälkikäteen mietittynä oli töissä hieman ulkopuolelle jääminen. Esim. Ei oikein voinut ohjata opiskelijaa kun ei ollut säännöllisesti töissä. Muutenkin paljon meni koulutuksia ohi pitkillä vapailla.
  Rahallisesti ei siinä lopun kaiken hirveästi edes hävinnyt. Veroprosentti oli pienempi, hoitokulut lapsesta pienemmät. Tosin minulla hieman auttaa että teen yövuoroja ja vkl töitä.

 2. Heidi kirjoitti:

  Ehdottomasti olisin nelipäiväisen työviikon kannalla – varsinkin jo näin yli 30 täysiaikaisen työvuoden jälkeen. Ellei vaikuttaisi paljon tuloihin eikä eläkekertymään. Ja ellei tarvitsisi stressaten ja väkisin repiä itsestään irti sitä viiden päivän työurakkaa neljässä päivässä. Eli olisi hyvä, jos se nelipäiväinen työviikko tarkoittaisi myös sitä, että työnantaja olisi valmis työllistämään nuoria – tai vanhempia henkilöitä, joilla hinkua ja halua edelleen vaikuttaa työelämässä.
  Olisi todella ruhtinaallista saada hieman enemmän vapaa-aikaa viikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.