Mustikka-kookospannarit
Halusin eilen tehdä pitkästä aikaa pannareita hieman terveellisemmällä reseptillä. Kokemuksesta tiedän, että kookos ja mustikka sopivat erittäin hyvin yhteen, joten päätin kehitellä pannarireseptin näiden makujen ympärille. Yritän kovasti tuhota mun leivonta-ainevarastoja pienemmiksi ja näihin pannareihin sain tuhottua viimeiset kookosjauhot erittäin kätevästi. Olihan jauhojen viimeinen päiväys mennyt jo pari vuotta sitten… Ihan hyvin olivat säilyneet siitä huolimatta. Mitä nyt vähän alkaa kasvamaan karvoja kämmeniin 😀
Resepti on gluteeniton, ,maidoton ja sokeriton.
Mustikka-kookospannarit (2 annosta)
- 4 kananmunaa
- 0,75 dl kookosmaitoa
- 1 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä (sulata jäisiä hetki)
- 0,5 dl kookosjauhoja
- 0,5 dl mantelivoita
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- voita tai kookosöljyä paistamiseen
Laita kaikki ainekset mustikoita lukuunottamatta blenderiin ja blendaa taikina aivan tasaiseksi. Lisää mustikat ja pyöräytä pari kertaa blenderissä, mutta älä aivan tasaiseksi. Mustikkaknöölit tuo kivasti makua ja kosteutta pannareihin 😉
Paista pannareita voissa reilu minuutti per puoli. Suosittelen paistamaan usean pienen ennemmin kuin pari isoa, koska pannarit hajoavat suurina helposti. Tarjoile esim. mustikkakastikkeen ja kookoshiutaleiden kera!
Nämä pannarit eivät ole hyvän näköisiä. 🙁
Jep, mitään kedon kauneimpia kukkasia eivät ole eikä yleensä mikään missä mustikat laitetaan taikinaan. Maku kuitenkin kohdillaan ja se on pääasia 🙂
Kannattaa joskus kokeilla laittaa taikina uunivuokaan ja paistaa uunissa. Samaa olen soveltanut banaanipannareihin (banaaneja ja kananmunaa), laiska lätynpaistaja kun olen.
Mä oonkin monta kertaa miettinyt miten onnistuis uunissa yhtenä isona lättynä. Ilmeisesti onnistuu 🙂