Hae
Palasia Arjestani

Nikkarin vuoka – helppo & edullinen ruoka!

Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka on todella helppo ja edullinen ruoka esimerkiksi viikonlopun herkutteluun, kun haluat syödä jotakin vähän erilaista. Bongasin ruoan eräästä facebook-ryhmästä ja tekaisin vuokaa ensimmäisen kerran vajaa kaksi kuukautta sitten. Siitä tuli heittämällä meidän suosikki ja perjantaina mies kyseli josko voisin taas tehdä sitä herkullista vuokaa. Ja minähän tein, kun oikein kauniisti kerta pyydettiin! Aiemmin idea lähti hävikkinä ostetusta makkarapaketista, mutta tällä kertaa ainekset hankittiin ihan varta vasten tätä ruokaa varten. Jäipä muuten aineksia vielä toiseenkin vuokaan, mutta taidan tehdä toisesta makkarapaketista jotain muuta. En vain vielä tiedä mitä. Se selvinnee muutaman päivän sisään 😀 Olen viime kuukausina ollut kotona enemmän, joten aikaa ruoanlaittoon ja reseptien selailuun on ollut entistä enemmän. Olen kokkaillut enemmän kuin koskaan ennen ja perhekin on tykännyt tästä uudesta omistautumisestani äärettömän paljon. Joka viikko testailen jotakin uutta reseptiä, mutta toki kokkailen niitä vanhoja hyväksi havaittujakin.

Nikkarin vuoka valmistuu muutamasta helposta raaka-aineesta eikä siis todellakaan maksa paljon. Vielä jos sattuu saamaan makkaran punaisella lapulla ja tomaatit tarjouksesta, niin hinta laskee entisestään. Alkuperäisessä ohjeessa sipuli pilkotaan raakana vuokaan, mutta itse olen freesannut sipulit pannulla ja ripotellut vuoan päälle. Näin sipuleista tulee kivan pehmeitä ja makeita! Keitän myös perunoita enemmän kuin ohjeessa, niin saan ”samalla rahalla” pottuja myös seuraavan päivän ruokaan. Alkuperäinen käyttämäni ohje on K-ruoka -sivustolta.

Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka

  • 5-6 (800g) keitettyä perunaa
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 4 tomaattia (500g)
  • 1 pkt haluamaasi makkaraa (me käytettiin Snellmannin kuoretonta lenkkiä)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • maustamiseen suolaa ja mustapippuria
  • 1 pss (150g) mozzarella-emmentaljuustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Viipaloi myös makkara sekä tomaatit.

Lado perunasiivuja, makkaraa ja tomaattia vuorotellen lasivuokaan (koko n. 24 x 35 cm). Ripottele sipulit muiden ainesten päälle, tai väleihin, jos käytät renkaita.

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja lisää suolaa noin 1 tl ja mustapippuria 0,5 tl. Sekoita hyvin ja kaada massa lasivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista nikkarin vuokaa uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tekaise kylkeen vaikka joku kiva salaatti!

Makkararuokia meillä tehdään suhteellisen harvoin ja silloinkin nakkikastike tai nakit ja ranet. Nikkarin vuoka on kiva lisä repertuaariin, mutta ehkä pitäisin sen ihan vain viikonlopun herkkuruokana, sillä viikolla me yritämme syödä mahdollisimman terveellisesti joskin edullisuus toki huomioiden.

Meneekö resepti testiin? Onko nikkarin vuoka jo teidän ruokalistalla?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

12 kommenttia

  1. Hannele Suvanto kirjoitti:

    Olen tehnyt melko usein nikkarinvuokaa. En ymmärrä, miksi pitäisi käyttää kypsiä perunoita ja paistaa noin kauan noin kuumassa uunissa.
    Toisin kuin reseptissä, olen käyttänyt aina raakaa perunaa ohuina siivuina kuorien kera. Ne kypsyvät hyvin 35-45 minuutissa 175 asteessa, ainakin minun uunissani.
    Aterialta yli jääneet, keitetyt perunat käytän mieluummin paistinperunoihin, pyttipannuun tms.

    • Jonna kirjoitti:

      No itseasiassa mietin ihan samaa, mutta tein ohjeen mukaan. Seuraavan kerran kokeilen raaoista perunoista 😊

  2. Raija Haikola kirjoitti:

    Menee todellakin testiin vaikuttaa herkulliselta!

    • Jonna kirjoitti:

      Nikkarinvuoka on herkullista! Seuraavan kerran kokeilen tehdä raaoista pituista, niin jää perunoiden keittovaihekin pois 😄

  3. Pekka Karttunen kirjoitti:

    Minä ihastuin ideasta, mutta minun pitäisi keksiä makkaran sijasta jotain kala tai kasvisvaihtoehtoa, koska makkarat eikä mikään lihatuote sovi ruokavaliooni.

  4. Pekka Karttunen kirjoitti:

    Juuri noita ajattelin itsekin vaihtoehdoksi. Samoin sienet, porkkanat ym. ja kalaa voi ajatella monenlaisessa muodossa.

  5. Markus kirjoitti:

    Mihin se sipuli tungetaan?

    • Jonna kirjoitti:

      Silppuna päälle ja renkaina muiden ainesten väleihin. Olin näköjään sen kirjannut tuonne alkuselostukseen, mutta en itse reseptiin. Nyt lisätty myös itse ohjeeseen 😊

  6. Gunnel Oksanen kirjoitti:

    Herkullinen ruoka!
    Laitan raakoina perunat ja muutenkin lisään vähän muutakin ruokaan oman mielen mukaisesti🤗👍

  7. marja kirjoitti:

    mikä olisi hyvä jo kokeiltu kasvis versio tuon makkaran tilalle

    • Jonna kirjoitti:

      Tuohon en osaa kyllä vastata, kun kasvisvaihtoehdot on sen verran vieraita minulle. Joku kasvismakkara? Tai halloum jos et ole vegaani?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *