Hae
Palasia Arjestani

Ruokalista viikolle 11 (2021)

ruokalista viikolle 11 (2021)

Heips, suunnittelen täällä tulevaa viikkoa ja ajattelin jakaa samalla teillekin ideoita eli tässäpä ruokalista viikolle 11 (2021). Laitan tuon vuosiluvunkin tuohon, sillä arkistoistani saattaa löytyä useampikin ruokalista viikolle 11 😀 Rakastan henkilökohtaisesti lukea toisten tekemiä ruoka- ja kauppalistoja ja muutenkin olen lista-ihminen henkeen ja vereen. Jokin niissä vain viehättää! Vähän niin kuin budjetinkin laatimisessa. Enpä olisi uskonut vielä 10 vuotta sitten joskus intoilevani näin paljon budjetoinnista ja ruokalistoista…

ruokalistan suunnittelu

Minulla on tapana lauantaina tai sunnuntaina suunnitella seuraavan viikon ruokia valmiiksi. Yleensä tämä päivä osuu sunnuntaille, sillä silloin me käydään anoppilassa syömässä. Anoppi laittaa aina tytöllä ruokaa mukaan ja välillä, jos sapuskaa on oikein paljon, myös minä saan siitä oman osani. Ruokamäärän perusteella tiedän aina, että tarvitseeko maanantaille suunnitella mitään ruokaa. Vaikka laadinkin ruokalistoja arkea helpottamaan, saatan muuttaa suunnitelmiani lennosta, jos kaupasta sattuu löytymään vaikka hyvää kalaa tarjouksesta. Joskus myös työt sotkee ruokahommia, jos joudun vaihtamaan työvuoroja. Tuo kaikki on kuitenkin vain elämää eikä elämää voi aina suunnitella etukäteen. Ei se ole niin tarkkaa mitä ruokaan tulee! Pääasia, että saa perheen ruokittua hyvällä ja monipuolisella ruoalla 🙂

No mitäpä olin suunnitellut ensi viikolle? Tässä ruokalista viikolle 11 (2021).

Ruokalista viikolle 11 (2021)

Maanantai: kanatortillat sunnuntain jämistä

Tiistai: Uunisei, perunat ja porkkanaraaste

Keskiviikko: Uunifetapasta

Torstai: Linssi-porkkanakeitto ja tytölle uunisein loput

Perjantai: Tortillapizzaa + salaattia

Lauantai: Joku uusi resepti testiin (edellisellä viikolla lammaskebakot, taboulleh ja tsatsiki)

Sunnuntai: anoppilassa syömässä + jääkaapin jämiä

ruokalista viikolle 11 (2021)

Siinäpä suunnitelmaa ensi viikolle. Tänään sunnuntaina ollaan syöty anoppilassa tortilloja ja niistä saadaan osa kotiin. Jos sattuu käymään niin, että syödään illalla loputkin tortilloista, niin huomenna tehdään jauhelihakastiketta ja spagettia. Pakkasessa on useampi paketti punalappuista jauhelihaa, jotka täytyy myös käyttää pois. Pakkasesta löytyy myös uuniseitä, perunaa ja porkkanaa, joista saadaan tiistain ruoka varsin helposti. Keskiviikoksi voisin tehdä pitkästä aikaa uunifetapastaa, josta riittää varmasti myös torstaille. Töihin teen torstain iltavuoroon linssi-porkkanakeittoa. Tällöin joko mies tekee tytölle ruuan tai jos jämiä on jäljellä, niin sitten niitä.

Viikonloppuna on ihanaa tehdä jotain vähän erilaista. Perjantaina voisin tehdä pitkästä aikaa tortillapizzaa. Se on helppo ja nopea ruoka. Sopii loppuviikkoon varsin hyvin! Lisäksi salaattia. Lauantaina meillä on tapana hakea jostain ruokaa tai kokata kotona jotain uutta. Eilen lauantaina tehtiin mielettömän hyviä lammaskebakoita, taboullehia sekä tsatsikia. Jos ei löydetä mitään uutta kiinnostavaa reseptiä, niin sitten mennään jollain vanhalla tai haetaan sapuskaa. Mennään aina tilanteen mukaan. Sunnuntaina on taas lounas anoppilassa ja illalla tyhjennetään jääkaappia eli syödään jämiä. Illalla sitten suunnitellaan taas seuraavaa viikkoa!

Onko teillä jo ruokalista viikolle 11 (2021) vai menettekö fiiliksen mukaan?

Edellinen postaus: Sairastin ärhäkän koronan hiljattain

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA

2 kommenttia

  1. Kata kirjoitti:

    Kuulostaapa hyviltä ruuat! ? Mulla ollut vähän hakusessa viime aikoina mitä sitä oikein tekisi arkisin ruuaksi, aina sama perus makaronilaatikko! ? Myöskin kun yksin asuu niin melkein sama mitä sitä itselleen tekee! Mutta vaihtelu olis silti kiva.. Ehkä näistä jotain siis testiin seuraavaksi! ?

    • Jonna kirjoitti:

      Mä selailen päivittäin kaiken maailman reseptisivustoja (Yhtishyvä on suosikki) ja etsin niistä inspiraatiota 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *