Viikon 52 ruokapäiväkirja – viimeiset joulun rippeet
Viikon 52 ruokapäiväkirja sisältää vielä joulun rippeet, koska joulupäivä ja tapsanpäivä sattui kivasti alkuviikolle. En pistä yhtään vastaan, koska sehän tiesi minullekin paria ylimääräistä vapaapäivää! Seuraavat ylimääräiset vapaat onkin vasta pääsiäisen tienoilla ja seuraava loma vasta huhtikuun lopussa. Tässä on koko pitkä ja synkkä talvi painettavana. Tällä viikolla olen taas jaksanut panostaa enemmän ruokavalioon, mutta viime viikolla motivaatio oli aika vähissä. Joulu jää joka vuosi päälle ja niin se teki tälläkin kertaa. Kun herkuttelee ja syö normaalia vapaammin useamman päivän, ei terveellisempi ruokavalio paljon kiinnostele. Vähän sama kun on poissa treeneistä viikon pari niin ei kiinnosta yhtään lähteä salille. No mutta mennäänpä pääteeman pariin eli viikon 52 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂
MAANANTAI
Joulupäivä
10.00 kauraleipää salaatilla, juustolla, kalkkunaleikkeellä ja paprikalla, smoothie: banaania, avocadoa, heraa, marjoja ja kauramaitoa. Teetä.
13.30 jouluruokia: laatikoita, kaloja, kinkkua, perunaa, smetanasilliä, sienisalaattia ja skagen röraa saaristolaisleivällä
jälkiruuaksi karpalokiisseliä kermavaahdolla
17.00 teen kanssa nutellakuusesta jokunen palanen
illan aikana muutama suklaa
20.00 saaristolaisleipää ja skagen röraa
TIISTAI
Tapaninpäivä
10.00 kauraleipää salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla, protskuvanukas pähkinöillä ja teetä
13.30 skagen röraa ja saaristolaisleipää, teetä
16.00 seitä, perunaa ja vihanneksia
19.00 vihreä smoothiebowl: lehtikaalia, avocadoa, päärynää, heraa, kauramaitoa, viherjauhetta ja päälle päärynää, pähkinöitä, kookoslastuja sekä chiasiemeniä
21.30 saaristolaisleipää ja skagen röraa (pakko syödä ettei joudu heittämään pois :D)
KESKIVIIKKO
Töissä 7.30-15.30
5.10 lasillinen Fermixiä
5.20 paistettuja munia, kurkkua, salaattia, tomaattia ja teetä gheellä
11.15 rosollia ja kanaa
16.15 kotona protskuvanukas, pähkinöitä ja teetä
20.00 iso satsi puuroa (kuivapaino 100g), heraa ja marjoja
TORSTAI
Töissä 11.30-19.30
8.45 munia, hapankaalia, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja teetä gheellä
12.30 pannulla paistettuja kasviksia (paprikaa, sipulia, lehtikaalia), kanaa ja pähkinöitä
16.00 protskuvanukas ja pähkinöitä
20.00 mysliä, mustikoita, mustikkakeittoa ja kalkkunaleikkeeseen käärittyjä kurkkuja
PERJANTAI
Töissä 7.30-15.30
5.20 paistettuja munia, paprikaa, kurkkua ja teetä gheellä
11.30 puuroa ja marjoja
16.15 kotona hera ja pähkinöitä
19.30 kana-pekonisalaattia
jälkkäriksi maistoin Lohilon banana split -jadea, oli niin hyvää että meni koko purkki…
LAUANTAI
10.00 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, pala saaristolaisleipää, mustaviinimarjoja ja teetä
13.30 pieniä riisipiirakoita kalkkunaleikkeellä
16.00 kupillinen cappucinoa, pari dallaspullaa ja viimeinen pala itse tehdystä rocky roadista
17.17 banaani ennen saunaa
19.15 ranskalaisia, nakkeja, chorizomakkaraa ja lihapullia
illan aikana huono leffa, muutamat joululta jääneet suklaanamit ja Ben&Jerry´sin jämät (puoli purkkia)
SUNNUNTAI
10.15 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, protskuvanukas marjoilla ja teetä
13.45 anoppilassa perunaa, lihakastiketta, parsakaalia, salaattia ja fetajuustoa
jälkiruuaksi marjarahkaa
16.30 teen kanssa pala suklaakääretorttua
18.30 smoothie, jossa banaania, marjoja, avocadoa, kauramaitoa ja heraa
21.00 iso kana-pekonisalaattia, jossa myös avocadoa ja fetajuustoa
Tämä oli vähän tällainen löysin rantein -viikko. Sanoisin, että teki todella hyvää! Ainoa miinuspuoli oli se etten päässyt koko viikolla treenaamaan ollenkaan. En ollut varsinaisesti kipeä, mutta olin niin tukkoinen koko viikon etten viitsinyt lähteä leikkimään asian kanssa. Joten kotona tein joogaa useampana päivänä ja lihashuoltoa. Niitä en ole erikseen ruokapäiväkirjaan merkinnyt. Koska viime viikon otin löysemmin, tällä viikolla olen jaksanut taas paahtaa menemään normaaliin malliin. Energiatasot on hyvällä mallilla ja treenit on kulkeneet mahtavasti. En ole hetkeen ollut näin innoissani!
Miltäs viikon 52 ruokapäiväkirja näyttää?
♥ SEURAA MINUA ♥
Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.
Snapchat: jonnamusakka
alku viikko ilta päin ottein en ja joulu näkyy mukavasti.paljon herkkuja ja enemmän superfoodia taas ilahdutti kalan saanti.hyvät rasvat paljon avokadoa nyt vähemmän punaista lihaa.kalsiumia myös enemmän kiitos vanukkaiden ja juustojen.siinä minun arvio.hyvältä näyttää pääasia et olo hyvä.sosiaalinen syöminen on myös tärkeää ja sitä oli kivasti joulu ja anoppila.onko loma suunnitelmia?
Mulla on seuraavan kerran lomaa vasta huhtikuussa…Se on ollut perinteisesti aika, kun aloitetaan mökkeily ja laitetaan mökki kesäkuntoon. Sinne on vaan aivan liian pitkä aika 🙁
Mun silmään vaikuttaa todella hyvältä ruokailut. 🙂
Saat olla jopa ylpeä itsestäsi, jatka samaan malliin!
Kiitos että näet vaivaa näihin ruokapäiväkirjoihin, saa muutkin vinkkejä.
Esim. toi kurkku leikkeleen sisällä on ihan uusi välipalaidea. 🙂
Mukavaa alkanutta vuotta sinulle!
Tuo kurkku-kinkkupötkylä oli meidän tytön idea. Hyvin tuntui maistuvan hänellekin 🙂
Oi, alkoi tehdä mieli jouluruokia! ? varsinkin katkarapuja.
Sellasta piti kysyä, että monenko munan munakkaan syöt? Jätätkö keltuaisen joskus pois? (Vanhoja kuvia katsoin, niin näytti siltä).
Harvoin jaksan kommentoida, mutta nyt on pakko sanoa että tämä on mun suosikki osuus. Mietin aina että miten paljon voisikaan syödä jos liikkuisi kuten sinä. Sanon siksi kun se joku oli dissannut sua.
Oot yks suosikkibloggaajani tällä hetkellä. Kiitos siis hyvistä jutuista.
Treenipäivinä syön yhden kokonaisen + 4 valkuaista ja lepopäivinä 4 kokonaista. Kokonaisissa käytän aina luomumunia ja valkuaisissa taas vähän ”halvempia” versioita. Musta on kiva liikkua niin saa syödäkin reilusti, varsinkin viikonloppuisin! 😀 Ruoka on ehkä parasta maailmassa <3 kiitos kivasta kommentista! Kiva saada näitäkin noiden dissauskommenttien ohella 😉