Hae
Palasia Arjestani

Väsynyt tähän hemmetin temppuiluun

Tytön Ellos kids pusero täältä*

Yhteistyössä Ellos.

Meillä on kotona taas semmoinen iltashow menossa ettei ole vähään aikaan ollut. Pitkän aikaa meillä oli ihan rauhallista eikä suurempia ongelmia ilmennyt. Lapsukaiset tuntien vähän aikaa on seesteistä ja sitten on taas jonkin aikaa piru irti. Meillähän siis asustaa tuo 5-vuotias aivan liian energinen ja itsepäinen tyttölapsi, joka sekoittaa pakkaa aika ajoin ihan huolella. Aamut meillä menee pääasiassa moitteettomasti ja päiväkodissakin hän on oma aurinkoinen itsensä.

Illalla onkin sitten helvetti irti, kun tulee nukkumaanmenon aika. Tavoitteena on ollut saada hänet sänkyyn viimeistään 20.30 ja usein saadaankin. Mielestäni tuon ikäisen täytyy kuitenkin saada kunnon yöunet, mutta neitokainen on ilmeisesti asiasta eri mieltä. Iltapala syödään mukisematta joskin tahallaan viivytellen. Sitten hampaiden pesu ja yöpuku päälle. Sänkyyn ja iltasatu. Valot pois, halit ja hyvän yön suukot. Hiivin pois huoneesta ja jätän oven raolleen. Menee noin minuutti niin show alkaa. Koko ajan olisi pissahätä ja jano. Hän tulee vähän väliä pois huoneestaan naureskellen ja lällätellen. Me viedään hänet sinne saman tien takaisin. Tätä rallia saattaa kestää jopa ilta yhteentoista saakka ja jokainen saattaa arvata, että siinä vaiheessa meistä jokainen on aivan hemmetin väsynyt!

Tämä kuuluu ilmeisesti uhmaan, mutta tätä on kestänyt jo jonkin aikaa. Että voitteko kertoa koska tämä loppuu ja miten tämä saadaan loppumaan? Itsekin menisin mielelläni ajoissa nukkumaan, mutta ei tuon jumalattoman hulabaloon aikana kukaan pysty nukkumaan. Nippusiteilläkö se lapsi pitäisi sänkyynsä laittaa kiinni vai pitäisikö antaa vaan ravata ja olla huomioimatta? Tällaisten iltojen jälkeen ollaan kaikki kuin perseelle ammuttuja karhuja vähäisten unien takia eikä kenellekään todellakaan ole kivaa.

Kokemuksia tai neuvoja? Millä lopettaa tämä iltashow?

Hei, Elloksella nyt hyvä tarjous: Osta 3 maksa 2 Elloksen oman NAISTEN-, LASTEN- & MIESTENMUOTIVALIKOIMAN tuotetta (ei koske huonekaluja). Voimassa 18.5. asti. Alennus vähennetään kassalla. Tuotteisiin suoraan tästä*

Vaihtoehtoisesti saatte -20% kodintekstiileistä koodilla 355736. Voimassa 18.5! Kodintekstiileihin suoraan tästä*

Tarjousehdot (355736): Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia kodintekstiilejä. Alennuksen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin,
elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkiin Odd Molly Home. Ei koske Ei alennusta -tuotteita.

16 kommenttia

 1. Leppis kirjoitti:

  Nukkuuko päiväkodissa päiväunia? Illalla joku reippailu tytön kanssa että väsyy? Kuinka aikasin herää aamulla? Ainakin nää tuli mieleen… luulis väsyttävän päiväkotipäivän jälkeen ja uni maistuvan.

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ole nukkunut enää pitkään aikaan ja illalla mimmi on ulkona parisen tuntia ennen iltatoimia. Herätys on aamulla 5.45 eli ajoissa pitää olla liikkeellä! Niin, luulis väsyvän mutta kun ei 😀

 2. Th kirjoitti:

  Ehkä vois myös aloittaa iltapuuhat vähän aikaisemmin kuin normaalisti ja tehdä ne hitaasti ja rauhassa, sylitellä ja jutella niin että lapsi ehtii kunnolla rauhoittua ennen nukkumaan menoa.

 3. Tiisu kirjoitti:

  Lapseni on vasta 2,5 vuotias, mutta jotenkin aina kun kirjoitat tytöstäsi tulee ihan meidän oma energiapakkaus mieleen. Minulla ei ole antaa vinkkejä, sillä kokemusta äitinä olosta on noin puolet vähemmän kuin sinulla enkä ole keksinyt itse mitään ratkaisua. Meilläkin lapsukainen päivisin kuin aurinko ja taas niitä plussapuolia – väsyn vuoksi ei koskaan kiukutella! Koska koskaan ei olla väsyneitä, heh!

  Meillä lapselle tuntuu riittävän todella vähäinen uni, aina riittänyt. Minä itse kaipaisin pidempiä unia kuin poika ja monesti siinä vaiheessa kun poika on iltapalalla, tekisi mieli olla jo itse nukkumassa… Mutta eihän se niin mene. Meillä on ihan pienestä asti ollut samat iltarutiinit ja pitkän kaavan mukaan, että tosiaankin ehditään rauhoittumaan. Mutta ei auta, ei. Ja silloin kun on touhuttu koko päivä ja vaikka ollut päiväkodissakin, niin sitä lyhyemmät ja levottomammat unet, sillä aktiivinen päivä tulee uniinkin.

  Joten en osaa auttaa, voin antaa vain vertaistukea <3. Onneksi lasten kanssa tosiaan monet vaiheet tulevat tosiaan vaiheina, välissä on niitä helpompia jaksoja.

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä tyttö nukkuu heittämällä 10-11h jos ei ole herätystä mihinkään. Arkena herätään 5.45 ja vaikka kuinka olisi aamulla väsynyt eikä nuku päiväunia tarhassa, sama ralli alkaa joka ilta. Täytyy vaan alkaa rauhoittumaan vieläkin aikaisemmin. Tunti siihen ei näköjään riitä! Nää on näitä vaiheita. Kun tämä on ohi niin seuraava jo alkaa 😀

 4. Tiinam kirjoitti:

  Meillä samanikäinen tyttö ja itse epäilen että meille on iskenyt ”eskauhma” muistan tämän ajan olleen ihan mahdotonta myös esikoisen kanssa.
  Mutta jos show on vaan nukkumaan mennessä, voisin kokeilla auttaisko aiemmin sänkyyn meno jos ois vaikka kyse yliväsymyksestä..

  Mutta minusta tuntuu ettei kaikkeen ole syytä, eikä aihetta. Eikä auta muu kun aika ? Ja täähän ei lopu koskaan, huolet muuttaa vaan muotoaan ?

  • Jonna kirjoitti:

   Ei vaikuta mitenkään yliväsyneeltä vaan energiseltä omalta itseltään. Täytyy vain alkaa rauhoittumaan aikaisemmin! Seuraavia huolia odotellessa 😀

 5. Nimetön kirjoitti:

  Suosittelen iltaan vielä kävely/juoksulenkkiä lapsen kanssa, että saadaan energia pois ja jos päiväkodissa on, niin päiväunet pois…tsemiä.

  • Jonna kirjoitti:

   Tyttö on aina illalla parisen tuntia ulkona ja vetävät kyllä pihan muiden lasten kanssa semmosta rallia että heikompaa hirvittää. Ehkä tää kaikki on vain jotain hellyydenkaipuuta!

 6. Epe kirjoitti:

  Hei!
  Ehdotan että mene sängyn viereen istumaan ja tarvittaessa pidä esim.kädestä kiinni. Nukkumaan mennessä lapsi käy läpi päivää ja päiväkodissa oleva lapsi kaipaa paljon vanhemman läsnäoloa. Usein tämä tarve tulee ilmi juurikin nukkumaan mentäessä. Tätä vierellä oloa toteuttaa jonkin aikaa (lapsi saa nukahtaa turvallisuuden tunteessa) ja vähitellen koitetaan palata itsekseen nukahtamiseen. Aika tuo tähänkin helpotusta. Huomion/läsnäolon kaipuu ajaa lapen usein tällaiseen toimintaan. Myös ruokavaliolla voi olla merkitystä unen saantiin,illasta sokeria sisältävät jogurtit ym.pois…Voimia nukutuksiin! Lapsi on vain hetken lapsi. T.psykologi:)

  • Jonna kirjoitti:

   Illalla hän ei saakaan mitään sokeripitoisia eikä juuri muutenkaan viikolla. Aion kokeilla näitä sinun neuvojasi. Tarkemmin mietittynä huomion hakemistahan tuo kaikki on. Laitetaan käytäntöön, kiitos 🙂

 7. Lto kirjoitti:

  Kuulostaa vallan tutulle!
  Nukkuuko tyttö päiväkodissa päiväunet vai vaan lepäilee? Jos nukkuu voi syy mahdollisesti piillä siinä että kokonaisunen tarve on pienentynyt ja päivälepo vie yöunet.. Voisin henksun kanssa olla jutuilla ja keskustella myös heiltä vinkkejä raastaviin iltoihin, hermoa se syö, mutta kuten jo aiemmin on mainittu kädestä kiinni pito ja läsnäolollinen aika sekä keskustelu auttaa.
  Meidän viis veen kanssa on käyty läpi ihan häneltä suoraan kysyen, miksei malta rauhoittua ja kerrottu ihan suoraan että myös äiti ja isi tarvitsevat unta.
  Tsemppiä hirmusesti jaksamiseen!

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ole nukkunut päikkäreitä enää pitkään aikaan. Lähdetään kokeilemaan tuota viereen menemistä ja rauhoittelua 🙂

 8. Sannii kirjoitti:

  Käyttekö illalla pihalla? Ulkoilu, hiilaripitoinen iltapala ja kylpy tai suihku. Sitten iltasatu ja aikuinen viereen köllimään. Itse luen ekirjaa tai selaan nettiä. 10-30min ja 5v ja 2v umpi unessa. Jos 5v nukahtaa itsekseen niin ramppaa ja värkkää.

  • Jonna kirjoitti:

   Kaikki nuo on jo käytössä 😀 Täytyy alkaa kokeilemaan vielä tuo viereen meno! Jospa tämä tästä alkaisi taas sujua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.