Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: Paistettu kampela, peruna, paistetut kasvikset ja kermaviilikastike

Processed with VSCO with c1 preset

Vielä piti ennen nukkumaanmenoa tulla jakamaan teille erinomainen ruokaesepti arkeen. Tämä vain oli todella hyvää ja helppoa! Juuri sellaista mutkatonta ruokaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kampela oli mulle täysin uusi tuttavuus, mutta toimi voissa paistettuna todella hyvin yhdessä muiden komponenttien kanssa. Tämä onneksi niistä ruokalajeista, jota on vain pakko syödä lisää vaikka vatsa olisi jo ihan täynnä! Resepti on Anton & Antonin arkikassista, jonka jätän taas vähäksi aikaa tauolle. Kiva etsiä taas muitakin reseptejä!

Paistettu kampela, peruna, paistetut kasvikset ja kermaviilikastike 

  • 300g kampelafilettä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • puolikas sitruuna
  • 500g perunaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi, murskattu
  • sinappia, suolaa ja hunajaa
  • 1 parsakaali

Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä kattilassa.

Valmista kastike: sekoita kermaviili, hienonnettu tilli ja murskattu valkosipulin kynsi kulhossa. Lisää sinappi, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Käännä kalafileet vehnäjauhoissa. Paista voissa molemmin puolin ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Keitä parsakaali suolatussa vedessä kattilassa ja paista nopeasti voissa. Itse jätin paistamisen väliin.

Kokoa annos lautasille ja siipaise vielä nokare voita kuumien perunoiden päälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *