Hae
Palasia Arjestani

Olkapää taas *askana

Välillä tuntuu, että tämä mun kroppa on yksi kiittämätön pikku *askiainen. Tein mitä vain niin hän ei tykkää eikä toimi yhteistyössä. Olen treenannut maltilla ja kasvattanut painoja pikku hiljaa. Mihinkään ei ole koskenut treenatessa, mutta jatkuvasti on joku paikka ärtynyt. Vähän aikaa sitten taistelin alaselän kanssa, mutta se on onneksi nyt hallinnassa. Olen lisännyt todella paljon lihashuoltoa ja teen liikkuvuustreeniä sekä venyttelyä päivittäin. Teen edelleen fysioterapeutin minulle antamia tukiliikkeitä ja lisäksi aloitin 9 viikkoa sitten voimisteluohjelman johon kuuluu paljon keskivartalon hallintaa sekä liikkuvuutta.

En ole kokenut oikeastaan minkäänlaisia kipuja olkapäässä tähän mennessä. En kerrassaan missään tilanteessa. Pieni jäykkyys siellä on edelleen, mutta se ei häiritse tai vaivaa ollenkaan. Tiistaina havahduin treeneissä siihen kun tankoa ylös pään päälle työntäessä vanha tuttu kipu säteili olkapään sivulohkossa. Parin päivän aikana jomotus on lisääntynyt jonkin verran ja haittaa tällä hetkellä työn tekoa. En usko, että vaiva on sama kuin ennen leikkausta, mutta tällä samalla oireella vaikeudet viimeksikin alkoivat. Vaikuttaa, että ainakin vasen lapa on todella jumissa tällä hetkellä enkä saa sitä itse auki, vaikka kuinka yritän. Varasin itselleni hieronnan lauantaille ja toivon, että vaiva hellittää sillä. Jos ei, niin seuraavan mennään osteopaatille.

Mä olen aika huono käymään hierojalla, mutta ehdottomasti pitäisi käydä useammin. Ainakin kerran kuussa olisi hyvä hierotuttaa koko kroppa läpi ja parin kolmen kuukauden välein pitäisi käydä osteopaatilla. Pitäisi ja pitäisi. Helpommin sanottu kuin tehty. Näin olkapääleikkauksen läpi käyneenä en todellakaan halua samaa rallia uudestaan ja suhtaudun tähän vaivaan suurella vakavuudella. Kaikki ylöspäin suunnatut liikkeet on siis tällä hetkellä pannassa ja lihashuolto viritetty tappiinsa. Toivon, että tämä vaiva johtuisi nyt vain lihasjumista, koska tuntuu ihan kohtuuttomalta että ongelmat alkaisi uudestaan kuin tyhjästä. Tällä hetkellä tuntuu, että olkapään kipuilu on tullut ihan työstä ja työasennoista. Joudun kannattelemaan välillä käsiäni ja olkapää on ollut varsinkin tänään todella ärtynyt pienistäkin kannattelukuormasta. Ärsyttää suunnattomasti kun aina on jotain!

Noh, ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Sillä niitä tässä elämässä tuntuu riittävän.

 

Ps. Elloksella nyt -25% alennusta myös merkkituotteista ja huonekaluista, ei muuta kuin treenivaatteita penkomaan! Shoppailemaan tästä*.

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita. Alennus on voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää, kuitenkin vain 4.4.2017 asti. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, Ugg, Kavat, Odd Molly Home tai Spanx.

Sportamoren ale jatkuu perjantaihin 31.3 klo 23.59 asti. Sieltä saat koodilla ALE30 -30% pois normaalihintaisista tuotteista ja yli 79e ostoksesta. Shoppailemaan tästä*.

12 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Kantsisko miettiä onko olkapääleikatun mitään jarkeä tehdä esim.noita maastavetojuttuja tai nostella yleensäkkään painoja varsinkaan kovin isoilla painoilla…. Ei se leikattu kestä enää samoin kuin terve .Huippu-urheilijat sitä ”joutuvat” tekemään omasta halustaan tosin,mutta meidän tavan tallaajien ei ole pakko edes siitä omasta halusta.Suosittelen miettimään 🙂 Hyviä treenäjä ilman isoja painoja

  • Jonna kirjoitti:

   Olkap.leikkaus ei ole mikään este treenaamiselle saati isoille painoille ja Maastaveto nyt ei vaikuta olkapäähän yhtään millään tavalla. Mulle nimenomaan sanottiin että täytyy treenata niin kuin ennenkin, sillä se olkapää vahvistuu ja niin on vahvistunutkin. Nyt ei ole kyse mistään treenin aiheuttamasta vammasta vaan selkeästi työperäistä niin kuin postauksessa jo kerroinkin.

 2. J kirjoitti:

  Nyt on pakko sanoa että todella typerä kommentti Ninniltä. Leikattu olkapää voi olla ihan yhtä hyvä kuin ei- leikattukin – kuntoutus ja oma asenne sen ratkaisee! Jonna on varmasti tehnyt kaikki oikein, mutta kropan polkuja kun ei voi tietää.

  Pisti kyllä todella harmittamaan! Tiedän tasan mistä puhun – olkapää leikattu 8kk sitten kun lähes kaikki oli rikki ja olen sen päättänyt että tämä olkapää ei tule mua rajoittamaan missään enää vuoden päästä.

  Tsemppiä Jonna <3

  • K kirjoitti:

   Luin tuon Ninnin kommentin ja ihmettelin,että mikä siinä nyt typerää oli? Ihan vaan asiallisesti kommentoi,että onko järkee jne. Minusta tuo oli ikäänkuin kysymys ,johon voi ihan asiallisesti kommentoida ja vastata ettei ole este jne…

  • Jonna kirjoitti:

   Mun olkapää on kuntoutunut tosi hyvin ja tänään vihlonnan syy löytyi hieroessa. Koko selän lihaksisto oli todella kireällä! Treeneissä toki tulee paljon selälle liikkeitä, mutta töissä on taas olkapäät, hartiat ja niska kovilla. Eipä ihme jos alkoi olkapäät oireilla!

 3. Inga kirjoitti:

  Kiinnitin huomiota alaselän jumeihin, sillä itsekin niiden kanssa aika ajoin kamppaillut työperäisen rasituksen vuoksi. Muutaman vuoden sisällä olen toimiviksi havainnut: 1) Lantion liikkuvuuden parantaminen (aktiiviset jalanheilautusvenytykset eteen taakse sivulle, nivuset) 2) Nelinkontin maassa tehtävä selän pyöristys, jolla saa rankaan liikettä. Keuhkot täyteen happea aluksi ja keuhkot aivan tyhjäksi kun pyöristää selän äärimmilleen. (Tälle saattaa löytyä oikea nimikin, jota en tiedä) 3) Nelinkontin käden heilautus vastakkaisen kainalon kautta taivasta kohti olkapään linjassa. 4) Leuanvedot! (Ei taljassa!) Näitä taitaakin tulla crossfitissä. Mutta leukojen vetäminen säännöllisesti 2-3krt viikkoon on aukaissut itselläni monta jumikohtaa selästä.
  Kehonhuoltoa kerroitkin tekeväsi jo paljon, joten voi olla ettei tässä mitään uutta tullut. Mutta hyvä jos sait vähänkään vinkkkiä. 🙂 Tsemppiä olkapään kanssa! Viheliäinen vaiva..

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mun alaselän kipuilut johtui olkapäästä. Sen vuoksi lantio oli kiertynyt vinoon ja aiheutti kipuja ja todella voimakkaan väsymisen tunteen alaselkään. Hyviä vinkkejä! Huomenna tiedossa ihan vaan huoltavaa treeniä niin voisi noita ottaa taas mukaan ?

 4. K kirjoitti:

  Ikävä juttu,jos työ noin paljon rasittaa kättä.Teetkö samalla kädellä pääasiassa töitä joka on leikattu? Inhottavia juttuja nuo töistä johtuvat/työperäiset kivut 🙁 Oletko miettinyt,että mikä olisi helpompi/parempi työ käden kannalta? Onneksi olet kuitenkin vielä nuori,jos tulee tarve vaihtaa ammattia 🙂
  Tsemppiä toipumiseen 🙂 Tsemppiä kuntoutumiseen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Paljon joudun staattista työtä tekemään sillä. Otan juuri sillä kädellä putkia pöydältä, joten liikettä tulee päivän aikana todella paljon. Yritän nyt muuttaa työasentoa niin ettei ojentelua tai kannattelua tulisi liikaa. Mulla hierottiin just tänään selkä ja hartiat ja kaikki oli aivan överijumissa. Todennäköisesti kivut johtuu noista jumeista, koska kipua on molemmissa olkapäissä samassa kohdassa. Molemmista löytyy siis sormella painettavat kipupisteet lihasten kiinnityskohdista.

 5. Teme kirjoitti:

  Joo crossfitti heilumista vaan lisää niin kyllä se siitä parantuu!mieti nyt järjellä!!

  • Jonna kirjoitti:

   No niin, sinäkin olet mönkinyt kolostasi asiantuntevine kommentteinesi. Onhan se varmasti fiksua lopettaa treenaaminen sen vuoksi, että työstä menee paikat jumiin! Mitäpä veikkaat onko sen jälkeen paikat paskana, kun ainoa asia joka ylläpitää toimintakykyä ja vahvistaa kroppaa, lopetetaan? Hyvin luettu postaus btw.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *