Hae
Palasia Arjestani

Fitistä fätiksi ja takaisin

Processed with VSCO with a6 preset

Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että rakastan tositv -ohjelmia enkä edes häpeä sanoa sitä! En silti katso ihan mitä tahansa rikkaiden ihmisten rellestyksiä, vaan minua puhuttelee enemmän tosielämän onnistumiset. Seuraan jonkin verran myös parisuhdekoukeroihin liittyviä realityohjelmia, kuten Temptation islandia, mutta pääasiassa mun suosikkeja on erilaiset laihdutusohjelmat. Vaikka en itse mikään laihduttaja olekaan niin minusta on mielenkiintoista nähdä mitä sarjojen ihmisille tapahtuu. Mistä he lähtevät liikkeelle ja mihin tulokseen pääsevät. Mitä kokevat matkan varrella ja koska oivallus terveellisemmästä elämästä tulee. Usein näissä ohjelmissa tunteita ei säästellä ja kyllä, usein myös minä itkeä tihrustan sohvalla! Mä olen tällainen herkkis, joka eläytyy jopa ohjelmiin niin valtavasti, että koen tunteet yhtä vahvasti kuin ohjelmien henkilötkin. Enkö edes häpeä myöntää sitä 😀 Realityohjelmissa on se hienous, että oma arki ja murheet unohtuu täysin hetkeksi. Saa heittää ajatukset nurkkaan ja nollata päätä. Toimii mainiosti ainakin mun kohdalla!

Tämän hetken suurin suosikki on subilla keskiviikkoisin tuleva Fitistä fätiksi ja takaisin. Jokaisessa jaksossa on yksi personal trainer ja yksi asiakas ja heidän matkaansa seurataan kahdeksan kuukauden ajan. Alussa traineri lihottaa itseänsä neljän kuukauden ajan fätiksi, jotta hän ymmärtää lihomisen tuomat fyysiset ja psyykkiset vaikutukset. Neljän kuukauden lihotuskuurin jälkeen valmentaja alkaa pudottamaan painoa yhdessä ylipainoiset asiakkaan kanssa. Ohjelmaa on tullut vaikka kuinka monta jaksoa nyt, mutta viime jakso oli tähän astisista parhain. Siinä oli niin mielettömän ihania tyyppejä ja aivan loistava valmentaja, että oli pakko kirjoittaa ohjelmasta! Kaikki ohjelman valmentajat eivät ole olleet kovin mielenkiintoisia tyyppejä saati sellaisia, jonka itselleni haluaisin, mutta viime jakson kaverin huolisin traineriksi milloin vain enkä vähiten siksi, että hän treenaa crossfittiä 😀 Ainoa asia mikä tässä ohjelmassa mietityttää on se, että vaikka valmentajat lihottaa itseään noin 20kg niin eiväthän he missään nimessä lihavia ole! Suurin osa heistä on lähtökunnoltaan änkyräkireitä ja kun siihen lisätään parikymppiä painoa niin he ovat ihan normaalin näköisiä. Toissa jaksossa naisvalmentaja oli vain 152 cm pitkä ja hänessä kyllä painon lisäys näkyi selkeästi, mutta muissa ei niinkään paljon.

Minä saan näistä ohjelmista hurjasti lisää motivaatiota itselleni niin hullulta kuin se kuulostaakin! Alan miettimään omia tavoitteitani ja keinoja päästä niihin, vaikka ne eivät laihdutukseen liitykään. Mulle toisten onnistumisen näkeminen toimii motivaattorina ja siksi näitä sarjoja viihteen lisäksi katselenkin. Toki motivaatiota saa salilta treenikavereista, mutta myös tämä on hyvä keino lisätä sitä ja pohtia omia unelmia ja keinoja saavuttaa ne. Juuri eilen katselin boksilta Fitistä fätiksi ja takaisin ja mietin miten haluan kääntää mun tämän viikon yhden treenin paremmaksi. Mietin mitä minun pitäisi tehdä sen eteen ja menin tänään ja tein sen. Ja hyvinhän se onnistui! Välillä sitä vaan kaipaa tsemppausta enemmän kuin toisina päivinä ja tsemppi voi tulla mitä ihmeellisemmistä asioista, kuten mulla laihdutusohjelmista 😀 Väliäkö sillä mistä tulee kunhan tulee!

Onko Fitistä fätiksi ja takaisin teille tuttu? Mistä te saatte motivaatiota lisää?

14 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Olen pari jaksoa yhdellä silmällä katsonut(samalla kun siivonnut->tehokäyttöä)mutten oikein noista jenkkisarjoista pidä. Suurin pudottaja oli ekat kaudet hyvä mutta meni sitten överiksi eikä ole mielestäni tervettä/aitoa. No tutkimuskin sen paljastaa, yhden kauden kaikki paitsi 1 lihoivat takaisin korkoineen. Ainut hyvä joskus pari vuotta sitten tullut Morsiusdietit(onkotuttu?)Paras ”laihdutusohjelma” on kuitenkin ollut Jutta Gustafsbergin ohjelmat ja Fitnesspäiväkirjat, varsinkin viimeksimainitusta saan todella paljon motivaatiota! Telkkarista voisi tulla myös fitnessaiheisia dokumentteja ja miksei jumppaohjelmiakin? Muistan 90luvun lopulla ja 00luvun alussa Tv2n Jumppaohjelman ja se oli kyllä hyvä. Miksei kotijumppaa ole telkkarissa kun Suomen kansa liikkuu liian vähän ja lihoo? Olisi liikunnankynnys matala ja vanhuksetkin saataisiin liikkeelle kotona.

  • Jonna kirjoitti:

   Fitnesspäiväkirjat oli todella hyvä! Toivon suuresti, että sille saataisiin vielä jatkoa 🙂 Joo ja miksi ei jumppaohjelmia muuten enää ole!? Mä olen joskus myös jumpannut niiden tahtiin!

 2. Anni kirjoitti:

  Viime jakson JJ oli kyllä ihana. Oli kyllä älyttömän hyvä jakso, kun asiakas alkoi laihduttaa jo itsekseen. Hurja painonpudotus UK ja US on suosikkeja. Chris, Heidi ja Jessie on huipputyyppejä.

  • Jonna kirjoitti:

   Hurjia painonpudotuksia mä en ole katsonutkaan… Pitäisiköhän ottaa ohjelmistoon 😉

 3. Laura K. kirjoitti:

  Joo mä oon kans koukussa laihdutusohjelmiin :D. Jutan ohjelmia varsinkin voisin katsoa päivät pitkät, motivoi itseäkin nähdä miten tuloksia on saatu ja mitä ajatuksia uudet elämäntavat ihmisissä aiheuttaa 🙂

 4. Hertta kirjoitti:

  En enää juurikaan jaksa katsoa laihdutusohjelmia mutta ton voisi tsekata silkasta mielenkiinnosta! ? Mua motivoi eniten treenin suunnitteleminen, sen jälkeisen fiiliksen miettiminen ja erilaisten ”treeniblogien” lukeminen. Myös hyvä treeniseura toimii motivaattorina ? Hyvää sunnuntaita ja kiitos kivasta blogista. Sun jutuista tulee yleensä aina hyvälle mielelle.?

  • Jonna kirjoitti:

   Treeniblogit on myös hyvä tapa saada lisää tietoa ja motivaatiota 🙂 Iso peukku niille!

 5. Tiina kirjoitti:

  Raju painonpudotus on epäterveellinen ja yleensä tuo kilot takas.Kun kaikki hyvä kielletään ja ihminen vedetään ihan piippuun harvalle siitä hyvää seuraa…
  Todellisuus selviäisi kun tehtäisiin tosi tv vielä siitä ,että kuinka sitten kävikään

  • Jonna kirjoitti:

   Olisi tosiaan kiva saada aina tietoa mitä on tapahtunut esim. vuoden päästä!

 6. Nora kirjoitti:

  En seuraa suomalaista TV:tä juurikaan, mutta tuon ohjelman konsepti kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että pitääpä jossain kohtaa katsoa muutama jakso!

  Nora / http://dreamerachiever.com

 7. Sini kirjoitti:

  Viime jakso oli kyllä aivan ihana! En ole aiemmin niin innostunut kyseisestä sarjasta mutta tuo pisti kyllä hymyilemään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *