Jumalaisen hyvä snickers raakakakku
Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa snickersin makuista raakakakkua. Monet niitä on hehkuttaneet enkä enää yhtään ihmettele miksi! Kakun tekeminen vie vähän aikaa, koska se täytyy pakastaa mutta pieni odottaminen on kaiken sen makunautinnon arvoista, takaan sen 😉 Tietenkään ihan autenttista tästä ei saa aidon snickersin kanssa, mutta väitän että maku on hyvin lähellä samaa. Ilman lisättyä sokeria tai muita huonoja juttua tosin. Kakku on alusta loppuun saakka pelkkää kropalle hyvää tekevää kamaa. Ainoa huono puoli on se, että tähän tulee suorastaan himo!
Moni teistä muistaa ehkä vadelmaisen raakasuklaakakun ja sen kuinka jopa mun mies ylisti sen maasta taivaisiin. Noh, sille on nyt löytynyt voittaja, sillä tämä snickers raakakakku on vieläkin parempaa! Miehen sanoin: tämä on ehkä parasta kakkua mitä olen koskaan syönyt. Sinäpä sen sanoit kultasein 😉
Snickers raakakakku
POHJA
- 2,5 dl pähkinöitä (itse käytin Luontaistukun cashew- ja saksanpähkinöitä sekä manteleita)
- 12 taatelia kivet poistettuna
- 5 rkl raakakaakaojauhetta
- ripaus suolaa
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 tl vaniljauutetta/ 0,5 tl aitovaniljajauhetta
KARAMELLIKASTIKE
- 10 taatelia kivet poistettuna ja 10 minuuttia kuumassa vedessä liotettuina + kuivattuna
- 3 tl kookosöljyä
- 1 tl aitovaniljajauhetta
- 2 rkl suolatonta maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVOIMOUSSE
- 2 tölkkiä (á 400 ml ) kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa pidettyjä! Pirkan kookosmaito melkeinpä parasta omasta mielestäni.
- 2 dl suolatonta maapähkinävoita
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 0,5 tl aitovaniljajauhetta
- ripaus suolaa
Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Vuoraa 20-22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä pohjan ainekset tasaisesti vuoan pohjalle. Jos taikina tarttuu sormiin niin kostuta sormia hieman vedellä. Nosta vuoka pakastimeen.
Valmista seuraavaksi karamellikastike. Kuivaa kuumassa vedessä pehmenneet taatelit ja laita sen jälkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen. Voit käyttää samaa kannua kuin pohjan teossa. Sitä ei tarvitse pestä. Aja ainekset tasaiseksi ja levitä kastike pohjan päälle tasaisesti. Nosta takaisin pakastimeen.
Valmista viimeisenä maapähkinävoimousse. Kaavi kookosmaitopurkeista pelkästään valkoinen jähmettynyt osa puhdistettuun tehosekoittimeen. Säästä loppu ”kookosvesi” vaikkapa smoothieen. Lisää loputkin moussen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Sivele tasaisesti karamellikastikkeen päälle ja nosta kakku yön yli pakkaseen. Voit koristella kakkua jo ennen pakastimeen laittamista halutessasi!
Nosta kakku noin tuntia ennen tarjoilua sulamaan, koristele esimerkiksi sulatetulla tummalla suklaalla ja suolatuilla pähkinöillä ja leikkaa palasiksi. Voit pakastaa kakkupaloja uudestaan jos tarvis.
Nauti!
Vaikka kuinka tahtoisin ottaa kunnian tästä jumalaisen hyvästä kakusta itselleni niin en sitä kuitenkaan voi tehdä. Alkuperäisen englanninkielisen reseptin löydät täältä.
Nam! Pakko kokeilla! Mistä oot ostanu tota vaniljajauhetta?
Löytyy ihan suuremmista marketeista, leivontaliikkeistä ja luontaistuotekaupoista ?
Halleluja! Ehdin jo niin kuolata tuota kuvaa aiemmassa postauksessa 😀 Kiitos reseptistä! Kivan helppo ja simppelit ainekset. Olen tehnyt Mars-patukoita raakoina ja ne on ihan täydellisiä – taateleiden ja määpähkinävoin kombolla ei voi mennä ikinä metsään 😀 Tuohon Snickers-kakkuun sopii varmasti täydellisesti lisukkeeksi suolapähkinät. Gosh, näinköhän maltan odottaa viikonloppuun saakka, että kokeilen tätä! Kuinka pitkän kommentin voikaan saada pelkästä kakusta! 😀
Kakuista saa vaikka kuinka paljon asiaa 😀 Siis Mars-patukoita!? Haluan!!
http://www.maku.fi/blogit/terveen-hyvaa/raaka-mars-jaatelo-enka-enempaa-voisi-toivoa. Tuolla ohjeella olen tehnyt 🙂
Oh nam! Pakko pistää testiin ?
Onks pakko laittaa tollasia kuvia!?? 😀
Kakku ei näytä yhtään terveelliseltä! 😀
😀 😀
Onhan tässä kakussa toki rasvaa, mut ei ole huonoa rasvaa saati sokeria!
Superhyvän näköistä. Mä oon tehnyt Snickers-jäätelökakkua Vaneljan ohjeella (http://vanelja.com/ruoka/herkut/view.php?id=126) ja siitä tuli kyllä ihan tautisen hyvää, luultavasti nää on aika samantapaisia virityksiä.
On nää satavarmasti parempia herkkuja kuin perinteisimmät setit joissa on sekä sokeria että usein epäterveellisiä rasvoja. Kuitenkin, mua itseäni on kyllä jo vähän alkanut arveluttaa, onko hillitön kookosrasvamäärienkään nauttiminen automaattisesti tosi jees. Tyydyttynyttä rasvaa se kuitenkin yhä on, ja magnesiumia ja fosforia lukuun ottamatta kookosmaito (saati kookosrasva) eivät ole erityisen vitamiini- tai hivenainepitoisia tuotteita.
Sori, meni sivuraiteille, aion itsekin jatkossa nauttia hyvällä omallatunnolla kyllä näitä juttuja ”parempina herkkuina”, mutta ehkä oon aavistuksen muuttunut kriittisemmäksi sille ajatukselle että kaikki raakaleivonnaiset olis automaattisesti superterveellisiä. Pääosin niiden superterveellisyys taitaa loppujen lopuksi tulla pähkinöistä, kaakaoainesosista ja mahdolliista marjoista/hedelmistä. 🙂
Mainitsit joskus sulla olevan jäätelökoneen, tässä pari yksinkertaista reseptipohjaa jos haluat kaivella sitä naftaliinista kevään kunniaksi. (Ja kyllä, kookosmaitoa on näissäkin, nam! :D)
Protskujäätelö:
2 dl kasvimaitoa
0,5-1 dl kookosmaitoa (riippuen miten kermaista haluaa)
(1/2 banaani, jos kookosmaitoa on vähemmän)
1 dl maustettua (hera)proteiinia
ripaus vaniljaa / vanilja-aromia
lisämakeutusta, jos oma maku vaatii
Jos haluaa ”raakajäätelöä”, proteiini jää pois (paitsi jos käyttää jotain maustettua raakaproteiinia) ja sen voi korvata makeutuksella + hedelmä- tai marjasoseella, esimerkiksi mangosose ja mansikkasose toimivat tosi hyvin.
Suklaaprotskujäätelö:
2 dl kasvimaitoa
1 dl kookosmaitoa
1 dl suklaanmakuista heraproteiinia
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus vaniljaa / vanilja-aromia
tarv. lisämakeutusta
Smoothiejäätelö: periaatteessa lähes minkä tahansa smoothien voi vetäistä jäätelöksi, kunhan seassa on riittävästi jähmettyvää rasvaa (kookosmaito/kookosöljy/kaakaovoi) tai tuote on lähtökohtaisesti muuten tosi paksua. Koska kylmä vähän tainnuttaa makuja, itse tykkään laittaa jätskiin suhteessa vähän enemmän makeutusta.
Tuunaus 1: sekaan voi heittää pähkinärouhetta jo tekovaiheessa
Tuunaus 2: valmiin jätskin sekaan voi sekoittaa maapähkinävoita
Tuunaus 3: päälle voi kaataa tuollaista karamellikastiketta
Mä uskon, että kookosmaitojen käytössäkin se kultainen keskitie on kaikista paras. Jos mietin esimerkiksi omaa viikkottaista kookosrasvojen ja -maitojen käyttöä niin viikkotasolla ne jää aika vähäisiksi. Mä tungen usein kakut pakkaseen ja napsin sieltä sitten kun herkun nälkä tulee 🙂
Hei kiitos jätskiohjeista! Just viikonloppuna mietin, että pitäiskin laittaa taas jätskikone käyntiin ja etsiä uusia ohjeita, mutta tässähän näitä tuli 🙂 Pitäis vaan ostaa maustettuja protskuja. Niitä ei ole meillä yhtään…
Moi! Mikä tehosekoitin sulla on käytössä? 🙂 Mietin vaan että millä saisi nuo pähkinät muruksi?
Mulla on itse asiassa useampi, mutta tämän tein KitchenAidilla. Tehoja taitaa olla joku viitisensataa. Surauttelin itsekin moneen kertaan pohjaa tasaikse, hämmensin vaan lusikalla välissä.
Kiitos ohjeesta, tänään aamulla väsäilin ja äsken jo maistelin, toimii! 🙂
Ou jee, kiva kuulla!!
Voi luoja näyttää ihanalta!!!!! Osaatko sanoa, millä kookoksen (hiutaleet, öly, maito) voisi korvata? En vaan millään totu sen makuun 🙁 Maistuu mielestäni tunkkaiselta ja siitä tulee päänsärkyä 😀 Joissain raakakauissa se menee, kun sitä ei ole hirveesti 🙂
Mun mielestä tässä kakussa kookosmaito on vähän niin kuin ”se juttu”. Ehkä kaiken muun voisikin korvata, mutta ei kookosmaitoa…vai keksiikö joku muu ratkaisua tähän??
Meidän kaupassa ei ollut kuin KARA:n 2dl kookosmaitotetroja. Käyköhän ne. etsin ihan metallitölkkejä mutta ei vaan löytynyt…
Varmasti käy, mutta sun täytyy ostaa niitä useampi. Yksi peltinen tölkki taitaa olla 400 ml 🙂
Ounou, tein kakun ja ihmettelin että moussesta ei varmaan tullut sitä mitä piti. Ohjeeseen vois tarkentaa minkä kokoisia kookosmaito tölkkejä. Puolikas määrä maistuu varmaankin erilaiselta. Ja etenkin näyttää. 🙁
Siis minkä kokoisia käytit? Itse en ole tölkkejä löytänyt kuin 400 ml kokoisina! Täytyypä laittaa lisähuomautus!
Onko ohjeessa taatelit tuoreita vai kuivattuja?
Näyttää herkulliselta!
Ne taitaa olla puolikuivattuja. Olen itse ostanut ihan lähikaupasta. Myydään pahvisessa rasiassa ?
Voiskohan maapähkinävoin tilalla olla cashewpähkinävoita?
Ihan varmasti voi! Maku ei ehkä ole ihan sama, mutta tuskin tulee huonoa silläkään 🙂
Onko kakku pakko laittaa pakkaseen, riittääkö jääkaappi? Irtoaako tämä vuuasta helposti vai olisiko hyvä olla kelmu siinä välissä? 🙂
Veikkaan, että jääkaappi ei riitä, koska jähmetysaineita ei ole kovin paljon. Voihan sitä toki kokeilla! Itse en ole käyttänyt kelmua ollenkaan vaan olen leikannut sen veitsellä, mutta varmasti irtoaa hyvin kelmulla 🙂
Hei! Mitä tein väärin, kun pohja on pelkkää murua. Ei siis pakastamisesta huolimatta pysy kasassa?
Todennäköisesti sidosainetta eli taateleita liian vähän! Sekoitithan pohjan ainekset huolellisesti tasaiseksi massaksi?
Mitä (ja mistä ostanut) maapähkinävoita olet käyttänyt? Tämä täytyy kokeilla! 🙂
Moi,
Mikä tahansa maapähkinävoi käy! Taisin tähän kakkuun ostaa lähikaupasta Urtekramin maapähkinävoita 🙂
Moikka, teinpäs tuossa viime viikonloppuna suklaisen version pekaanipähkinäraakakakusta ja nyt kävin bongailemaan muista versioita… mietin tuota pohjaa tässä että tuleeko tuosta hyvin pehmeä noin kun tuo versio mikä omassani oli niin siihen tuli kaurahiutaleita jauhettuna… että oliskohan vielä jumalaisen hyvää jos tekis kauraisen pohjan. Tässä linkki, mitä tarkoitan https://sanseblogi.blogspot.fi/2017/12/huippuhyva-raakakakku.html
Ei ole pohja mitenkään kova. Sellainen perus mikä raakakakuissa yleensäkin on, mutta kaura voisi kyllä toimia!!!
Hei!
Kuinka monta palaa kakusta suunnilleen tulee?
Ajattelin tehdä joulupöytään tätä. Kiitos ohjeesta 🙂
Sanoisin, että 10-12 palaa ?
Ajattelin vaaan sanoa, että on heittämällä mässyin raakakakku, mitä olen ikinä tehnyt. Tällä ylihelpolla reseptillä ei vaan voi epäonnistua. Kauppojen sokerihöttöön mieltyneet ystäväisenikin ovat aivan lääpällään tähän kakkuun.
Jee, kiva kuulla! Kiitos 🙂
Kiitos ohjeesta, tätä olen tehnyt jo lukuisia kertoja ja hurmannut tällä myös treffikaverini. ? Yksi pieni pala tyydyttää makeanhimon hyvin!
Se vaan täytyy mainita, että moni blenderimylly päästää savut pihalle, jollei pohjan pähkinöitä ole liotettu yön yli. Suosittelen! Joskus en oo malttanut odottaa niin kauaa, vaan liottanut kuumassa vedessä pari tuntia ja lisännyt vielä pohjamassaan notkistukseksi kookosöljyä tarpeen mukaan.
T:nimim. Blenderi hajosi eka kerralla