Hae
Palasia Arjestani

Puhelinmyyjien uhri

Paita Mango // Housut House of Brandon, täältä*.

Kevään tulon huomaa monestakin asiasta. Valo alkaa lisääntyä, nurmikko tulla esiin ja meidän nurkalla näkyy jo krookuksen alkuja. Koiran kakka haisee ja lapset viihtyvät pidempään ulkona. Sormenjäljet paljastuvat ikkunoista ja paksut toppatakit saa vaihtaa kevyisiin kevät takkeihin. Niin ja puhelin alkaa laulamaan kuin viimeistä päivää. Aamusta iltaan se soi ja näytössä vilkkuu tuntematon numero. Ei taas, miksi ne soittelee!?

Mulle on aina tullut paljon lehtiä kotiin, mutta nyt olen vähentänyt niiden tilaamista ihan selkeästi. Tykkään lukea lehtiä ja tulisihan ne tilattuna paljon halvemmaksi kuin irtonumeroina ostettuna. Mutta nykyään aikaa on melko rajallisesti enkä ehdi lukea kuin töissä lounaalla. Siksipä olen karsinut tilaukset minimiin ja kohta lähtee taas uusi karsintakierros. Tilaan aina halpoja lyhyitä jaksoja ja lopetan tilauksen, kun se muuttuu täydelle summalle. Jotkin lehdet olen silti halunnut pitää kotiin kannettuina. Tällä hetkellä mulle tulee Kodin kuvalehti, Maku, Kotivinkki ja Unelmien talo&koti. Niin ja lyhyet jaksot parista muusta sisustuslehdestä. Ne lopetankin heti kun halvempi tilausjakso päättyy. Töihin tulee onneksi myös hyviä lehtiä niin saan lukea niitä ihan ilmaiseksi työaikana 😀

Nyt on taas puhelinmyyjät mönkineet esiin koloistaan. Mun puhelin laulaa 3-4 kertaa päivässä. Olen harkinnut markkinointikieltoa, mutta toisaalta haluan välillä tilata niitä lyhyitä jaksoja. Jätän nykyään kylmänviileästi vastaamatta ja tarkistan numeron myöhemmin netistä. Suurin osa soittelee päiväaikaan jolloin olen töissä enkä edes pysty vastaamaan, mutta sitten on näitä jotka soittavat illalla yhdeksän aikaan tai viikonloppuna! Sitä en ymmärrä yhtään. Ihmisille ei anneta mitään rauhaa! Joku roti noissakin ammateissa pitäisi olla ettei soitella ihmisille ihan milloin tahansa. Muutaman kerran olen katsonut puhelinta kiukkua kihisten juurikin noihin aikoihin, mutta jättänyt vastaamatta, koska suusta olisi tuskin tullut mitään kovin kaunista tekstiä.

Ehkä harkitsen vielä sitä markkinointikieltoa.

 

11 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  ehdottomasti ota puhelimeen kielto/estotoiminto! otin sen pari vuotta sitten ja oikeasti ei enää soitella. Ehkä kerran kuussa maximi. Tai sitten puh.myyjien ammatti on yksi muiden katoavien ammattien seassa? netistä kun saa kaiken tilattua.

  • Jonna kirjoitti:

   Harkitsen markkinkintikieltoa erittäin vakavasti! Onko se maksullinen? Joku ainakin oli 9e/vuosi.

 2. Nimetön kirjoitti:

  Hei, todella monella ei ole varaa tilata edes sitä yhtä lehteä, ne lainataan ilmaiseksi kirjastosta! Älä ota pahalla, mää tykkään susta, mutta ihan ihme juttuja välillä? Siis esim. tytölle synttärit viimeisen päälle ja sen jälkeen tilillä 8e?

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy ehkä itsekin siirtyä lainailemaan kirjastosta, fiksumpaahan se olisi! Ja kannattaa muistaa ehkä se ettei kaikki ole niin mustavalkoista eikä täällä tai snäpissä lue kaikkea mun elämästä. Synttärit meillä kustansi täysin mies, koska mulle tule pari yllättävää menoa, kuten kissan eläinlääkäri ja lääkkeet toiselle kisalle ja itselleni siihen päälle , joten nyt täytyy vain kärvistellä…

 3. Ex-puhelinmyyjä kirjoitti:

  Vastaa ja sano, että ei kiinnosta. Eivät soita enää 🙂 ihmeen vaikea aikuisten ihmisten vastata puhelimeen.

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Kokeiltu on, ei tehoa. Seuraavana päivänä soittaa joku toinen samasta firmasta ja kaupittelee samaa lehteä.. Helpompi jättää vastaamatta kokonaan. Suurimmalle osalle kun ei tehoa edes se ei kiitos. Jankutetaan ja jankutetaan eikä uskota, vaikka sanoisi kuinka monta kertaa ”en tilaa mitään, kiitos.”

 4. maikki kirjoitti:

  Minäkin yhteen väliin tilasin aina jotain naisten lehteä tai sporttia tms. Otin aina juuri noita lehtimyyjien tarjouksia.
  Nykyään sanon kaikille myyjille ei suoraan ja lainaan lehdet kirjastoista, tai esim. Taloyhtiön lehtipinosta. Kummasti on lehtimyyjien soittelut vähentynyt kun ei ole enää aikoihin mitään ottanut

  • Jonna kirjoitti:

   Mä otin eilen telemarkkinointikiellon. Jospa kohta alkais soitot vähentyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *