Hae
Palasia Arjestani

Paluu arkeen – viime viikon ruokapäiväkirja

Processed with VSCO with 4 preset

*Sis.mainoslinkkejä

Joulun jälkeen oli hiukka hankalaa päästä taas normaaliin ruokailurytmiin kiinni. Sokerihimot oli aivan valtavat ja pari päivää meni kärvistellessä niiden kanssa. Halutessani olen kuitenkin niin jääräpäinen etten suustani laita alas mitään ylimääräistä. Päätin ettei viikolla herkkuja syödä ja tässä päätöksessä pysyinkin, vaikka työpaikalla pöydät notkuivatkin suklaata viime viikolla. Mun kaikista helpointa pysyä ruokavaliossani treenipäivinä, mutta jostain syystä lepopäivät ovat edelleen taistelua. Ehkä miten asioita vähän liikaa. Pääasia on kunhan syön riittävästi ja terveellisesti viikolla ja viikonloppuna saa vähän höllätä ja herkutella. Niin kuin viime viikonloppuna. Köllähdin juoksulenkin ja lounaan jälkeen sänkyyn pitkälleni, otin tabletin kouraan ja downsiftaajia katsellessa ahmaisin kolme tai neljä kourallista joululta jääneitä suklaakonvehteja napaani. Makasin siinä käsi kipossa tiuhaan tahtiin käyden puolisen tuntia tyytyväisenä. Ihan parasta kun kippo on täynnä viittä erilaista suklaata ja niitä voi mussuttaa just sen verran kuin huvittaa. Noh, loppu ei ole niin onnellinen kun vatsa ei tykännyt tästä tempauksesta, mutta hetken maistui hyvältä 😀 Ensi viikonloppuna uudet herkut! Ruokapäiväkirjasta jäi yksi päivä pois. En tiedä olenko hävittänyt kuvat vai jättänyt ottamatta. Eniveis, tässäpä ruokapäiväkirjaa viime viikon kuudelta päivältä.

Maanantai

Aamulla nukuttiin pitkään. Aamupalan jälkeen cf-salille tekemään hikisen treenin. Viivyin reissullani parisen tuntia. Treenin lisäksi kävelyt salille takaisin, 5 km.

picsart_01-02-11-26-23

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä juustolla ja paistetulla munalla + teetä & vitamiinit // Treenin jälkeen palkkari 30g protskua + treenin aikana osmolite 20g + 5 g glutamiinia // treenin jälkeen perunalaatikkoa, paistettua, lohta ja rosollia iso satsi // välipalaksi pari leipää joulukinkulla ja sinapilla + teetä // iltapalaksi puuroa pähkinöillä ja siskon tekemällä omppuhillolla.

Tiistai

Välipäivä salilta. Aamuvuorossa töissä ja illalla puuhastelua kotona.

picsart_01-02-01-18-50Aamupalaksi munia, porkkanaa ja teetä // välipalaksi töissä teetä ja Fitnesstukun Snickers protskupatukka* // lounaaksi rosollia ja paistettua lohta (ei kuvaa) // iltapäivällä kotona gluteeniton sämpylä juustolla ja paistetulla munalla + teetä // illallisena riisiä ja jauhelihaa + vihanneksia (ei kuvaa) // iltapalaksi mango-chiavanukas.

Keskiviikko

Aamuvuorossa töissä. Iltapäivällä cf-salilla treenit, jossa tein tiistain hikisen intervallin. Kävely kotiin 2,5 km.

picsart_01-03-09-46-45

Aamupalaksi munia, porkkanaa ja teetä // välipalaksi töissä teetä ja mandariinia // lounaalla rosollia, paistettua lohta ja avocadoa // välipalaksi kolme riisikakkua avocadolla, salaatilla, kurkulla ja kinkulla (ei kuvaa) // treenin aikana osmolite 20g + glutamiini 5g // treenin jälkeen palkkari 30g protskua // illallisena spagettia, jauhelihaa, vihanneksia ja smetanan jämät // iltapalaksi mango-chiavanukasta.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, kauhea päivä! Duunista suoraan treeneihin. Kävely sieltä kotiin 2,5h. Tältä päivältä ei ruokapäiväkirjaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä torstailta ainoa kuvattu ruoka eli lohkoperunoita ja porkkanoita uunissa, ityse tehtyjä ”burgereita” ilman sämpylää ja avocadosoossia.

Perjantai

Välipäivä treeneistä. Tehtiin torstaina tempausta, jota minäkin innostuin tekemään. Paikat menivät aika kipeiksi, joten päätin levätä perjantain ja lauantain. Kotona puuhastelua töiden jälkeen. Oli aika väsynyttä menoa.

picsart_01-03-10-36-04

Aamupalaksi munia, tomaattia ja teetä // välipalaksi töissä teetä, mandariini ja pähkinöitä // lounaalla spagettia, jauhelihapihvejä, vihanneksia ja avocadoa // iltapäivällä gluteeniton sämpylä kinkulla, juustolla ja vihanneksilla + kuppi teetä // iltaruokana banskulettuja nutellalla // iltapalaksi puuroa pähkinöillä, siemenillä ja siskon tekemällä mustikkahillolla.

Lauantai

Herätyskello soitti klo 8 aamulla, että ehditään tytön kanssa leffaan kantsomaan Sing! Huikean hyvä leffa, suosittelen 😉 Iltapäivällä vajaan tunnin hölköttelylenkki raikkaassa säässä. Illalla saunomista, puuhastelua ja syöpöttelyä.

picsart_01-03-10-37-01Aamupalaksi munia, tomaattia ja teetä // leffaeväänä omena ja OhYeah protskupatukka* // välipalaksi kotona tuoretta leipää kinkulla, juustolla ja kurkulla + kuppi teetä // lenkin jälkeen spagettia, jauhelihapihvejä sekä avocadoa // ruuan jälkeen useampi kourallinen suklaanameja sarjoja katsellessa // iltaruuaksi tortilloja + tölkki siideriä uuden vuoden kunniaksi.

Sunnuntai

Aamupäivällä kotona puuhastelua. Iltapäiväksi anoppilaan syömään ja sen jälkeen treeneihin. Kävely kotiin 2,5km.

picsart_01-03-10-37-58Aamupalaksi tuoretta leipää juustolla ja paistetulla munalla + teetä // anoppilassa perunaa ja pitkään haudutettua lihakastiketta + salaattia // treenin aikana osmolite 20g + 5g glutamiinia //treenin jälkeen 30g protskua // kotona ilaruuaksi tortilloja // iltapalaksi omenaa.

Tänään meille tulee pitkästä aikaa Anton&Antonin ruokakassi eli arkiruokiin saadaan kivasti vaihtelua. Mä ainakin jämähdän tosi helposti aina samoihin ruokiin eikä mulle ole mikään ongelma syödä samaa ruokaa useampana päivänä putkeen. Yritän vain mahdollisimman hyvin saada käytettyä kaiken jääkaappiin hankitus sapuskan.

Onko teillä lähtenyt ruokailut hyvin käyntiin joulun ja uuden vuoden jäljiltä?

 

 

2 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Hyvä itsekuri sulla. Mietin onko noi gluteenittomat sämpylät parempia kun tavalliset kun niitä aika usein syöt? Ja hyvät leffaeväät, ei aina tarvii popcorneja tms. En ymmärrä heitä jotka jaksaa syödä vielä viikko joulun jälkeen jouluruokia. Kiitos leffavinkistä juuri kummityttö 7v mietti onkohan hyvä leffa ja kannattaako mennä kun sai joululahjaksi lippuja. Apua; Mikä olisi paras vihannes kananmunien kanssa olen tätä miettinyt?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä ostan noita gluteenittomia sämpylöitä ihan sen takia, että ne on niin pirun hyviä! Ne on Sunnuntain kaura-porkkanasämpylöitä. Ja olen kyllä huomannut, että jos syön enemmän normaalia leipää niin vatsa ei tykkää.

   Mä syön munien kanssa just sitä mitä sattuu olemaan jääkaapissa, mutta tykkään itse eniten tomaateista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *