Hae
Palasia Arjestani

Köyhät ritarit – Helppo ja halpa jälkiruoka

köyhät ritarit

Kuka muistaa lapsuudesta köyhät ritarit, huutaa hep! HEP! Tämä retrojälkkäri on todella helppo ja halpa jälkiruoka, joka onnistuu tumpeloimmaltakin kokilta. Köyhät ritarit ovat lisäksi erittäin edullisia tehdä. En ole vuosiin itse näitä tehnyt, mutta kun näin mieheltä viikonlopulta jääneen pullapitkon jämän pöydällä, tämä herkullinen koko perheen suosikki kumpusi jostain muistoista mieleeni. Me ollaan ehkä kerran tehty mökillä köyhiä ritareita 15 vuoden aikana. Jostain syystä en vain ole muistanut koko asiaa, mutta nyt näitä tullaan varmasti tekemään useamminkin, sillä lapsonenkin rakastui köyhiin ritareihin täysin!

On muuten suunnattoman ihanaa, kun lapsikin on nyt 8-vuotiaana alkanut laajentaa ruokarepertuaariansa. Hän maistelee selkeästi uteliaammin kaikkea uutta ja todella harvoin sanoo ettei jostain ruuasta tykkäisi. Hieman epäilevältä hän näytti, kun kysyin että tehdäänkö köyhiä ritareita? Ensimmäinen haarukallinen oli hieman varovainen, mutta sitten kuuluikin riemun kiljahdus ja haarukan tahti kiihtyi. Kun lautanen oli tyhjä, hän vaati köyhiä ritareita pian uudestaan 🙂

Käytin tällä kertaa tätä reseptiä. Tetin itse reseptin puolikkaana, mutta kananmunaa en lähtenyt puolittamaan. Alla resepti kokonaisena.

köyhät ritarit

Köyhät ritarit

  • 3 dl kevytmaitoa (käytin itse täysmaitoa)
  • 1 kananmuna
  • 0,5 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 rkl sokeria
  • 0,5 tl vaniliinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 8 viipaletta voipitkoa tai ranskanleipää/paahtoleipää

Lisäksi esim. vadelmahilloa ja jäätelöä!

Sekoita maito, muna, jauhot, sokerit ja suola keskenään matalassa astiassa.

Upota pulla- tai leipäviipaleet maitoseokseen hetkeksi ja nosta ne lautaselle kostumaan. Paista leivät voissa tai margariinissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoa köyhät ritarit lämpiminä hillon ja jäätelön kanssa.

Ai että!

köyhät ritarit

Edellinen postaus: Yksi unelma toteutuu yllättäen

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

2 kommenttia

  1. Roosa kirjoitti:

    HEP! ja Nams :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *