Hae
Palasia Arjestani

Nyt saa suunnitella joulua!

nyt saa suunnitella joulua

Nyt saa suunnitella joulua!

Mitä päiväkodin aikuisille lahjaksi? Minkälaiset kortit tänä vuonna? Entä jouluaskartelut? Joulun alla ainakin minä villiinnyn ihan täysin. En niinkään ostelemaan kaikkea, vaan suunnittelemaan askarteluja sekä joulusisustusta. Viime joulun alla keräsin niin paljon erilaisia askarteluideoita etten saanut puoliakaan toteutettua. Niinpä pallokranssin pallot ja kranssipohja odottavat edelleen laatikossa tekijänsä. Tänä vuonna suunnitelmissa karkkikuusi, viime vuoden pallokranssi ja piparkakkutalo. Viime vuonna ei saatu piparitaloakaan tehtyä, mutta pikkupipareita tehtiin kyllä. Samoin joulutorttuja vaikkei niitä juuri muut kuin minä syöneetkään. No, aina voi viedä työpaikalle 🙂

Itsetehdyt lahjat on parhautta

Viime vuonna annettiin päiväkodin aikuisille lahjaksi geisha possut ja tänä vuonna tarkoituksena on tehdä keksiainekset purkissa. Tarkoituksena oli tehdä lahjat jo viime viikonloppuna valmiiksi, mutta niinpä jäävät taas viime tippaan. Kuten aina. Tykkään muistaa ihmisiä itse tehdyillä lahjoilla ja viime vuonna tein monta pulloa ketsuppia itse. Kesällä yritin aloittaa virkkaamaan tiskirättejä, mutta eihän siitä mitään tullut. Siinä meni sekin hyvä idea 😀

nyt saa suunnitella joulua

Joulukortit olen tehnyt melkeinpä joka vuosi itse. Katselen hyvissä ajoin netistä ideoita malleihin ja tehdään sitten kortit tytön kanssa yhdessä. Meillä on noin 15 korttia lähetettävänä vuosittain niin ei ole edes iso urakka väsätä niitä. Niiden tekeminen jäi taas viime tippaan eli ensi viikonloppuna pidetään korttitalkoot!

nyt saa suunnitella joulua

Mun on pakko myöntää etten ole mikään kauhean lahjakas sisustamaan joulua. Siis sillain kauniisti ja harmonisesti niin kuin jotkut osaavat. Meillä on ne tietyt joulukoristeet, jotka laitetaan esille joka vuosi ja siihen lisäksi toki aina joulukukkia sekä kynttilöitä. Ja joulutähti ikkunaan. Tänä vuonna täytyy hankkia joulutähti myös tytön ikkunaan valoa tuomaan. Joulukoristeluista rakastan eniten kynttilöitä, erilaisia valoja sekä kukkia. Niin ja tytön tekemiä koristeita toki myös. Jonkun kauniin jouluasetelman voisi tehdä tänä vuonna itse tai ostaa valmiina. Ja perinteisesti olen joka vuosi hankkinut jonkun uuden joulukoristeen meille.

nyt saa suunnitella joulua

Me vietetään perinteisesti jouluaattoa isolla porukalla miehen enon luona. Joka joulu sinne kokoontuu noin 30 henkeä. Syödään hyvin, jutustellaan ja pukkikin tulee illalla jakamaan lahjat. Joulupäivänä syödään joululounas aina anoppilassa. Viime vuonna tähän perinteeseen tehtiin poikkeus, koska heillä oli putkiremontti menossa. Niinpä joulupäivä vietettiinkin meillä!

nyt saa suunnitella joulua

Aina joulun lähestyessä alan suunnittelemaan myös joulun ruokalistaa. Haluan leipoa joka jouluna jotain vähän erilaista ja kokeilla uusia reseptejä. Viime vuonna rocky road pipareita ja sitä edellisenä vuonna ainakin kuusen muotoista yrtti-paremsaanileipää.Mitähän tälle joululle keksisi?

nyt saa suunnitella joulua

nyt saa suunnitella joulua

Joko teillä on joulusuunnitelmat kovasti mielessä? Teettekö itse joulukoristeita tai -kortteja? Ihanaa, kun nyt saa suunnitella joulua mielin määrin!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *