Hae
Palasia Arjestani

Kesän maistuvin herkku: raparperipiirakka

Processed with VSCO with a6 preset

Joko teillä tulee raparperi korvista ulos? Minusta tuntuu, että näen erilaisia raparperisiä reseptejä joka puolella! Eipä siinä, en valita, raparperi on nimittäin mielettömän hyvää ja siitä taikoo helposti vaikka ja mitä! Mökillä kasvaa iso puska raparperia ja anoppi tekee joka kesä sitä yhdessä mansikoiden kanssa mielettömän hyvää kiisseliä. Kiisselin kaveriksi nokare (okei, kauhallinen) kermavaahtoa ja herkullinen jälkkäri on valmis. Mun täytyy tunnustaa etten ole koskaan kiisseliä tehnyt, mutta piirakoita olen siitäkin edestä.

Tämän piirakan kanssa menin sieltä mistä aita on matalin eli käytin valmista murotaikinaa. Jos olet viitseliäämpi niin tee sinä pohja itse – se on itse tehtynä aina parempaa! Maku-lehdestä bongatussa ohjeessa täytteeseen oli käytetty creme fraichea, mutta minäpä käytin kermaviiliä, koska sitä oli valmiina jääkaapissa. Variointi on sallittua, jopa suotavaa 😉

Raparperipiirakka 

MUROTAIKINA

 • 100g voita
 • 1 dl sokeria
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 muna

TÄYTE

 • 400-500g raparperia
 • 2 dl ranskankermaa/kermaviiliä/mascarponejuustoa
 • 1 muna
 • 0,5 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Jos teet muropohjan itse niin aloita pohjan teosta. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon 2 rkl maissitärkkelystä.

Sekoita keskenään ranskankerma/mascarponejuusto tai kermaviili, muna ja sokerit.

Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle täyte.

Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä. Tarjoile kera kahvin aurinkoisella terassilla <3

Processed with VSCO with a6 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *