Hae
Palasia Arjestani

Kallista keskustelua.

Kuumasta pätsistä iso moi! Hitto, täällä on kuuuumaaaah! Ikkunoitakaan ei voi pitää auki, kun koivun siemenä tunkee sisään litrakaupalla. Montakohan kertaa oon jo tänään lakassu lattioita kun niitä on joka puolelle. Sängystäkin löyty varmaan miljuuna..

Kahvipöytä mökillä.

Viime viikko meni vähän niin ja näin treenien osalta. Kolme aamuköpöä ja kaks salitreeniä. Noista kahdesta jumpasta toinen oli aika kökkö, mutta siitä lisää myöhemmin. Sinänsä mielenkiintoista, että paino oli jo alkuviikosta tavoitelukemassa, joten no worry loppuviikolle 😀 Selkäkin on ollut nyt vähän parempi kun treenejä on tullut vähemmän. Omituista. Sen oon huomannut, että selkä kipeytyy jos en tee aamukävelyitä. Melkein pitäis tehdä joka aamu. Jos jaksais 🙂

Kävin tosiaan toissa viikolla siellä osteopaatilla. Moni on kehunut saaneensa avun osteopaatilta, mut ei oikein vakuuttanut mua. Aika lailla pehmeämpi hoitomuotohan se on kuin esim. naprapatia, mut tais olla mulle vähän liiankin pehmeä. Osteopaatti oli tosi mukava, ei siinä mitään, mutta se ei kuitenkaan ollut se mitä hain. Ensimmäisenä kerroin koko historiani selkäkipujen ja ongelmien osalta. Kerroin, että se pysyy kunnossa ainoastaan silloin, kun ranka naksautellaan kohdilleen säännöllisin väliajoin. Nytkin kaikki mun selkä- ja niskakivut johtuu noista kaameista lukoista selässä. Tiedän sen kokemuksesta. Noh, osteopaatti ei sitten ottanut tätä asiaa kuuleviin korviinsa vaan totesi hoitavansa ainoastaan lantion kuntoon. Hän lupasi, että parin päivän sisällä lukot aukeasi itsestään kun vaan lantio olisi kunnossa. Lantio siis hoidettiin kuntoon, ilmeisesti oli vähän vinossa. Ensimmäisen kerran hoidon jälkeen musta tuntui kun mitään ei olisi tehtykään. Ja mites niiden lukkojen kanssa? Siellä ne on selässä ja niskassa edelleen ja migreenin merkitkin on pikku hiljaa alkaneet hiipiä päiväohjelmaan… 65€ meni enkä mitään siitä saanut vastineeksi. Paitsi mukavaa keskustelua. Kiitos ja hei. Nyt täytyykin sit hommata aika SelkäCenteriin naprapaatille.

Tää kirja kannattaa hommata jos tykkää leipomisesta: Kinuskikissa leipoo.

Niistä treeneistä. Viime kierto oli enemmän voimapainotteinen eli lyhkäsiä sarjoja ja pidemmät palautukset. Tiistaina veivasin yläkroppaa. Selälle leukoja myötä- ja vastaotteella. Hei, nyt meni jo nelonen myötäotteella 😀 Niin ja räkkivetoakin tein satkulla muutaman sarjan! Rinnalle tein vinopenkkiä smithissä 52,5 kilolla. Ihan kivasti, mutta vielä on matkaa tavoitteeseen. Ojentajille dippiä omalla painolla ja ranskalaista kahdella käsipainolla. Ei oo dippi mua varten. Ei ainakaan ennen kun olkapäät saadaan kuntoon. Kiristi niin hemmetisti ja rintalastakin tykkäs vähän kyttyrää 🙁 Olkapäille pystypunnerrusta seisten tangolla. Ihan kurko liike. Taidan ottaa pääliikkeeksi olkapäille. Joskus oon tätäkin tehnyt 40 kilolla, mut nyt 30 kilolla…

Pystyyn punnertamista.

Keskiviikkona oli jalat + hauikset. Takareisiä istuen ja maaten. Piti tehdä suorinjaloin mavea, mut selkä ei antanut periks. Etureisille piti tehdä hackia ja prässiä, mut prässi oli koko ajan varattu niin tein pelkästään hackia. Siinäkin tuntui jo tokassa sarjassa alasmeno vaiheessa ihmeellinen vihlaisu sääressä. Joka toistolla. Yritin tehdä pohkeitakin, mut sama vihlonta vaan jatkui. Vikana tein hauiksia käsipainoilla istuen jokusen sarjan. Vitutuskäyrä oli aika tapissaan salilta lähtiessä…

Torstaina matkustettiinkin sit mökille ja siellä ei tullut taaskaan paljon treenattua muutamia vaunulenkkejä ja uimista lukuunottamatta. Lauantaina käytiin Jämsässä kaupoilla ja ostelin taas ihan jokusen vaatteen tytskälle. Anoppi oli myös ostanut kirppikseltä kasan ihania vaatteita mukelolle eli nyt on seuraavan koon vaatteet hommattu 🙂 Tyttö on viime aikoina oppinut kovasti kaikkea uutta. Hän nostaa kovasti pyllyä ylös selällä maatessaan, kääntyy selältä vatsalleen, tarttuu kaikkeen mahdolliseen tielle osuvaan, pitää varpaistaan kiinno selällään maatessaan ja viikonloppuna alkoi kovasti maiskuttelemaan ja jokeltelemaan aivan uudella tavalla. Ihanaa seurata tytskän kehitystä. Melkein joka päivä tapahtuu jotain uutta 🙂

Ja hyi mitä sattui viikonloppuna. Lauantaiyönä oli aivan järkyttävä ukkonen, salamoi ja jyrisi kovasti. Herättiin isännän kanssa joskus kahden kolmen aikaan omituiseen ääneen. Ihan kuin joku olisi koputtanut keittiön ikkunaan. Ihan selkeästi semmoista rytmikästä koputusta ehkä viisi tai kuusi kertaa. Mies meni ulos katsomaan eikä siellä mitään näkynyt. Vähän ajan päästä salaman iskiessä näin ihan kuin joku huppupäinen ihminen olisi kävellyt ikkunan ohi. Arvatkaa nukuinko ihan heti…. Mielikuvitus lähti laukkaamaan aika kovasti enkä uskaltanut ummistaa silmiäni ollenkaan. Säpsähdin jokaista pientäkin ääntä. Eikä muuten vieläkään tiedetä mistä se koputusääni oikein tuli…. Spuuuuukiiiiiii….Hyi.

Mökillä tehtiin omenapaistosta 🙂

Lola vihaa lämpöä ja auringonpaistetta, selvästikin…

5 kommenttia

 1. iive kirjoitti:

  Sulla on sit sattunut vähän nihkeempi osteopaatti kohdalle. Itse tykkään kyl käydä osteopaatilla, tosin naprapaatilla en ole koskaan käynytkään. On mun osteopaatti kyllä aina aukonut kaikki lukot.Onkos sulle muuten foam roller tuttu? Sillä itsellä pysyy ainakin nykyään lukot poissa tai saa auottua ainakin lievimmät. Tunnollisesti kun rullailee niin ei edes pahoja lukkoja pääse syntymään. Prismasta saa 19,90euroa, ei paha hinta ;D

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  oon Mä rolleria joskus kokeillu. Salilla pari päivää sitten rullailin selkää ja tuntu aika muikeelta 😉 ranka on tosi jäykkä… Meinasin huomenna käydä ostamassa meille oman putkelon niin saa enemmänkin moukaroida sillä itseensä. Onko sulla hyviä neuvoja rullailuun?

 3. Anonymous kirjoitti:

  sulla on huono perse.

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Kiva 🙂 Lihasta sinne kaivataan.

 5. iive kirjoitti:

  Moi :)Mie oon tehnyt nyt tuon pakkotoiston mukaan noita juttuja.http://www.pakkotoisto.com/vammat-ja-lihashuolto/108173-pakkotoiston-kehonhuolto-opas-2012-a/Eli siis pakkiksen kehonhuolto-opas 2012 sisältää ohjeet myös tuohon (viimeisenä).Aiemmin olen käyttänyt vain pelkästään selän auki pitämiseen eli venyttelyn jälkeen olen selällään rullannut putken päällä. Hirmu rutina kuuluu 😀 Ahkerasti kun olen rullaillut niin ei ole tullut fasettinivel-lukkoja ollenkaan, siis sellaisia jumittavia.Mun rulla on EcoBodyn eli voi löytyä myös Cittarista. Meilläpäin Prisma vain pääasiassa myy tuota EcoBodya.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *