Hae
Palasia Arjestani

Mites se liikkuvuus ja lihashuolto?

Processed with VSCO with a6 preset

*Sis.mainoslinkin

Mä olen muutaman päivän paininut selkäkipujen kanssa. Ajattelin ensin, että se on vain vähän jumissa ja yritin itse huoltaa, rullata ja venyttää selkää ja koko alakroppaa. Sunnuntaina vietin salilla noin 1,5 tuntia tehden pelkkää lihashuoltoa ja liikkuvuustreeniä. Pari tuntia sen jälkeen selkä oli hyvänä, kunnes kipeytyi taas. Eilen menin töiden jälkeen suoraan hierojalle, koska selkä oli kipeytynyt entisestään. Takareidet ja pakarat olivat todella jumissa ja ne saatiin hierottua auki. Selkä kivuttomana ja paikat vetreinä lähdin kotiin. Sitä iloa kesti taas pari tuntia. Selkä meni ihan tilttiin taas ja tänä aamuna viimeinen vaihtoehto oli käynti lääkärillä ja pari päivää lepoa. Iltapäivällä kävin osteopaatilla ja oikea lonkankoukistaja sekä vasen pakara olivat niin kireällä (hieronnasta huolimatta), että ne vetivät lantiota ja SI-niveltä virheasentoon. Rangasta auottiin useampi lukko ja lantio saatiin paikoilleen. Nyt selkä vaikuttaa taas todella hyvältä, mutta virheistä oppineena odottelen suosiolla huomiseen ennen kuin alan ilakoimaan!

Processed with VSCO with a6 preset

Mitä tässä  nyt sitten yritän sanoa? Liikkuvuustreenit ja lihashuolto ovat urheilevalle ihmiselle todella tärkeitä, mutta monesti ne laiminlyödään täysin. Kovaa treenaavan ihmisen pitäisi tehdä lihashuoltoa tuntimäärissä saman verran kuin itse treeniäkin. Teen itse paljon lihasuoltoa kotona ja sen lisäksi me tehdään treeneissä paljon erilaisia liikkuvuujuttujakin. Aina nekään ei kuitenkaan riitä. Todennäköisin syy mun selkäongelmaan löytyy edelleen jäykästä olkapäästä ja ainakin mun pitäisi ehdottomasti lisätä omiin rutiineihin vielä hierontaa sekä osteopatiaa. Näissä molemmissa olisi hyvä käydä 4-6 viikon välein. Osteopaatilla ei välttämättä niin usein, jos ei ole varsinaista vaivaa. Hoidoilla saa kyllä lisättyä myös omaa suoritus- sekä palautumiskykyä eli jos haluaa näihin lisää tehoja niin säännölliset käynnit tuskin olisi pahitteeksi. Liian usein ainakin omalla kohdalla esteeksi muodostuu raha. Omaa hyvinvointia ei voi rahalla mitata, mutta toisinaan tyhjästä on pikkasen paha nyhjästä, kun kyseessä on kuitenkin ammatinharjoittaja joka tuskin tekee hoitoja ilmaiseksi ihan hyvää hyvyttään. Ehkäpä olisi taas budjetin syynäyksen paikka, jotta saisin nykäistyä useammin rahat oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Pitkässä juoksussa siitä on kuitenkin todella paljon hyötyä!

Tykkään tehdä itse paljon erilaisia liikkuvuusjuttuja ja lämmitellä kehonpainolla. Siinä samalla kun hoituu myös tuo liikuvuuspuolikin. Teen paljon dynaamista venyttelyä esimerkiksi vetokumin avulla ja huollan kroppaa rullalla, lacrossepallolla sekä kahvakuulalla. Uskokaa tai älkää, mutta kahvakuulakin on todella hyvä väline lihashuoltoon! Nyt kun olen taas päässyt vahvemmin treenin syrjään kiinni niin näitä liikkuvuus- ja lihashuoltojuttujakin alkaa tulla blogiin enemmän. Alla video erään treenikerran lämmittelyistä!

Ei muuta kuin vetreää viikkoa!

Ps. Saatte nyt -20% alennusta Ellokselle koodilla 355402, koske myös monia merkkituotteita ja huonekaluja! Alennus voimassa 15.1.2017 asti! Shoppaamaan pääset tästä*.

Alennus koskee uutta tilausta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja.Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin UGG, Odd Molly, Odd Molly Home, Vagabond tai Spanx.

 

4 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Hyvä teksti. Mulle niin osuva. Meinaa olla kipuja… mulla, jolla ei koskaan ole ollut selkäongelmia. Mun Pitäisi huoltaa lihaksia juoksun ohella. 🙁 Ennen kuin on liian myöhäistä. Alkaa kohta selkä vaivaamaan työssä.
  Nuo kahvakuulat on ollut ostoslistalla kauan ja nyt aloitan ostamalla ne , josko niillä saisi mukavaa kotitreeniä.

  Hierojalla käyntikin tasaisin väliajoin voisi olla paikallaan. Työkin kun on fyysistä koko päivän.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, juoksu vaatii myös paljon lihashuoltoa! Varsinkin alakroppa on siinä kovilla ja yläkropankin täytyy olla kunnossa ja vetreänä, että tukee juoksua 😉

 2. Riggs kirjoitti:

  Kiitos hyvästä lämmittelyvideosta! Harrastan painonnostoa ja liian usein tulee lämmiteltyä aina vaan niillä samoilla liikkeillä. Mukava saada vähän uusia ideoita 🙂 Nyt kun saa tän influenssan sairastettua loppuun niin laitetaan testiin näitä sun videon liikkeitä.

  Tuosta selkäkivusta vielä, mulla on pitkäaikainen vaiva joka sai alkunsa ensimmäisestä raskaudesta 6 v sitten (lihaskunto oli ihan surkee sillon). Se on välillä pahempi ja välillä parempi, mut sen kanssa pystyy elää JOS jokaisen salireissun jälkeen rullaa ja venyttelee. Auta armias jos laiskuus iskee, sen huomaa seuraavana päivänä… Mutta pointti oli se niinkuin sanoitkin, että ei saisi todellakaan väheksyä lihashuoltoa. Mä en varmaan edes pystyis harrastaa tätä mun lajia ellen huoltais jatkuvasti kroppaa. Kiitos siis hyvästä postauksesta! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Painonnosto on aika raaka laji ja vaatii paljon lihashuoltoa ja liikkuvuutta mitä olen muiden painonnostajien kanssa jutellut. Ja itellä melkeinpä sama, jokaisen treenin jälkeen täytyy rullata jos mielii seuraavana aamuna sängystä ylös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.