Hae
Palasia Arjestani

Herkulliset mustikkaskonssit (paleo)

Processed with VSCOcam with c1 presetEilen oli niin hyvä flow päällä treenien jälkeen, että innostuin leipomaan. Mustikkaa on pakkanen ja jääkaappi puolillaan, joten oli aika luonnollinen vaihtoehto käyttää mustikoita leivontaan. Vaihtoehtona olivat nämä viljattomat ja maidottomat mustikkaskonssit tai raakamustikkapiirakka ja pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin kokeilemaan mustikkaskonsseja! Eipä tarvinnut taaskaan pettyä. Resepti on todella helppo toteuttaa eikä vaadi miljoonaa eri komponenttia. Ainoa outo ainesosa näissä on arrowroot-jauhot, joita saa ehkä vain Ruohonjuuren tyyppisistä liikkeistä. Omani olen tilannut Iherbistä. Nuo jauhot pystynee kuitenkin korvaamaan vaikkapa manteli-tai kookosjauhoilla tai jollain gluteenittomalla jauholla jos absoluuttinen viljattomuus ei ole ongelma. Jos kokeilette jollakin muulla jauholla niin kertokaa minkälainen oli lopputulos!

Herkulliset mustikkaskonssit

 • 3,5 dl cashewpähkinöitä (meillä Luontaistukun luomuversioita)
 • 0,5 dl arrowroot-jauhoja
 • hyppysellinen suolaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2,5 dl tuoreita mustikoita
 • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä (meillä Luontaistukun luomuversiota)
 • 3 rkl vaahterasiirappia
 • 2 tl vaniljauutetta
 • 1 kananmuna

Laita cashewpähkinät blenderiin ja surauta ne jauhoksi. Älä blendaa liian kauan ettei pähkinät ala paakkuuntua. Sekoita yhdessä kipossa cashewjauho, arrowroot-jauho, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää mustikat ja pyöräyttele lusikalla ne sekaan. Sekoita toisessa kipossa keskenään sulatettu kookosöljy, vaahterasiirappi, vaniljauute sekä kananmuna.

Processed with VSCOcam with c1 presetLisää nämä märät aineet kuiviin aineksiin ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Vuoraa noin 21 senttinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.

Processed with VSCOcam with c1 presetPaista mustikkaskonsseja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes pinta alkaa muuttua kullanruskeaksi. Anna kokonaisen piirakan jäähtyä hieman ja leikkaa sitten veitsellä skonsseiksi. Tarjoile heti tai anna vetäytyä yön yli jääkaapissa!

Processed with VSCOcam with c1 presetToimii erinomaisesti aamupalana, välipalana tai vaikkapa kahvin kaverina 🙂

4 kommenttia

 1. Lotta kirjoitti:

  Lähtee kokeiluun! Arrowroot muuten on käsittääkseni sama asia kuin tapioca-tärkkelys. Jolloin sen voi korvata myös peruna- tai maissi- vastaavalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *