Hae
Palasia Arjestani

Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

Processed with VSCO with c3 preset

Rakastan juustoa yli kaiken ja voisin oikeasti elää sillä! Laittaisin juustoa mielellään jokaiseen ruokaan, söisin sitä suoraan paketista tai vuoraisin vähintään leivän sillä. En tiedä koska tämä juustorakkaus on syttynyt, mutta parempaa en tiedä. Pidän ihan kaikista juustoista ja ostan silloin tällöin isommista marketeista pieniä paloja useampaa juustolaatua ja maistelen niitä hartaudella. Juuston ohella pidän myös helposta kotiruuasta ja tässä uuniruuassa yhdistyvät sekä helppous että juusto. Ruoka mun makuun! Kätevintä tässä ruuassa on se, että kaikki paistuvat samassa astiassa yhtä aikaa kypsiksi. Aikaa ja vaivaa menee siis ainoastaan vihannesten pilkkomiseen ja broiskujen maustamiseen ja täyttämiseen.

Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

  • 500-600 g broilerin maustamattomia pihvejä/ohutleikkeitä
  • 100g pippurituorejuustoa (Pirkka)
  • suolaa
  • coctailtikkuja

UUNIJUUREKSET

  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • 2 paprikaa
  • 2-3 punasipulia
  • perunoita
  • öljyä ja mausteita

Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuori (perunat) ja pilko vihannekset ensimmäisenä lohkoiksi. Laita ne kulhoon ja valuta sekaan pari ruokalusikallista (oliivi)öljyä sekä reilusti mausteita. Sekoita hyvin. Kaada vihannekset laakeaan uunivuokaan odottamaan.

Nosta broilerit leikkuulaudalle ja mausta suolalla molemmin puolin. Leikkaa tuorejuustosta yhtä monta lohkoa kuin broileripihvejäkin on. Nosta yksi nokare juustoa per pihvi ja painele juustoa hieman pienemmäksi. Käännä broileri kääröksi juuston ympärille ja kiinnitä coctailtikulla. Asettele broilerikääröt vihannesten päälle uuniastiaan. Paista uunissa 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes sekä broilerit että vihannekset ovat kypsiä.

Tarjoile raikkaan salaatin kera!

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Olen muokannut reseptiä omiin raaka-aineisiin sopivaksi.

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.