Hae
Palasia Arjestani

Taistelu mielihaluja vastaan

taistelu mielihaluja vastaan

Nyt se sitten tuli. Ensimmäin viikko dieetissä, kun paino ei tippunut grammaakaan. Päinvastoin, vaaka näytti enemmän kuin viikko sitten. Pettymyshän se oli, vaikka yritän olla tuijottamatta liikaa vaakaan Tuntui, että koko viikon kova työ on mennyt hukkaan. Samalla tiedän ettei se nyt ihan noin ole. Ihmismieli on siitä kumma, että se ajattelee niin kuin itse haluaa, vaikka kuinka yritän taistella näitä ajatuksia vastaan. Oli jo hyvin lähellä etten kieltänyt itseltäni koko lauantain herkuttelua, mutta sitten tulin järkiini. En voi peilata koko projektia yhteen viikkoon tai yhteen vaakalukemaan. Tämä on vain yksi viikko muiden joukossa ja tällaisia tulee varmasti vielä lisää. Aina ei voi onnistua ja loistaa.

Eilen aamulla otti päähän aika lujasti, mutta sitten kokosin itseni ja lähdettiin koko perheen voimin salille. Huomasin heti salilla treenatessa, että kyllä muutoksia on tapahtunut vaikkei paino olekaan tippunut. Jälleen kerran tajusin sen, että nimenomaan peili ja oma olo on ne parhaimmat mittarit, ei paino. Enkä todellakaan halua tulla ihmiseksi, joka tuijottaa maanisesti vaa´an lukemaa. En vain halua sitä elämää enää. Loppupäivä menikin järjestellen ajatuksia toisenlaisiksi. Häntä on taas pystyssä ja nokka kohti uutta viikkoa!

taistelu mielihaluja vastaan

Toppi: Adidas (vanha) // Housut: reebok, täältä (alessa!!) // rannetuet: Taffer.

Olen odottanut myös mielitekoja. Muistelin, että jossain vaiheessa ne alkavat vaivaamaan todenteolla ja nyt on tullut se hetki. Tekee ihan hirveästi mieli syödä kaikea ohi ruokavalion ja varsinkin tänään mieliteot ovat jotain aivan järkyttävää luokkaa. Syynä on varmasti eiliset mässäilyt ja keho (tai pää) huutaa herkkuja lisää. Jääkaapissa töröttävä mutakakku kiljuu mun nimeä ja jäätelö pakkasessa huhuilee säännöllisesti. Äsken ajattelin jo, että tämä viikko on jo pilalla dieetin osalta niin eikö olisi sama vetää koko kakku huiviin yhdeltä istumalta? No, tuskin se mun projektia mihinkään kaataisi, mutta en usko että siitä hyväkään olo tulisi. Ehkä päädyn kuitenkin syömään kakun sijasta ihan kunnon ruokaa sillä haluan jaksaa tänään vielä touhuillakin. Tänään on siitä poikkeuksellinen sunnuntai, että mies on laivalla ja vietetään tytön kanssa päivä kotona anoppilan vierailun sijaan. Ehdin tekemään kaikkia keskeneräisiä juttuja valmiiksi, jei!

Miten te taistelette mielihaluja vastaan vai tuleeko teille sellaisia ollenkaan?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

10 kommenttia

 1. Sanna-Mari K. kirjoitti:

  No voi voi, omaa hirveetä. Haloo, toi naurettava dieettitouhusi jne, elämässä on niin paljon tärkeämpiä juttuja. Blogiasi on laskenut kuin lehmän häntä, luin esim umpun todella järkevän, terveen, aikuismainen ja kannustusta ansaitsevan blogikirjoituksen ulkonäöstä jne. Lopeta kuule dieettaaminen ja ala suhtautumaan asioihin terveemmin ja mieti mikä oikeasti on tärkeää. Pyöriikö maailma oman navan ja peilin äärellä?

  • Jonna kirjoitti:

   Dietatako ei voi kuin ulkonäkösyistä? Ehkä ei kannata kommentoida jos ei tiedä mun tavoitteista tai ylipäänsä mistään yhtään mitään. Umpun postauksesta olen samaa mieltä! Hyvä teksti ja pitkälti samoja ajatuksia kuin minulla.

  • Liisa kirjoitti:

   Siis mikä ihme tää kommentti oli. 😀 Tästä sai sellasen kuvan, että Jonna elelis viikosta toiseen jollain pussikeittodieetillä, mutta ihan terveestihän näyttää postausten perusteella edelleen syövän ja liikkuvan. Ite ainakin tykkään lueskella myös näitä dieetti-juttuja, eikä blogin taso oo mun mielestä laskenut yhtään. Tsemppiä sinne Jonnalle!

  • Sari kirjoitti:

   Luetko oman kommenttisi ja mietitkö mitä sillä haluat viestittää. Se on naurettava purkaus, katkeruuttako?
   Dieetti on ruokavalio, jollaista noudatetaan kun tavoitellaan jotain. Jos housut kiristää, tarvitaan ruokavaliota. Jos kolesteroli vaivaa, sama asia. Se ei tarkoita vähällä ravinnolla elämistä tai kitudieettiä, vaan ehkä pientä järkeistämistä.
   Jonnan asenne tähän on loistava, hän kuuntelee kehoaan ja etenee järkevästi unohtamatta pientä herkuttelua silloin tällöin. Se ei ole sairasta tai muutakaan ”hei haloota”.
   Jos ei tiedä toisen tavoitteita, ei pidä huudella tyhmiä tai verrata toisten elämää toisiinsa. Meillä jokaisella on oma elämä elettävänä, kunnioitetaan sitä tahoillamme.
   Jonna, sun kirjotukset on loistavia ja mielenkiintoisia. Huomaa, että sulla on jalat massa ja järki päässä. Tsemppiä jatkoon!

   • Jonna kirjoitti:

    Olet Sari niin asian ytimessä kuin vain voi olla! Kaikille nämä asiat ei mene jakeluun. Ei ymmärretä, että mun täytyy elää elämääni omalla tavallani ja tavoitella omia unelmiani. Se minua ihmetyttää suunnattomasti, että miksi pitää ylipäänsä tulla mun blogiin jos ei ymmärrä mistään mitään?

 2. ninna kirjoitti:

  Nokka kohti uutta viikkoa, juuri tämä asenne pidä. Inhimillistä sortua ja se kuuluu asiaan, kukaan ei ole täydellinen. Kunhan ei jää päälle eikä märehtimään. Eteenpäin vaan. Olisihan se ”outoa”jos kaikki painonpudotusprojektit etenisi suoraviivaisesti ja paino putoaa koko ajan. Elimistö etsii tasapainoa. Kunhan suunta on oikea, kannattaa katsoa kuukausilukemaa kun viikkolukemaa, Onko teillä kotona paljon vierasvaraa? olisiko apua jos ei ostaisi? Onks teidän salil lapsiparkki kun koko perhe oli mukana? Hyvä päätös syödä kunnon ruokaa, kaikkipilalla ajattelu on ihan turhaa. Lisää vaan morkkista.

  • Jonna kirjoitti:

   Harvemmin meillä kotona mitään vierasvaraa on, paitsi karkkia on, mutta se ei houkuta mua millään tavalla. Onneksi nuokin mielihalut on nyt selätetty! En tiedä mistä niitä aina tulee….? Joo, salilla on tosi hyvä lapsiparkki! Siellä on lelut, dvd-laitteet ja systeemit. Usein on montakin lasta samaan aikaan, mutta tällä kertaa ei sattunut muita. Tuntuu tyttö viihtyvän erilaisten lelujen keskellä varsin hyvin 🙂

 3. Tuuli kirjoitti:

  En tiedä, oletko omalla kohdallasi huomannut tai edes sen kummemmin asiaa tarkastellut, mutta itselläni mielitekojen määrä (samoin kuin tunnetusti pienet painonvahtelut) liittyy hyvin vahvasti kuukautiskiertoon. Eli ovulaation jälkeen ruokaa, ja etenkin hiilaripitoista ruokaa, sekä herkkuja tekee enemmän mieli. Olen ajatellut, että tämä on luonnollista, koska tuossa vaiheessa elimistön energiakulutus on hormonaalisista syistä myös hieman suurempi kuin kierron muissa vaiheissa. Eli olen sitten syönyt tuon noin viikon aikana esim. yhden leivän tai kauravälipalan enemmän päivässä kuin muun kuukauden aikana, jolloin mieliteotki ovat pysyneet hallussa. Eli voisiko tuossa painon junnaamisessa ja mieliteoissa olla ihan tuosta kyse? Jos asian tiedostaa ja tietää, että se on luonnollista eikä johdu mistään, mitä olet tehnyt tai ollut tekemättä, sen kanssa on ehkä helpompi elää ja tulla toimeen :).

  • Jonna kirjoitti:

   Se voi muuten hyvin olla! Täytyy nyt seurailla kiertoa ja pistää asia merkille. Sen olen huomannut, että varsinkin menkkojen aikaan mieliteot ovat aivan järjettömiä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *