Hae
Palasia Arjestani

Flunssapotilaan kanakeitto.

kuvia 0041

Oletteko huomanneet, että kaikissa jenkkileffoissa ja -sarjoissa flunssaiselle ihmiselle viedään aina kanakeittoa? Mistähän tämä johtuu? Oli yllättävää huomata alkuviikosta, että mun alkoi oikeasti tekemään kanakeittoa mieli kun flunssa alkoi puskea päälle. Sopivasti löysin uudesta Kodin Kuvalehdestä (7/14) ohjeen todella hyvän makuiseen keittoon! Tämä oli muuten ensimmäinen kerta elämässäni, kun teen kanakeittoa mutta makuelämys oli sen verran hyvä että teen varmasti toistekin 🙂

Flunssapotilaan kanakeitto

  • 500g broilerin filesuikaleita
  • 2 paprikaa
  • 1 sipuli
  • öljyä ruskistamiseen
  • suolaa & pippuria
  • 1 litra vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 tlk (400g) kookosmaitoa
  • 1-2 rkl currytahnaa
  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä

kuvia 003

Pese ja halkaise paprikat. Poista niistä siemenet ja pilko pieniksi. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista broilerin filesuikaleet, paprikat sekä sipulisilppu pannulla öljyssä. Mausta ja siirrä syrjään odottamaan. Kiehauta vesi ja kanaliemikuutiot. Lisää kookosmaito, currytahna ja riisi. Keitä, kunnes riisi on melkein kypsää. Lisää broilerit, paprikat sekä sipulit kattilaan ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja mausta lisää halutessasi. Säilytä keittoa jääkaapissa. Kun tarjoat keitton, lisää tarvittaessa nestettä ja puolikas kanaliemikuutio.

kuvia 0061

Itse söin tätä keittoa useamman päivän enkä joutunut nestettä lisäilemään kertaakaan. Keitto vain paranee pari päivää kylmässä oltuaan!

kuvia 005

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.