Hae
Palasia Arjestani

Jauhottomat banaani-kookosletut

jauhottomat banaani-kookosletut

Banskuletut tai -pannarit, ihan miten niitä haluaa kutsua, ovat taas kovassa nousussa meidän residenssissä. Tyttö on ihan hulluna banskulettuihin ja pyysi minua jälleen kerran tekemään niitä iltapalaksi. Mä olen aamuisin vähän turhain laiska ja mukavuudenhaluinen paistohommiin, joten aika usein näitä syödäänkin meillä joko päiväsaikaan tai illalla kun paisteluun on enemmän aikaa. Mun luottoreseptiin kuuluu aina maapähkinävoita, mutta ei nämä kookosversiot niille ainakaan hävinneet! Mukavaa vaihtelua vanhan reseptin rinnalla 🙂

Ohjeen löysin Green kitchen stories-kirjasta, mutta modasin sitä aavistuksen verran. Kirjan reseptissä käytettiin mustikoita, mutta meiltäpä löytyi mustikoiden sijasta pakastemansikoita niin käytin sitten niitä. Olisi vain pitänyt tehdä isompi satsi, koska eihän nämä riittäneet mihinkään 😀 Jauhottomia versioita en ole tehnyt pitkään aikaan ja alkuun näitä oli jotenkin hankalampi käsitellä pannulla. Tatsi löytyi kuitenkin ensimmäisen erän mentyä niin sanotusti läskiksi.

Jauhottomat banaani-kookosletut

  • 3 kypsää banaania
  • 6 munaa
  • 50g kookoshiutaleita
  • 150g mustikoita tai mansikoita
  • 1/2 tl kanelia
  • kookosöljyä paistamiseen
  • vaahterasiirappia tai jogurttia päälle halutessasi

Laita banaanit, munat, kaneli ja kookoshiutaleet kippoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää mustikat tai pilkotut mansikat. Voit käyttää marjat vasta tarjoiluunkin!

Paista letut molemmin puolin kookosöljyssä. Sopivan kokoisen letun saat 2-3 rkl taikinaa. Tarjoile jauhottomat banaani-kookosletut yhdessä marjojen ja vaahterasiirapin tai hunajan kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *