Hae
Palasia Arjestani

Raskaan viikon selviytymisopas

Huhheijakkaa! Olin pari päivää koulutuksessa ja siihen päälle vielä tämän päivän todella hektinen duunipäivä niin mä olen aivan pihalla. Päässä surisee sen miljoona ajatusta eikä kroppa tahdo rauhoittua millään. Tiedättekö sen tunteen, kun yrittää istua sohvalla ja saada itsensä rentoutumaan, mutta se ei vaan onnistu? No, sitä täällä harjoitellaan. Tuloksetta. Tällaisia viikkoja on ollut aiemminkin ja tiedän miten saan ne nollattua parhaiten: treeniä, ruokaa ja kotona puuhastelua. Uskon, että viimeistään illalla kovan treenin jälkeen alan rauhoittua ja huomenna ollaan jo eri fiiliksillä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATuossa yllä on niitä Elloksen vaatteita, joita menin tilailemaan kun olin ensin tehnyt tänne blogiin hienon kollaasin kivoista treenivaatteista. Niinhän siinä kävi, että osa niistä jäi mieleen kummittelemaan ja päädyin hankkimaan ne itselleni. Mustat collegehousut on aivan ihanan malliset kapeine lahkeineen ja löysine vyötäröineen. Ainoa huono puoli on se, että keräävät kissankarvoja aika kivasti. Onneks on teippirulla keksitty! Tuo valkoinen paita on todella hyvä treenatessa varsinkin painonnostoa. Sopivan lämmin, että kroppa pysyy lämpöisenä mutta kuitenkin sen verran ohkanen ettei tule kauhea hiki. Erittäin hyviä hankintoja molemmat ja ovat olleet jatkuvassa käytössä. Paidan löydät täältä ja housut täältä. Koko Elloksen Adidas-naistenvalikoima täällä.

20150411_10553320150411_105534Tälle viikolla on tullut periaatteessa vasta kaksi treenikertaa. Periaatteessa siksi, että kävin tekemässä maanantain kyykyt jo lauantaina 😀 En sitten teidä lasketaanko sitä tämän viikon treeniksi vai viime viikon, mutta maanantainahan tein sähäkän vatsatreenin kotona ja painelin sen jälkeen iltavuoroon. Kyykyt tuntui tällä viikolla ainakin todella hyviltä ja kevyiltä verrattuna viime viikkoiseen kyykkysessioon, vaikka tehtiin taas vähän isommilla kuormilla kuin viimeksi. Näissäkin vissiin jotain kehitystä tapahtumassa! Alla video yhdestä vitosen sarjasta 🙂

Olkapää on ollut koko viikon todella kipeä ja sökönä enkä ole päässyt tempaamaan yhtään kertaa. Tiistaina tein rinnallevetoja kun muut treenas tempauksia. Jotain olen ehkä näissäkin oivaltanut ja rivetkin tuntuu aavistuksen helpommilta tekniikaltaan kuin ennen. Painoilla nyt ei mihinkään kuuhun mennä, mutta eipä ole kyllä tarkoituskaan. Tuskin musta koskaan mitään huippuvahvaa nostajaa saa, mut pääasia on että omalla tasollani kehitystä tapahtuu koko ajan. Cleanit tein taskun kohdalta niin, että nousin vaihe vaiheelta ylös ja panostin eniten epäkkäisiin ja loppuojennukseen. Ne kun on edelleen ne mun heikko kohta..

Tällä viikolla oon palkkarina käyttänyt kaapin perukoilta löytyneitä jämiä, kuten Lidlin vaniljapalkkaria. Itse koen, että palkkari on todella tärkeää palautumisen kannalta ja aika harvoin unohdan sitä ottaa. Siitä reilun tunnin päästä vedän kunnon aterian niin luulis kropankin palautuvan optimaalisesti! Vielä kun ehtis viikollakin nukkua riittävästi…

OLYMPUS DIGITAL CAMERASain muuten vähän aikaa sitten Garminilta testiin varsin näppärän Vivoactive-älykellon. Puoliakaan toiminnoista en ole ehtinyt vielä kokeilla, mutta tykkään paljon kellon muotoilusta ja tuo mokoma muuten ilmoittaa surisemalla aina kun oon istunut paikallani liian pitkään. Pistää kannikoihin liikettä! Myös sykevyön kanssa olen kelloa testannut kävelylenkeillä ja varsin hyvin on toiminut. Vielä pitäis rekisteröityä Garminin omaan ohjelmaan niin pääsisin latailemaan tietoja koneelle. Kerron vekottimesta lisää jahka testailen enemmän 🙂 Kello laskee askelien lisäksi käveltyä matkaa sekä kaloreita ja useampana päivänä oon pelkästään töissä kävellyt yli 4 kilsaa! 10 000 askelta on ihan pala kakkua, varsinkin treenipäivinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt valmistautumaan päivän treeniin!

*postaus muuten sisältää pari mainoslinkkiä.

4 kommenttia

 1. Octavia kirjoitti:

  Hyvältää näyttää clean! 😛
  Saako udella miten kauan sulla meni aikaa liikkeen & tekniikan opettelussa?
  Itse oon vasta hetkittäin alkanut harrastamaan crossfitiä ja ko. liike sekä snatch ja jerk eivät meinaa luonnistua ja tekniikka on hakusessa (etenkin lantioliike).

  • Jonna kirjoitti:

   Voin sanoa että kauan! Vanhana bodarina käsien rentona pitäminen oli todella vaikeaa.. Lantion käyttö oli jo jossain vaiheessa paremmin hallussa mut sit tuli pitkä tauko riveistä ja sekin unohtui. Ei siinä muu auta kuin tehdä toistoja ja lisää toistoja! Tall cleanit on erittäin hyviä treenaamaan nimenomaan lantion ja epäkkäiden käyttöä 🙂

 2. Utelias kirjoitti:

  Moi!

  Alkuun, uusi lemppariblogilöytö. Saan inspiraatiota voimaharjoittelun aloittamiseen täältä! Sulla on mukavan rento ja leppoisa asenne elämään ja treenailuun. Aluksi haluaisin kysyä, montako tuntia treenaat viikossa keskimäärin? Ja tiiviissä paketissa, mitä teet viikkoon ja teetkö treenit yksin vai valmentajan kanssa? Olen vasta alkanut kiinnostua kuntosaliharjoittelusta (ihan vaan perussaleilusta, en juuri crossfitista, olis ehkä juoksun rinnalle liikaa, mitä luulet?). Kysyisinkin, millaisilla painoilla kannattais aloitella, osaatko sanoa? Päälajina mulla siis juoksu, ottaisin salia mukaan ehkä pari kertaa viikkoon, ylä- ja erityisesti alakroppaa juoksun tueksi, osaisitko antaa neuvoa? Aurinkoista kevättä ja kiitos vinkeistä!

  • Jonna kirjoitti:

   Moi ja kiva kun kommentoit! Mulla tulee cf-treeniä 4-5h viikkoon. Painot määräytyy ihan sun kokemuksen ja tekniikan mukaan eli ensin tekniikat haltuun pienillä painoilla ja vasta sen jälkeen kuormien maltillinen nosto. Jos sulla ei oo kokemusta salitreenistä niin suosittelen palkkaamaan pt:n 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *