Hae
Palasia Arjestani

Kumpi on tärkeämpää – uni vai lihashuolto?

Mun viikkorytmi on välillä vähän turhankin tiukka. Tuntuu etten ehdi kotona käymään kuin syömässä ja nukkumassa ja taas täytyy mennä johonkin suuntaan. Sellainen meinaa ottaa välillä luonnon päälle. Elämässä on asioita, jotka vaan on pakko tehdä ja asioita, joita haluaisi tehdä enemmän. Viikolla harvoin ehdin tekemään kovin montaa asiaa, joita oikeasti haluaisin tehdä. Aikaa vuorokaudessa on yksinkertaisesti liian vähän. Melkein joka päivä joudun tekemään kompromisseja. Siivoanko vai askartelenko tytön kanssa? Kokkaanko jotain spesiaalia vai lähdenkö ulos? Kirjoitanko blogia vai köllötänkö sohvalla katsellen töllöä? Menenkö ajoissa nukkumaan vai teenkö lihashuoltoa?

Perhe on mulle ykkössijalla, joten jos toisena vaihtoehtona on tytön kanssa puuhastelu, valitsen aina sen. Sen toisen homman teen hutaisten tai jätän tekemättä. Tänään täytyisi laitella taas tavaraa myyntiin, mutta sen sijaan joudun lähtemään palauttamaan yhden paketin vähän kauemmaksi. Ärsyttää suunnattomasti, että elämän täytyy olla yhtä valitsemista. Miksi kaikkea ei voisi saada? En kuitenkaan pyydä paljon, vain lisää tunteja vuorokauteen 😀 Ikuisuusongelmana on nukkumaanmenon ja lihashuollon yhdistäminen. Molemmat ovat äärimmäisen tärkeitä, mutta joka ilta joudun joustamaan jommasta kummasta.

Mulle passeli unimäärä on 8h, mutta käytännössä nukun 7h tai alle. Se valitettavasti näkyy arjessa ja eilen menin treenaamisen sijaan kotiin nukkumaan päiväunet. Mun suurin ongelma on iltavirkeys ja melkeinpä joka ilta mietin alanko venyttelemään vai menenkö aikaisemmin nukkumaan. Koska olen niin virkeä ja energinen, valitsen lihashuollon mikä taas kostautuu aamulla väsymyksenä. Minä pidän lihashuollon merkitystä todella suurena. Mun kroppa tarvitsee sitä todella paljon, jotta se pysyy toimintakuntoisena. Toisaalta, tarvitsen myös riittävästi unta, jotta pysyn toimintakuntoisena. Olen myös huomannut, että venyttely ennen nukkumaanmenoa rauhoittaa kivasti ja tuo unenkin helpommin. Mutta se aika. Kun en pysty venyttelemään aikaisemmin. Kummastako siis pitäisi nipistää? Vai pitäisikö yrittää tässäkin asiassa löytää kompromissi?

Venyttelettekö te iltaisin ja kumpaa te pitäisitte tärkeämpänä?

4 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Ootko koskaan kokeillut tehdä lihashuoltoja heti aamusta (ellei nyt saman tien ole treenaamaan menossa)? Itse olen kokenut että kaipaan ennen nukkumaanmenoa jotain vielä rauhottavampaa kuin esim. romwod ja tykästyin lempeään joogaan joka rauhottaa jopa mun duracellpupuaivot.. 😀 Tykkään myös tehdä avaavaa heti aamusta (tai mieluiten aamupäivästä), toimii mun kropalle paremmin kuin jos illalla myöhään teen treenin jälkeen huoltavaa, tuppaa silloin myös venyttämään nukkumaanmenoa (kuten tänään kun valitsin joogan sijasta romwodin ja jäin jumittamaan nettiin…) Mutta unesta pyrin normaalisti olemaan tinkimättä, mulle minimi on siinä 9h paikkeilla jotta homma toimii. Eli multa ääni nukkumiselle jos pitää valita lihashuollon ja unen välillä, kroppa (ja pää) ei kuitenkaan palaudu hyvin ilman riittävää unta vaikka miten tekis huoltavaa/palauttavaa.

  Hyvää yötä! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ei ole varsinkaan arkena mahdollisuuksia tehdä lihashuoltoa heti aamusta. Herään jo muutenkin viideltä niin ei ihan kauheasti innosta herätä vieläkin aikaisemmin venyttelemään 😀 Romwod on mahtikeksintö! Treenin jälkeen jaksan aina tehdä sunnitelmaan mukaiset lihashuollot, mutta illalla on ihanaa kun ei tarvitse itse miettiä mitään. Laittaa vaan romwodin pyörimään ja tekee mitä käsketään.

 2. Eve / Supersankarigeeni kirjoitti:

  Mä yritän tehdä lihashuoltoa kaiken ohessa pitkin päivää. Pesen hampaat niin että venytän jalkoja, pidän palaveria venytysasennoissa (jep, työkaveri ei edes nosta kulmiaan) ja leikin lapsen kanssa rullaillen kroppaa samalla. Uni on mulle tärkein. Paras on treenata aamulla etten olisi illalla liian virkeä… se nyt ei kyllä aina onnistu, mutta ainakin alkuviikosta yritän :D.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taas en pysty aamulla treenaamaan, kun on aamupainotteinen työ. Mutta vois kyllä yrittää lihashuoltoa tehdä pitkin päivää. Töissä otan hiljaisina hetkinä kepin tai pallon ja auon kipeitä paikkoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *