Hae
Palasia Arjestani

Eikö äiti saa urheilla ja pitää huolta itsestään?

Netissä on parin päivän ajan levinnyt blogikirjoitus äidistä, joka treenaa salilla. Äidistä, joka pitää huolta itsestään. Äidistä, joka on ottanut pienen vauvan mukaansa salille. Äidistä, josta on tehty lastensuojeluilmoitus vauvan heitteillejätöstä. Aivan niin, luitte oikein. Joku ”huolestunut” teki lastensuojeluilmoituksen, koska äiti treenasin salilla vauva mukanaa. Jos ette ole kyseistä postausta lukeneen niin käykää lukemassa se tästä ja kertokaa oma mielipiteenne asiaan. Minä olen järkyttynyt. Onko jollakin oikeasti liian paljon aikaa, liian paljon vihaa ja kateutta vai viiraako päästä vain helvetin pahasti? Olisi hauska tietää! 

IMG_20140428_152120

Muutenkin mua ihmetyttää joidenkin ihmisten mielipide että äidin täytyy näyttää äidiltä. No, miltähän äiti sitten näyttää? Voiko äiti olla vain silloin jos olet lasten käytettävissä 24/7, käyt suihkussa kerran pari viikossa, kuljet tukka rasvaisena ja pukeudut vain virttyneisiin pieruverkkareihin ja miehen vanhaan mainos t-paitaan? Koska oma elämähän voi alkaa vasta kun lapset lentävät pois pesästä. Jos olet enää hengissä. Jokainen hoitakoon äitiytensä niin kuin itse sen hyväksi tavaksi kokee. Musta on hienoa katsoa pienten lasten kanssa kulkevia äitejä jotka on laittautuneita ja tyylikkäitä päästä varpaisiin! Musta on mahtavaa seurata äitien treenaamista salilta ja nähdä kuinka paljon he treenaamista rakastavat. Juuri edellisten kaltainen äiti haluan olla itsekin. Miksikö? Siksi, että itsestään huolehtiva ja onnellinen äiti on myös lapsilleen hyvä äiti (yleensä). Näin ainakin itse jaksan uskoa 🙂

Vihdoin ja viimein sain itseni kampaajalle!

Vihdoin ja viimein sain itseni kampaajalle!


Löysin duunipaikkani vierestä Tikkurilasta kivan kampaamon, Studio Highlightin.

Löysin duunipaikkani vierestä Tikkurilasta kivan kampaamon, Studio Highlightin.


No nyt on hieno tukka!

No nyt on hieno tukka!


Viime lauantaina laitoin hienot kisakynnet.

Viime lauantaina laitoin hienot kisakynnet.


Postimies toi uusia kynsilakkoja maXfactorilta! Iso kiitos näistä :)

Postimies toi uusia kynsilakkoja maXfactorilta! Iso kiitos näistä 🙂

Joskus mietin että kerronko täällä blogissa hieman liikaakiin elämästäni. Pitäisikö jotain rajata pois. Kuten lapsi? Sitten ajattelen, että lapsi on niin suuri osa mun elämää että haluan jakaa sen myös täällä ja kertoa että myös lasten vanhemmat voivat urheilla, syödä terveellisesti ja pyörittää arkea sujuvasti! Mä olen onnellinen juuri tässä elämäntilanteessa vaikka arki välillä melko hektistä onkin. Tällä viikolla muu perhe on ollut mökillä ja mä olen kökkinyt yksin kotona. Alkuun oli rentouttavaa istua yksin sohvalla ja katsoa töllöstä mitä halusin. En muista milloin olisin viimeksi saanut lukea kirjaa sängyssä nukahtamiseen asti! Mutta sitten toisaalta. Illat täällä yksin on olleet aika tylsiä ja hiljaisia. Kaipaan perhettäni todella paljon ja eilen illalla fiilis oli aika kurja. Onneksi huomenna on perjantai ja pääsen rakkaimpieni luokse mökille. En päästä tyttöä sylistä koko iltana <3

Töllön katseluun on tällä viikolla ollut aikaa :)

Töllön katseluun on tällä viikolla ollut aikaa 🙂

Tällä viikolla olen myös treenannut ahkerasti. Maanantaina meillä oli kunnon tempaus-sessiot ja kyllä sieltä taas jotain uutta tekniikkaan tuli. Minipainoilla mennään edelleen. En uskalla vielä painoja nostella ennen kuin saan tekniikan kuntoon. Edelleen tanko lähtee liian kaukana kropasta mutta sitä työstetään koko ajan 😉

kuvia 004 IMG_20140430_121134

 

Meillä on nyt ohjelma taas muuttunut treeneissä ja seuraavien viikkojen ajan panostetaan enemmän olympianostoihin eli tempaukseen sekä rinnallevetoon ja työntöön. Niissä sitä onkin tekemistä! Tiistaina etukyykkäiltiin vähän pidempiä sarjoja ja ykkösten ja kolmosten jälkeen kahdeksan toiston sarjat tuntui pitkiltä, hapottavilta ja turhauttavilta! Kroppa saa taas hyvin uutta ärsykettä ja mulla onkin reiden niin kipeet että hyvä kun aamulla sängystä pääsin ylös 😀

Tiistain voimaosuus ja wod.

Tiistain voimaosuus ja wod.

Päivän wodiin kuului tiistaina wallballeja, push pressiä, boksihyppyjä, toes to bareja (skaalasin olkapään takia abmatille) ja double undereita. Ihan jokusen kerran kävi mielessä et miks oon näin saatanan hidas!? Tuntuu et matelen eteen päin vaikka kuinka yritän. Muut on aina nopeampia… toisaalta kun ajattelee asiaa niin teen yleensä kaikki rx painoilla enkä ole tainnut vieläkään palautua edellisesti flunssasta. Tai sit se on vaan alettava juoksemaan että peruskunto nousee! Ei auta valittaminen, on treenattava ja tehtävä asialle jotain 😉

IMG_20140430_175317

kuvia 009

 

kuvia 011

 

Oon mä täällä vähän herkutellutkin yksin ollessani 😉 Viime viikonloppuna tein tortilloja ja maistoin uutta Ben&Jerry´s jätskiä. Eilen hain vapun kunniaksi lähipizzeriasta pizzan ja kaupasta namisäkin. Tänään olis tarkoituksena testata yhtä leivontareseptiä jos aika suinkin vaan riittää. Oon haalinut tälle päivälle itselleni aika paljon tekemistä….

* maXfactorin kynsilakat saatu blogin kautta

13 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Äiti saa ja äidin pitää urheilla ja pitää huolta ittestään. Niin se vaan on oikeesti. Ihan pössöjä jotkut ihmiset.
  Onko sulla liukuväri hiuksissa? Hienolta näyttää.

  • Jonna kirjoitti:

   Pössöjä 😀 Hauska sana! Juu, liukuväri laitettiin, tuli yllättävän kiva 🙂

 2. Aada kirjoitti:

  Luin myös saman blogitekstin ja järkytyin! Itse en ole (vielä) äiti mutta en kyllä ajatellut lopettaa treenaamista jos ja kun saan lapsia. Luulisi kenen tahansa ymmärtävän että kun äiti pitää huolta kunnostaan ja saa siinä samalla vähän omaa aikaa niin hän jaksaa paremmin olla hyvä äiti. Mulle tuli myös mieleen se, että kyllähän liikuntaa harrastava äiti antaa lapsilleen pelkästään hyvän esimerkin. Tietty siihen vaikuttaa monet muutkin asiat mutta varmasti sellaisten perheiden lapset liikkuvat enemmän aikuisena joissa liikunta on ollut osa myös vanhempien elämää. Ei äitiys voi tarkoittaa sitä että pitää unohtaa itsensä ja oma elämänsä.

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on. Meillä on tarkoituksena antaa tytölle esimerkkiä urheilun harrastamisesta ja sinne häntä kohta aletaan viemäänkin. Vuoden päästä saa tytönkin viedä jo jalkapalloa pelaamaan 🙂

 3. outi kirjoitti:

  Mä kans ihailen äitejä, jotka pitävät itsestään huolta ja niin ettei se mene lasten kustannuksella. Harvoinpa se itsestään huolen pitäminen on perheeltä pois, päinvastoin. Haluan itsekin olla joskus sellainen äiti 🙂
  Tuo oli ikävä tapaus perheelle ja kiireiselle sossulle myös varmasti turhauttavaa kallisarvoisen ajan haaskausta…

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • outi kirjoitti:

   Niin ja kiva tukka 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tuollaisilla turhanpäiväisillä ilmoituksilla nimenomaan syödään kalliasarvoista aikaa sossuiltakin. Treenaavat äidit kunniaan! 🙂

 4. HannaKoo kirjoitti:

  Voi hyvänen aika, mihin tämä maailma on menossa? Minulle tuli fyysisesti paha olo luettuani Fiinun tekstin ja olen lähes sanaton…Toisaalta olen odottanutkin, että milloin täällä blogimaailmassa joudun törmäämään johonkin tämän tyyppiseen tilanteeseen, että milloin joku ei itsestään huolehtiva äiti / kateellinen kilpasisko tekee jotain näin kamalaa toiselle ja mitä siitä tulee seuraamuksia. Kuulin tässä jokunen aika sitten eräältä tuttavapariskunnalta päivittelyä siitä, kuinka heidän kylällään yksi nainen on päässyt tosi hyvään kuntoon synnytyksen jälkeen ja alkaa pian kuulemma näyttää jo bikinifitness-kilpailijalta. Ensin ajattelin että ”vau, sehän on hienoa, hatunnosto hänelle kun jaksaa perheen ohella huolehtia myös itsestään!”, kunnes tuli se mutta…” Mutta ei niitä lihaksia ihan hetkessä saada, että hän varmaan asuu siellä salilla ja kaikki ne tunnit viikossa ovat pois hänen lapseltaan!” Jaa, että pois lapselta kun äiti voi hyvin ja jaksaa? Kun vauva saa ehkä n. 4 tuntia viettää viikossa laatuaikaa kahdestaan isänsä kanssa ja äiti pääsee oman harrastuksen pariin? Kyseessä oli siis pariskunta, jotka eivät ole koskaan käyneet salilla, saatika kasvattaneet lihaksiaan millään muullakaan tavalla, joten he eivät ehkä tiedä sitä, että esimerkiksi neljä hyvin intensiivistä treenituntia viikossa oikealla ruokavaliolla saa jo ihmeitä aikaan (ja edelleen äidillä jää 3 vuorokauttax24tuntia ja 4vuorokauttax23tuntia aikaa lapselleen!) . Meinasin kommentoida, kunnes katsoin parhaakseni olla hiljaa. Ihan vaan senkin vuoksi, että odotan itse tällä hetkellä esikoistani enkä halunnut huonon äidin leimaa jo ennen kauan kaivatun lapsemme syntymistä. Itse olen ajatellut jatkaa salilla käymistä myös esikoisemme syntymän jälkeen, niissä määrin kuin jaksan. Jos jaksan, olen ajatellut käydä saman 4 kertaa viikossa kuin tähänkin asti ja olemme jo miehen kanssa miettineet eri vaihtoehtoja, miten saamme perhe-elämämme ja molempien saliharrastuksen sovitettua yhteen. Olin jopa harkinnut, että voisin joskus ottaa vauvan mukaan, jos ei muuta vaihtoehtoa ole. Mutta enpä tiedä uskallanko? Olisinko sittenkin vaan parempi äiti, jos lopettaisin saliharrastuksen ja muun elämäni lapsen syntymän jälkeen? En varmasti olisi! Mutta kateellisen sivullisen silmin varmasti olisin. Miellyttääkö siis itseään vai muita, kysyy tuleva äiti?

  • Jonna kirjoitti:

   Kauheaa jos omalle kohdalle sattuisi samanlainen tapaus. Vaikka itse tietää asioiden olevan kunnossa niin jo tunne siitä että joku muu ajattelee lasta kohdeltavan kaltoin on aika kauhea..

   Kyllähän treenaaminen lapsellisessa perheessä vaatii suunnittelua ja aikatauluttamista mutta itsestäänhän sekin on kiinni! Kyllä äitikin tarvitsee omaa aikaa ollakseen lapsilleen hyvä ja virkeä äiti. Liikunnasta saa energiaa ja hyvää mieltä ja sitä meistä jokainen kaipaa 🙂

   Ennen kaikkea täytyy miellyttää itseään että voi miellyttää muita! Näin se vaan menee 🙂

 5. Emmi kirjoitti:

  On kyllä surullisen huvittava juttu. Taitaa tällä mun treeni-, opiskelu- ja työrytmillä olla meidänkin poika ihan kiireellisen huostaanoton tarpeessa…

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, sulla onkin vilskettä! Mutta niin on monella muullakin ja ihan yhtä hyviä äitejä kaikki 🙂 Sitä paitsi teidän vesseli on mitä mainioin tapaus! Surullisiahan nämä jutut on aina, tällä kertaa vaan enemmänkin se ilmoittaja..

 6. Annika kirjoitti:

  Olen niin täysin samaa mieltä sinun kanssa! Itsekin olen kolmen lapsen äiti ja treenailen minkä ehdin. Nuorimmainen 1v ja vuoden projektina otinkin 30kg painonpudotuksen. Samalla tuli melkoinen muodonmuutoskin, mistä on tullut positiivista palautetta paljon. Pidän itsestäni huolta ja itse ajattelen etten halua näyttää väsyneeltä pallerolta kolmen lapsen äidiltä. Lapset on tärkeintä minun elämässä, mutta voi omaakin elämää elää. Kun itse voi hyvin, lapsetkin voi. Omaa hyvinvointia voi hoitaa jopa kolmen pikkulapsen kanssa. Juoksentelen nuorimmainen vaunuissa, kun kaksi isompaa polkevat pyörällä. Ja lapset niin odottaa meidän yhteislenkkejä. Salille olen joskus yrittänyt vauva-aikana ipanaa tuoda, muttei siitä ole mitään tullut. Saliaika on semmosta omaa aikaa, jolloin haluaa olla ihan yksin ja keskittyä vain treeniin.
  Hienoa Jonna kun jaksat pitää blogia! Se syö melkoisesti aikaa arjesta.

  • Jonna kirjoitti:

   Meilläkin salikerrat vauvan kanssa jäi aika vähäisiksi kun tyttö ei suostunut enää siellä nukkumaan. Sit täytyy vaan keksiä jotain muuta! Oon vasta nyt, kaikkien niiden fanaattisten salivuosien jälkeen, tajunnut että liikkua voi niin monella muullakin tavalla kuin punttia nostelemalla. Kyllä siinä hiki tulee kun juoksentelee 2-vuotiaan perässä leikkipuistossa 😀 Nykyään en ole enää niin ehdotonkaan liikunnan osalta. Nytkin meni neljä päivää treenaamatta kun elämässä oli kaikenlaista muutakin 🙂

   Mahtavan muutoksen olet tehnyt! Susta sais moni äiti ottaa mallia. Kyllä äitikin pystyy likkumaan jos vaan haalua. Mä niin odotan aikaa kun meidänkin tyttö oppii ajamaan pyörällä. Mä voin sit juosta vierellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *