Hae
Palasia Arjestani

Viekoitteleva suklaavanukas ja lohduttavat lettuset.

Olen tässä pikku hiljaa miettinyt kokeilevani viljatonta ruokavaliota ja olen vähän testaillut hyviä välipala ja ateria vaihtoehtoja. Viljattomaan ruokavalioon sopii hyvin esimerkiksi suklainen chiavanukas sekä jo monelle tutuiksi tulleet banskuletut erilaisilla variaatioilla. Chiavanukasta kokeilin työkaverin innoittamana ja alkuperäinen ohje on uusimmasta Fit-lehdestä. Parhaat banskuletut ever sen sijaan syntyivät eilen aamulla ihan sattumalta napsimalla taikinan sekaan vähän sitä sun tätä laatikoista ja kaapeista 🙂

IMG_20140529_102104

Suklainen chiavanukas

 • 4 rkl Chia-siemeniä
 • 2 dl mantelimaitoa
 • 2 rkl laadukasta kaakaojauhetta
 • makeutukseen esim. steviaa tai lucumaa,  kannattaa laittaa reilusti! 

kuvia 001

Laita chia-siemenet mantelimaitoon likoamaan jääkaappiin yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi. Peitä kelmulla jottei vanukkaaseen tartu makuja jääkaapista. Laita aamulla kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi vanukkaaksi.  Nauti esim marjojen ja hedelmien kera 🙂

kuvia 004

kuvia 002

Aamun parhaat banskuletut

 • 1 banaani
 • 2 kokonaista kananmunaa + 2 valkuaista
 • 2 rkl mantelijauhoa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl kookossokeria
 • 2 rkl maapähkinävoita

Surauta kaikki ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna vetäytyä hetki. Paista pieniä lettusia miedolla lämmöllä kookosöljyssä.  Nauti marjojen kera! 

IMG_20140531_113733

Molemmat ohjeet ovat sellaisia että ainemääriä kasvattamalla näistä sää taiottua tarpeen vaatiessa myös kunnon aterian. Lettuja tulee jo noilla ainemäärillä melkoisen iso kasa. Täyttyy isompikin massu helposti 🙂 Letut oli tähän mennessä parhaita mitä olen koskaan tehnyt enkä edes onnistunut polttamaan niitä. Ainakaan kovin pahasti 😀

6 kommenttia

 1. Hanne-B kirjoitti:

  Toi suklaapuurovanukashässsäkkä on ihanaa ! Ja noi letut lähtee tänään kokeiluun 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Niin oli! Turhan pieni annos vaan mulle 😀 Oliko letut hyviä??

 2. Pipsa kirjoitti:

  Herkulta näyttää! Chia-vanukas on mulla toistaiseksi vieläkin kokeilematta, ihan uskomatonta etten koskaan saa aikaiseksi! Oon kanssa samaa mieltä, että parhaissa banaaniletuissa on ehdottomasti muutakin kuin vain ne kaksi perusraaka-ainetta, makukin on vähemmän banaanimunakasmainen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No nyt sun täytyy korjata asia ja ideoida oma versio 😉 Maapähkinävoi sopii muuten erinomaisesti banskulettuihin ja kookossokeri toi kivasti makeutta.

 3. Liina kirjoitti:

  Moi!
  Olen juuri ostanut pakkauksen chia-siemenä, tosin olivat hyvin kalliita.. On tullut niin kauan katselltua ihania chia-reseptejä, että nytt on sitten mahdollisuus kokeilla! 😀
  Voiko tuossa chia-puddingissä käyttää ihan tavallista maitoa? Olen vain nähnyt reseptejä kauramaidon, riisimaidon, sojamaidon ja mantelimaidon kanssa, mutta en ikinä tavallisen maidon kanssa.. 😉 hirveästi kuin noista erikoismaidoista en niin tykkää.. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Totta kai voi käyttää maitoa! Pääasia on, että ne liotetaan suht suureen määrään nestettä, jotta ”pudding” syntyy. Itse laitoin eilen illalla turpoamaan 0,5dl chia-siemeniä 2,5 dl mantelimaitoon. Aamulla oli todella täyttävä puuro valmis! 🙂

   Kokeile ihmeessä! En näe mitään syytä miksi tavallista maitoa ei voisi käyttää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *