Hae
Palasia Arjestani

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Nyt on tämän vuoden matkat matkustelu. Kotiuduttiin eilen Turkista kotiin ja säntäsin heti illalla salille. Lähdettiin tänään puolen päivän maissa mökille, joten tänään oli vuorossa perjantai aamun aikainen salitreeni. Ranne on edelleen kökkönä, joten kauhasti en treenaillut myöskään Turkin puolella. Pari hassua salitreeniä tein ja siihen lisäksi yksi allasjumppa. Näillä treenimäärillä ja all inclusiven varmistamalla huimalla vaakalukemalla oli sen verran näppinsä pelissä, että säntäsin tänään jo klo 7 salille. Normaalisti mies hoitaa meille nuo ”aamuvuorot” salilla, mutta tänään oli mun vuoro.

Ranne on tosiaan edelleen kipeä. Siihen ei auta lepo, ei tuki eikä tulehduskipulääkkeet. Se vain on kipeä koko ajan. Ihan sama teenkö sillä mitään vaiko en. Minulla on vielä viikko lomaa ja toivon, että ihme tapahtuisi ja pääsisin töihin täysin terveellä kädellä. Jos se kipuilee edelleen, niin seuraava vaihe on kortisonipiikki, jota en odota innolla, mutta tehtävähän se on, jos muu ei auta. Katsellaan mitä tapahtuu.

Treenipostauksia on toivottu, joten tässä sellainen! Olen jo tovin treenannut Eevskun Strong woman pro -ohjelmalla ja tykkään siitä kovasti. Tein tänään rinnan, olkapäät ja ojentajat. Sarjoja 4 per liike ja toistoja 8-12. Alkuun otin hyvät lämmöt erilaisilla kehonpainoliikkeillä. Koko treenin ajan käytin rannetukea ja pidin ranteen hyvin tuettuna.

1.Pystypunnerrus vipuvarsikoneessa

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

2. Pystypunnerrus väärinpäin koneessa

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

3. Rintakone

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

4. Vinopenkkikone

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

5. Sivuviparit käsipainoilla

Perjantai aamun aikainen salitreeni

6. Takaolkapäät kulmassa käsipainoilla

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

7. Dippikone + punnerrukset supersarjana

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Treenaan tosiaan nyt Eevskun ohjelmalla, mutta Takamaan Tomin opettamilla tekniikoilla, jotka löytyvät Punttiopistosta. Löydettiin Tomin kanssa mulle niin osuvat tekniikat etten lähde niitä muuttelemaan. Tärkein havainto on ollut ehkä se, että lihas pidetään koko ajan liikkeessä ja jännityksessä ja liikeratojen ei tarvitse olla niin pitkiä kuin ennen. Näin saadaan lihas väsytettyä nopeasti ja tekniikat pysymään hyvinä. Teen esim. sivuviparit nykyään suorin käsin eikä käsipainoja tarvitse nostaa enää läheskään niin korkealle kuin ennen. Aikaisemminhan mulla kipeytyi lähinnä epäkkäät ja niskat, mutta nyt työskentelee vain olkapäät. Takaolkapäitä tehdessä pidän kädet suorina, pyöristän lavat (en siis vedä niitä yhteen niin kuin ennen) ja työnnän etuolkapäitä lattiaa kohti koko liikkeen ajan. Näin liike ei mene lavoille, vaan juurikin takaolkapäille. Myöskään tässä ei tarvitse tehdä kovinkaan pitkää liikerataa. Pienillä asioilla on saatu korjattua tuntumaa mielettömän paljon ja Eevskun ohjelma taas takaa progression koko ajan. Varsin hyvä ja toimiva kombo mulle! Kuten ehkä kuvista huomaatte, teen tällä hetkellä aika paljon liikkeitä koneilla. Koneet takaavat sen, että ranne pysyy koko ajan suorana eikä sille tulee liikaa painetta saati ikäviä äkkiliikkeitä. Käsipainoihin tai tankoon en uskalla tällä hetkellä koskea ollenkaan ellei kyykkytankoa lasketa.

Halu kehittyä olisi kova, mutta en tiedä onko se tässä tilanteessa mahdollista. Teen sen minkä pystyn ja kaikista tärkeintä on, että treenaaminen on kivaa ja hauskaa! Mulla oli motivaatio pitkään hukassa tämän tilanteen takia, joten nautin tästä uudesta fiiliksestä todella paljon 🙂

Minkälaisia treenejä sinä olet tehnyt viime päivinä?

Edellinen postaus: Haluan olla yksin myös lomalla

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

 

 

4 kommenttia

 1. Heini kirjoitti:

  Mahtavaa että treeni-into on säilynyt vaikka vamma hidastaakin menoa 🙂 itsellä kans olkapää- ja selkäongelmia mut fyssarin vinkeillä ja omaa kehoa kuunnellen eteenpäin!

  • Jonna kirjoitti:

   Vähän aikaa sain taas pohdiskella asioita ja kaivaa motivaatiota jostain, mutta kyllä se sieltä taas löytyi!

 2. Anni kirjoitti:

  Sitä kortisonipiikkiä ei kannata suotta pelätä. Mulla on peukalossa ns. napsusormi, joka aiheuttaa kipua ja jäykistymistä ja sormen lukkiutumista. Kortisonipiikin avulla sormi pysyy toimintakykyisenä muutaman kuukauden eikä siitä ole haittaa kun pikitys tehdään ammattilaisen toimesta. Tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle on kans kerran laitettu olkapäähän kortisoni eikä se ollut homma eikä mikään. Tuo ranteen seutu kuulemma on aika imakka laittaa, kun siinä on niin lähellä kaikki luut, rustot ym. Meillä on töissä parikin radiologia, jotka ovat todella taitavia. Jännittää ja ahdistaa se silti, vaikka tiedän että siitä saan ehkä helpotuksen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *