Hae
Palasia Arjestani

Itsenäisyyspäivän vietossa Kuopiossa

Instagrammia seuraavat tietävät, että matkasin tytön kanssa junalla Kuopioon siskoni tykö itsenäisyyspäivää viettämään. Me ei miehen kanssa olla mitenkään erityisesti koskaan vietetty itsenäisyyspäivää, oltu vaan niin kuin normaalistikin. Siskon luona oli kunnon juhlaillallinen ja linnan juhlat katsottiin tietysti myös. Pukeuduttiin vähän parempiin vaatteisiin ja kilistettiin kuoharilla. Tämänhän voisi ottaa ihan perinteeksi! Ensi vuonna voisi järjestää kotona kunnon itsenäisyyspäivän vastaanoton juhlaillallisineen ja kutsua lähimpiä ihmisiä nauttimaan ruuasta, juomasta ja hyvästä seurasta 🙂 Toivottavasti ensi vuonna oltais jo uudessa ja vähän isommassa kodissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMatka Kuopioon junalla kestää vajaa neljä tuntia ja varasin meille paikat leikkivaunusta. Lapsen kanssa matkustaessa leikkivaunun olemassa olo helpottaa suunnattomasti, koska muksulla on koko ajan siellä seuraa ja tekemistä. Ajattelin, että leikkivaunu olis ihan täynnä, mutta alkumatkasta oli ehkä kolme tai neljän tytön ikäistä lasta ja viimeinen tunti matkustettiin ilman leikkiseuraa. Tyttö alkoi selvästi turhautua leikkiseuran puutteesta ja ravasi pitkin käytäviä eikä uskonut yhtään mitään.. Vaikka sitä kuinka toivoo, että se oma pieni kullannuppu on kiltti ja tottelevainen niin taas jouduin toteamaan ettei näin tosiaankaan ole 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paita: Seppälä // farkut: kirppis // kengät: Nike air max Huomaa originelli päivän asun kuvauspaikka :D

Paita: Seppälä // farkut: kirppis // kengät: Nike air max
Huomaa originelli päivän asun kuvauspaikka 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_20141205_193327Siskon tytöt ovat todella lahjakkaita kuvaajia molemmat ja pieni lehmä mulla oli ojassa uuden kamerani kanssa. Sain erittäin hyvän opastuksen kameran säätöihin ja nyt alkaa nekin olla aika hyvin näpeissä! Kiitos Reetta & Kaisa avusta jälleen kerran 🙂 Kuopiossa olikin lunta ihan kunnolla maassa ja todella talvinen fiilis jo. Lunta tänne Helsinkiin myös kiitos! Perjantaina ei juuri muuta ehditty tekemään kuin vaihtamaan pikaiset kuulumiset  ja saunomaan ja sit pitikin jo painella unten maille. Lauantai startattiin vierailulla mun isälle ja sen jälkeen pyörähdettiin myös mun äidin luona. Harmittaa kovin, että tyttö on täysin vieraantunut mummostaan eikä tilanna taida tästä koskaan muuksi muuttua. Ukin hän sentään muistaa hyvin ja tykkää siellä vieraillakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERARuuaksi nautittiin perinteinen jouluateria ja jälkiruuaksi Reetta oli taikonut mielettömän hyvää mariannejuustokakkua! Saatiin myös tuoretta siskon tekemää pataleipää ja sitä on itsekin kyllä testattava. Ai että mä rakastan jouluruokia ja varsinkin kinkkua sekä porkkanalaatikkoa <3 Bataattilaatikko on myös todella hyvää ja sitä ajattelin itsekin valmistaa jouluksi. Uppooko teille jouluruuat? Mikä on ehdoton suosikki? Mun tekis mieli jouluksi kehitellä myös jotain ihan uutta, mutta en tiedä vielä mitä…Onhan noita ohjeita lehdet pullollaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASiskon luona on lasten ollessa pieniä ollut hauska perinne eli tontut ovat käyneet aina itsenäisyyspäivänä jättämässä pienet paketit kaikille. Jännä sattuma, että juuri tänä vuonna punalakkisia tonttuja vilahteli kaksin kappalein ikkunan takana ja jälkeensä ne jättivät kassillisen lahjoja. Mistä ne tiesivät?

Kaisa on melkoinen taituri hiusten kanssa ja taikoo vaikka minkälaisia kampauksia ihan tuosta vaan!

Kaisa on melkoinen taituri hiusten kanssa ja taikoo vaikka minkälaisia kampauksia ihan tuosta vaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siskokset <3

Siskokset <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERALauantai-ilta huipentui linnan juhlien seuraamiseen sekä kovaan alias-matsiin, joka siskon kanssa hävittiin tytöille ihan 100-0 😀 Enpä muista millon olisin viimeksi aliasta pelannut! Eilen puksuteltiin tytön kanssa sit takaisin kotiin ja tänään paluu normiarkeen. Junamatkakin sujui kohtuullisen hyvin yhtä kännistä ääliötä lukuunottamatta. Olin vahingossa varannut meille paikat ihan normivaunuun ja siellä oli tietysti tällainen kanssa matkustajia ilostuttava känniääliö. Tyttö leikki omalla paikallaan ihan rauhassa ja hiljaa ja tämä mies tuli meille huutelemaan miten hänen päätään särkee kun tyttö huutaa ja meluaa niin kovaa. Totesin hänelle vain, että kukahan täällä se kovaääninen on.. Eräs ystävällinen mies puuttui myös känniääliön käytökseen ja käski jatkaa matkaansa kun vielä ehtii. Siitähän se soppa sitten syntyi… Huoh. Tyttö tuumasi miehen postuttua paikalta että olipa siinä tyhmä setä. Mitä tuohon lisäämään? Aina pitää olla vaunussa joku urpo, joka käytöksellään pilaa muiden matkan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKuinkas te vietitte itsenäisyyspäivää? Juhlisitteko jotenkin erityisesti vai menittekö ihan normilauantain kaavan mukaan?

Jee, tänään vihdoin treenaamaan!!!

6 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Täällä itsenäisyyspäivä sujui rauhallisesti. Päivällä kävin synttäreillä (kummityttö 9 v ja hänen pikkuveljensä 7 v, ovat syntyneet lähekkäin, niin synttärit pidetään samana päivänä; kaverisynttärit ovat erikseen) ja illalla pyörähdin äiteen tykönä katsomassa Linnan juhlia.

  • Jonna kirjoitti:

   Mikäs sen parempi tapa viettää itsenäisyyspäivää kuin aloittaa se juhlimalla synttäreitä ja jatkaa rauhallisissa merkeissä iltaa Linnan juhlia katsellen 🙂 Kuulostaa mun mielestä täydelliseltä!

 2. armi kirjoitti:

  Mie leipasin 140 piparia koristeluineen, kylkeen myös piparitalon ja äiti kokkasi pippuripihvit! 🙂 Katottiin myös perinteisesti linnan juhlia hyvien eväiden kera!
  Mun jouluruokasuosikkeja on ehdottomasti vadelmahillotäytteiset tortut, tonttukonvehdit, mauri kunnaksen talvi-konvehdit, jouluomena limppari ja kinkku! Okei, myönnetään, mummon karjalanpiirakat kylmällä becelillä maistuu aina parhaalta. Eiks nii et ne lasketaan jouluherkuksi koska niitä saa vain isommissa juhlissa? 😉 Ja piparitaikina, nams! Ja karjalanpaisti perinteen mukaan kuuluu lautaselle <3
  Jouluruokien inhokkeja/en-mielelläni-syö on rosolli, lanttu-, porkkana- ja perunalaatikko, mäti, riisipuuro, joululimppu, rusinat, luumukiisseli, glögi… Hahha, eli suurin osa varmaankin! 😀
  Toi bataattiloota houkuttelee muakin! Kerran oon bataattia maistellut ranujen muodossa, oli vähän liian makeaa, ehkä se laatikkona voisi toimia? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No siellähän on ollut kunnon piparitalkoot! Mistähän minä saisin inspiraation niide tekemiseen….? 😀

   Mitä on mauri kunnaksen konvehdit!? En oo ikinä kuullutkaan saati maistanut! Riisipiirakat muuten sopii jouluun erinomaisesti, ne sopii ihan mihin hetkeen vaan! Ja vielä itse tehtynä, nam <3

   Tosta sun listalta multakin jää lanttulaatikko ja joululimppu syömättä, kaikki muu menee. Varsinkin mäti on taivaallisen hyvää smetanan ja sipulin kanssa 🙂 Ja bataattilaatikkoa oon syönyt useamman kerran, se on ainakin mun mielestä todella hyvää. tänä vuonna olis kiva tehdä se ihan itse.

 3. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Toi likan irvistys ja hymy tuossa alun kuvassa on niiiiiiiiiiiiiiiiin loistava 😀 Tulin oikein iloiselle mielelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *