Hae
Palasia Arjestani

Kymmenen minuutin tomaattipasta

Processed with VSCOcam with a6 preset

Eilen teki mieli testata jotain ihan uutta reseptiä. Pöydällä oli Deliciously Ella-kirja ja päätin vihdoin ja viimein kokeilla jotain kirjan kasvisresepteistä. Nälkä oli kauhea, joten piti saada jotain nopeaa. Selailin ohjeita ja eteeni hypähti mielettömän hyvän oloinen tomaattipastan resepti. Kaikki aineksetkin löytyi sopivasti kaapista (ja vähän ylimääräistäkin), joten ei muuta kuin hella tulille ja kauhan varteen. Täytyy myöntää, että mä olen hieman epäileväinen aina kasvisruokien suhteen, mutta tällä kertaa intuitioni osoittautui oikeaksi ja ruuasta tuli todella herkullista. Ja tällä muuten lähti nälkäkin!

Kymmenen minuutin tomaattipasta (4 annosta)

  • pastaa syöjien mukaan (itselleni laitoin kahta annosta varten 100g)
  • 500g kirsikkatomaatteja
  • 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja (á 400g)
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 6 rkl omenasiiderietikkaa
  • 2 rkl tamari-soijaa (tätä minulla ei ollut)
  • 2 tölkkiä mustapapuja (á 400g)
  • 1 pussillinen pinaattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa & pippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tee pastan kypsyessä kastike.

Leikka kirsikkatomaatit lohkoiksi. Laita lohkot, kuoritut tomaatit, tomaattipyree, omenasiiderietikkaja tamari-soija sekä ripaus suolaa ja pippuria isoon kattilaan. Hauduta noin 5 minuuttia.

Valuta mustapapujen liemi pois ja huuhtele pavut. Sekoita pavut ja halutessasi pinaatti kastikkeeseen. Kun pasta on kypsää, sekoita kastike sen joukkoon ja valuta päälle hyvää öliiviöljyä.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Vinkki: tähän pastaan voi lisätä mitä tahansa jääkaapistasi löytyviä kasviksia – vaikkapa porkkanaraastetta, kesäkurpitsaviipaleita ja paistettuja sieniä. Näin voit kätevästi hyödyntää vihanneslokerossa pyörivät raaka-aineet!

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *