Hae
Palasia Arjestani

Mitähän ensi yönä tapahtuu?

Processed with VSCO with a6 presetMä olen nukkunut järjettömän huonosti pari viime yötä. Syynä tähän ei suinkaan ole oksentelvat kissat tai kuorsaava mies vaan mun eriskummalliset unet. Mulla on elämässä aina silloin tällöin ajanjaksoja jolloin näen aivan omituisia unia useamman yön putkeen. Joskus uni saattaa seuraavan yönä jatkua siihen mihin se edellisenä yönä jäi. Kahtena yönä olen herännyt unestani ajatellen mitähän helvettiä just tapahtui? Loppuyön nukun todella levottomasti ja tänään en saanut enää unta ollenkaan. Olen siis noussut tänään jo 3.45…

Joskus mun unet on olleet todella kauheita painajaisia, jossa joku jahtaa minua ja juuri kun tuo paha ihminen on hyökkäämässä puukkoineen kimppuuni niin säpsähdä hereille. Lapsena näin aina samaa painajaista, jossa seisoin kesällä talomme nurmikolla ja katsoin kun se paloi. Nurkan takaa juoksi hahmo palomiehen asussa kohti minua kirves kädessään. Heräsin aina juuri kun hahmo oli lyömässä minua kirveellä. Heräsin joka kerta itkien. Tuota unta en ole muuten moneen vuoteen enää nähnytkään. Onneksi.

Toissa yönä menin unessani naimisiin Cheekin kanssa. Sen verran muistan, että häät oli kalliit ja mielettömän kauniit. Oma tyttöni toimi morsiusneitona ja mieheni istui kirkon penkissä. No, viime yönä unessani ei ollut enää Cheekiä vaan siinä mies lähti jonkun toisen naisen matkaan ja hylkäsi sekä minut että lapsemme. Ostin itselleni asunnon ja elin arkea onnellisesti tyttöni kanssa, kun mies tuli anelemaan minua takaisin. Muistan sen, että tämä ”uusi nainen” oli blondi ja ammatiltaan poliisi. Hän oli myös kova juhlimaan. Siinä kaikki mitä muistan unesta. Mietin vaan, että mistähän nämä oikein kertoo? Jälkimmäinen uni voi ihan hyvin liittyä viikonlopun riitaan tai jonkinlaiseen menetyksen pelkoon tai vastaavasti johonkin ihan muuhun asiaan. MeNaisten artikkelissa kerrotaan, että jokaisella meistä on omat unisymbolit ja niitä pitää vain opetella tulkitsemaan. Että pitäiskö tässä alkaa pitämään unipäiväkirjaa! 😉

Näettekö te paljon unia ja mikä on oudoin uni minkä olette koskaan nähneet?

3 kommenttia

 1. ilona kirjoitti:

  Mulla lähti viime yönä hampaat suusta! Ne vaan alkoi irrota, tuntui hirveältä ja sattui. Itkin hysteerisenä äidilleni,joka vain totesi että älä märise, ne kasvaa takaisin. Olin ymmälläni ja kauhuissani, kunnes tajusin että nyt mulla on mahdollisuus saada säihkyvä Hollywood -hymy tekareiden avulla:D mullakin tulee tosi kausittain nämä unet. Useimmiten niitä ei näe mutta sitten kun niitä alkaa näkyä,niin niitä tulee joka yö! Ja toinen toistaan hullumpia.

  • Jonna kirjoitti:

   No hyi! Tuliko vielä unessa semmonen tunne, että hampaita revitään? Se on ihan kauhea tunne, kun oikeasti luulet tuntevasi kun joku iskee vaikka puukolla…

   • Ilona kirjoitti:

    Siis joo just semmonen! se on jännä vaikka olis minkälainen uni, niin se tuntuu niin todelta vaikka luulis järjen sanovan että halooo tämän on pakko olla unta. Ja monesti sitä siinä unessa miettiikin että tämän on oltava unta, mutta sitten vaan totetaa että ei helvetti kyllä tämä on totta. Ja kuinka ihana sitten on herätä jos on nähny esim. just jonku ero-unen ja kultsi tursottaa sitte kuitenki siinä vieressä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *