Hae
Palasia Arjestani

Paljonko ja mihin rahaa kului viime viikolla?

Paljonko ja mihin rahaa kului

Paljonko ja mihin rahaa kului viime viikolla? Päätin siis pitää pitkästä aikaa kulutuspäiväkirjaa aka rahapäiväkirjaa. Olen huomannut, että mun rahankäyttö menee aalloissa. Välillä olen todella nuuka ja välillä kukkaronnyörit ovat vähän höllemmät. Rahastoihin menee edelleen tietty summa kuukaudessa ja tililtä siirrän ”ylimääräiset” aina matkatilille. Osakkeita en ole ostanut vähään aikaan, koska ei vain ole ollut yhtään ylimääräistä. Rahastoissa on kurssit ovat olleet kivassa nousussa, joten tuottoakin on taas sillä puolella tullut ihan kivasti. En ole vuosiin koskenut mun rahastoihin, joten ne saavat levätä siellä ihan rauhassa. Kunhan vain välillä tsekkaan, että missä mennään.

Olen huomannut, että mitä enemmän luen rahaan ja säästämiseen liittyviä juttuja, sitä paremmin rahaa pysyy kukkarossa. En juurikaan osta nykyään mitään turhaa. Vaatteita en ole ostanut uutena aikoihin. Kirppiksillä yritän löytää laadukkaita tuotteita, en halpoja rättejä. Haaveena on oppia tuunaamaan vanhoista vaatteista uudenlaisia ja sillä opin tiellä ollaan jo lahjakkaasti 😉 Ehkäpä lähden vielä joku päivä ompelu- tai vaatesuunnittelu -kurssille! Kiinnostaisi kovasti.

Mutta sukelletaanpa sitten tarkemmin mun viime viikon kulutuksen pariin. Paljonko ja mihin rahaa kului viime viikolla?

Maanantai:

apteekki: astmalääke ja silmätipat 25,20e
Alepa: 2 jäätelöä, töihin eväät ja perustarpeita jääkaappiin 12,50e.

Tiistai:

Kukat päivänkodin aikuisille Tokmannilta 10e.

Paljonko ja mihin rahaa kului

Keskiviikko:

ei ostoksia

Torstai:

Jujunasta kaavat 23,90e

Perjantai:

Ruokaostokset Alepasta, 34,86e. Wc-paperia, perunoita, kurkkua, mansikkariisi, creme bonjour, jäätelö, pari protskuvanukasta, salaattia, kanaa, leipää ja pari sokeritonta energiajuomaa.

Paljonko ja mihin rahaa kului

Lauantai:

Ostokset Prismasta 49,89e. Kassissa oli mm. uusi tyyny tytölle, ompelulankaa, ratkoja, purukumia sekä kesäloman alkamisen kunniaksi uusi Lol Surprise tytölle. Ei juuri muita ruokaostoksia kuin kaksi täytettyä patonkia ja jäätelö.

Marjakojusta rasia mansikoita ja vadelmia, 7,50e.

Sunnuntai: kankaita n. 100e (noin 10 metriä yhteensä). Paapiilta yllätyspussi ja Kangashamsterit-ryhmästä kangas itselleni mekkoon ja kangas tytölle mekkoon.

Yhteensä 263,85e (+ laskut)

Paljonko ja mihin rahaa kului

Luojalle kiitos kela-korvauksista! Välillä mietin miten vähätuloiset ihmiset pärjäävät lääkemaksujensa kanssa. Saan itse ihan tuntuvan korvauksen astmalääkkeestä, mutta kun siihen yhdistetään kissan lääkkeet ja kaikki muu apteekista ostettava, välillä tuntuu ettei rahat riitä kaikkeen. Juuri tämän vuoksi haluan vaalia terveyttäni ja selvitä mahdollisimman vähillä lääkkeillä! Ne nimittäin maksaa. Paljon. Maanantaina ostin eväät töihin kaupasta (täytetty patonki), koska tyttö oli kotona parvorokossa. En jaksanut alkaa laittamaan ruokaa. Sen sijaan nukuin päiväunet, koska yöllä tuli nukuttua luokattoman huonosti.

Tiistaina kukkia päiväkodin aikuisille ja torstaina ostin Jujunan nettikaupasta kaava-arkit, joissa useampia kaavoja. Kiva, että tällaisiakin palveluita on olemassa! Perjantaina kävin töiden jälkeen alepassa hakemassa perustarpeita, mutta lauantaina ostettiin kaikkea muuta. Yllättäen mulle ompelutarvikkeita. Sunnuntaina maksoin kaikki laskut ja kyllähän niihin taas tonni upposi (ainakin!) kaikkineen. Ostin myös reilusti kankaita ompelua varten. Nyt ei niitä tarvitsekaan hetkeen ostaa. Ompelu on kyllä sellainen harrastus, että siihenkin saa halutessaan uppoamaan paljon rahaa…Sen osalta mun rahahanat meni nyt kiinni. Ommellaan ensin vanhat kankaat alta pois ja vasta sitten uutta tilalle.

Mitäs ajatuksia mun kulutuspäiväkirja herättää?

Edellinen postaus: Viikon 21 ruokapäiväkirja – Valmisruokahommia

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

3 kommenttia

  1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

    Jes kiva kun toteutit tän :). Miekin tein tämän -vihdoinkin :D.

    • Jonna kirjoitti:

      Joo, mä oon tehnyt näitä aika ajoin! Vois tehdä useamminkin 😉

  2. Mycustomeressay kirjoitti:

    Kiitos Jonna, kiva kun kommentoit! 🙂 3my customer essay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *