Hae
Palasia Arjestani

Mustikkaraakapiirakka

Herkullista keskiviikkoa kaikille! Lupailin reseptiä viikonloppuna tekemääni mustikkaraakapiirakakan ja tässä tulee 🙂 Tätä jos päädytte kokeilemaan niin voin luvata ettette pety. Piirakka oli nimittäin sen verran suuri hitti, että mies ahmi ensimmäisen palasen kokonaan itse vaikka on normaalisti aika nihkeä maistelemaan raakakakkuja tai ylipäänsä mitään ”erikoisia” leivonnaisia. Viime aikoina oon kuitenkin niin hyvin onnistunut leivontahommissa, että lähes kaikesta hänkin on tykännyt.

kuvia 006mustikkaraakapiirakka

Mustikkaraakapiirakka on ihanan ja energisen Maria Lönnqvistin käsialaa ja tämä resepti on bongattu hänen inspiroivasta kirjastaan Raakaleipurin parhaat kakut. Tämä piirakka oli helppo valmistaa ja kaikki piirakkaan käytetyt raaka-aineet löytyvät hyvin varustelluista ruokakaupoista, kuten Prismasta ja Citymarketista. Itse asiassa ostin kaikki ainekset vaniljajauhetta lukuunottamatta meidän lähikaupasta!

Mustikkaraakapiirakka

Kookosmurupohja

 • 5 dl kookoshiutaleita
 • 1-2 dl taateleita
 • ripaus vuorisuolaa

Mustikkatäyte

 • 3 dl mustikoita
 • 2 rkl psylliumia

Vaniljakuorrute

 • 4 dl cashewpähkinöitä (liota muutama tunti)
 • 1/2 dl hunajaa
 • 1 sitruunan mehu
 • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
 • ripaus vuorisuolaa

Jauha kookoshiutaleet monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella jauhoksi. Lisää joukkoon taatelit ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mitä tuoreempia ja pehmeämpiä taatelit ovat, sitä vähemmän niitä tarvitset! Itse käytin taateleita 1,5 dl ja ehkä vähän olisi voinut laittaa vielä lisää.  Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pallon, joka pysyy hyvin kasassa. Painele seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle sekä reunoille.

Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon huolellisesti psyllium. Itse käytin pakastemustikoita (alkup. ohjeessa metsämustikoita) ja täyte onnistui varsin hyvin niillä. Levitä täyte pohjan päälle.

kuvia 001

Sekoita vaniljakuorrutteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Sekoita sosta riittävän kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl vettä. Levitä kuorrute piiraan päälle.

kuvia 003

Koristele mustikkapiirakka tuoreilla tai pakastemarjoilla. Piirakka on heti valmista tarjoiltavaksi! Piirakka säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

kuvia 005kuvia 010

* Tekijän huomio: meidän tehosekoittimella cashewpähkinöitä ei saanut täysin liukenemaan vaan ne jäivät hieman rakeiseksi mikä toi mun mielestä kivaa suutuntumaa 🙂 Pääasia ettei se vaikuta makuun millään tavalla!

9 kommenttia

 1. Aino kirjoitti:

  Maistuuko tää vahvasti kookokselle? Voisin nimittäin tehä isinpäiväksi tätä mutta en tykkää kookoksesta 😀 muuten kuulostaa tarpeeks helpolta ja herkulliselta 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ei mun mielestä mitenkään vahvasti! Sopii erinomaisesti mustikan ja sitruunan kaveriksi 🙂

 2. Kirsikka kirjoitti:

  Kaunis kiitos helpoista ja maistuvista ohjeista! 🙂
  Balilainen raakasuklaakakku oli menestys ja tätä
  täytyy kokeilla viikonloppuna! Kiitos ja mukavaa syksyä/talvea Suomeen!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla! Balilainen suklaakakku olikin todella hyvää, täytyy ehdottomasti tehdä toistekin 😉

   Ihanaa syksyä jatkoa sinullekin 🙂

 3. Siiri kirjoitti:

  Oi, taivaallisen kuulloista herkkua! 🙂

 4. Leena kirjoitti:

  Voi kuinka hyvältä tuo näyttää. 🙂 Ellei näkisi kookosta tuossa pohjassa, ei välttämättä arvaisi raakaleivonnaiseksi, joten ehkä ennakkoluuloisemmatkin kahvipöytävieraat saisi huijatua maistamaan tätä. 😀 Puhutaanko alkuperäisessä reseptissä siinä kirjassa cashew-pähkinöiden liukenemisesta? Valmistan ja käsittelen erilaisia liuoksia päivittäin, eikä tuo sose tai tahna näytä varsinaisesti liuokselta. 😉

 5. Jonna kirjoitti:

  Ainakin Marian kirjassa mustikkapiirakan kuvassa tuo cashewpäällinen on ihan sileää, mutta niin kuin jo tuossa sanoinkin niin meidän masiinalla tuskin saa niin smuuttia kastiketta aikaiseksi. Luulenpa, että Marialla on vähän paremmat tehosekoittimet käytössä kuin mulla 😀 Ohjeessa kyllä puhutaan nimenomaan liukenemisesta, mutta luulen että sillä tarkoitetaan cashewpähkinän murskautuvan niin pieneksi ettei kastikkeessa huomaisi pähkinää olevankaan. Kuvan perusteella itseasiassa voisi luulla, että piirakan päällä on vain valkoinen kastike. Mun setti ei näytä ihan samalta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *