Hae
Palasia Arjestani

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Mies hoitaa meillä aina lauantaisin kokkailut ja hän tykkää nykyään tehdä ihan perusruokaa, mutta hieman uudella twistillä. Hänen sydäntään lähellä on testailla erilaisia gluteenittomia ruokia vaikkei me gluteeniton perhe ollakaan. Minä seuraan hyvin tarkasti aina resptiä, mutta hän taas viskelee sekaan kaikkea ihan fiilispohjalta. Ollaan siis kaksi intohimoista, mutta melko erilaista, kotikokkia. Tällä hetkellä keittiössä valmistuu haukipihvejä itse pyydetystä hauesta!

Me ollaan tehty leivitettyjä ruokia jos jonkinlaisia, mutta nämä gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit oli sielä parhaimmasta päästä. Nämä on niin helppoja ja nopeita tehdä, että kuka tahansa pystyy tähän! Leivityksellä kanaankin saa taas ihan uudenlaista makua ja suutuntumaa. Vähän niin kuin perinteisen kalan valmistaisikin kalapuikoiksi itse. Mies teki pihvien kaveriksi vielä mielettömän hyvän kastikkeen turkkilaisesta jogurtista ja mausteista ja kaveriksi keiteltiin riisiä. Mutta sitten itse ohjeeseen!

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

 • broilerin ohutleikkeitä syöjien lukumäärän mukaan
 • 1-2 kananmunaa
 • suolaa, mustapippuria, cayennepippuria ym mausteita oman mieltymyksen mukaan
 • polentaa
 • voita paistamiseen

Mausta ohutpihvit hyvin molemmin puolin suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja muilla mausteilla oman makusi mukaan. Anna maustua hetki. Riko yksi tai kaksi (yksi riittää pienelle määrälle pihvejä) kananmunaa syvälle lautaselle. Ripottele toiselle lautaselle reilusti polentaa.

Kierittele ohutleike ensin kananmunassa, sen jälkeen polentassa ja nosta pannulle paistumaan. Paista pannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi riisin, kreikkalaistyylisen salaatin sekä turkkilaisesta jogurtista tehdyn kastikkeen kanssa.

Tsekkaa broiskujen ja kastikkeen valmistus videolta täältä.

gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

2 kommenttia

 1. Sirpa kirjoitti:

  Video oli tosi kiva. Aion kokeilla sitä banaaniproteiiniherkkua.

  • Jonna kirjoitti:

   JEs, kiva kuulla! Ja sitähän voi varioida ihan loputtomiin saakka 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.