Hae
Palasia Arjestani

Mitä on tämä lamauttava väsymys?

Mä olen niin kovasti iloinnut, kun olen pysynyt terveenä. Olkapää on ihan hyvässä kunnossa eikä aiheuta päänvaivaa kuin tietyissä liikkeissä (tempaus ja valakyykky) ja astmakin on hyvässä hoidossa. Olen ollut pitkän aikaa jo todella energinen ja jaksava. Ei kerrassaan mitään ongelmia. Olen jaksanut treenata 4-5 kertaa viikossa, ollut energinen töissä ja kotonakin puuhastellut päivittäin yhtä sun toista. Elämä on toisin sanoen hymyillyt pitkän alamäen jälkeen oikein toden teolla. Mutta nyt on jotain todella omituista meneillään…

Alkuviikosta minua alkoi vaivaamaa omituinen väsymys. Ei mikään perus väsymys, vaan todella raskas ja lamauttava sellainen. Jaksoin treenata vielä ihan hyvin, mutta jo keskiviikkona oli aivan poikki. Kun herään aamulla, toivon päivän olevan saman tien ohi että pääsen nukkumaan. Koko päivä on yhtä suurta taistelua ja kaikki perustoiminnotkin on vaikeaa suorittaa. En todellakaan ole jaksanut siivota saati laittaa ruokaa. Onneksi oli isot satsit ruokaa tehtynä valmiiksi. Pyykit odottaa laittajaansa ja keittiö on kuin hävityksen kauhistus. Tytön synttäreitä varten piti aloittaa nurkkien putsaukset ja kodin järjestely jo alkuviikosta, mutta mitään en ole kyennyt tekemään. Kun menen töistä kotiin, kaadun sänkyyn rättiväsyneenä.

Eilen tämä väsymys kulminoitui jumalattomaan päänsärkyyn, jota podin koko illan. Särkylääkkeet eivät tunnu auttavan. Vain uni auttaa eikä sekään kovin kauan. Kipu tuntuu tasaisena jyskytyksenä koko päässä ja tasaisin väliajoin viiltävänä kipuna oikealla puolella. Olen joskus nuorempana kärsinyt migreenistä ja mietin onkohan tämä taas sitä. Pystyn kyllä olemaan valossa, mutta en sitä mielelläni tee. Päänsäryn yltyessä olo huononee todella. Olen huomannut, että tällaista oiretta on joskus tiettyyn aikaan kuusta, mutta ihan näin pahana se ei ole aiemmin ollut. Treenit on jääneet siis aika vähälle tällä viikolla ja syömisetkin olleet mitä sattuu, mutta nyt en jaksa välittää. Kun vain saisi tämän olotilan pois!

Ehkä huomenna on taas se päivä, kun elämä jälleen hymyilee 🙂

11 kommenttia

 1. Mikko Kiiveri kirjoitti:

  Hei
  Kannattaa varmaan ottaan kuvat päästäsi niin selviää ettei siellä ole mitään kasvainta. Kokemusta asiasta.
  -Syövästä selvinnyt aivokasvain potilas

 2. Nimetön kirjoitti:

  Moikka,
  Itselläni juuri tuon tyyppinen karsea väsymys oli ylirasitusta ns. ylikuntoa vuosi sitten. Hiljaa hiipivästä väsymyksestä huolimatta treenasin kunnes aina treenien jälkeen en jaksanut illalla tehdä muuta kuin maata sohvalla odottamassa, että pääsee nukkumaan. Aamuisin oli heti se väsymys taustalla. Treenin jälkeisenä päivänä palautuminen oli karseaa sydämen tykytystä ja töissä pelkkien sähköpostien kirjoittelu tuntui rankalta. Kaikki kokeet, sydänfilmit otettiin, eikä muuta kuin ylirasitukseen liittyvää löytynyt. Treenitaukoa ja hissukseen sitten kevyitä treenejä, koko ajan kroppaa kuunnellen, että mitä se jaksaa. Meni aika pitkään, että olo normalisoitui. Kroppa ilmoitti väsymyksellä heti kun treenaus meni yli sen jaksamisen. Nyt ei enää ongelmia, mutta kroppaani opin kuuntelemaan :). Tsemppiä Jonna sinulle!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla ei onneksi ole mitään sydämen tykytyksiä ollut. Eilen itseasiassa tajusin, että siitepölythän ne on mitkä tuon olon tekivät…Nyt on silmät ihan vetiset ja kutiavat kovasti.

 3. ulla kirjoitti:

  Kuulostaa niin tutulle, kuinka sopivastikin kuin tämän. Mutta aivan samat oireet kuin ed. Pienikin liike aiheuttaa tykytystä. Olenkin tässä aamulla menossa käymään lekuriin. Mielessä myös tuo ylikunto. Liika on liikaa. 🙁 Kummallista väsymystä keskellä päivääkin, joka ei ole mua ollenkaan.
  Jalatkin pientä mäkeä noustessa hapoilla ja sydän jyskyttää. Toivottavasti mulle apua tänään.

  • Jonna kirjoitti:

   No tuo kuulostaa todellakin ylirasitukselta! Mulla taisi oireet johtua vain siitepölyistä..

 4. Jii kirjoitti:

  Ylikunto ei välttämättä vaadi edes mahdotonta määrää treeniä, myös stressi ja muiden tekemisten kuormitus voi laukaista tilan.
  Toinen mikä tuli mieleen on jokin hormoneista johtuva. Voisiko olla tapahtunut jokin muutos, mikä vaikuttaa hormonitoimintaan?
  Myös kilpirauhasen vaivoissa on saman kaltaisia oireita.

  Kyllähän sinä näistä taidat itse työsikin puolesta paremmin tietää, kunhan nyt silti heittelin ajatuksia.

  • Jonna kirjoitti:

   Kilpparit mulla on vasta vähän aikaa sitten tsekattu ja ne oli ok. Itse mietin, että johtui menkoista, mutta taisikin olla nuo hiivatin siitepölyt..En normaalisti reagoi kuin vasta koivuaikana, mutta eilen alkoi ihan selkeät allergiaoireet.

 5. ulla kirjoitti:

  Joko väsymys poissa? Minä sain apua. Viikonloppu levossa sairaalassa . Oli hb vierähtänyt niin alas ettei ihmekään jos väsytti ja hengästytti. Nyt on hetki sitten urheilutaukoo ja keskitytään syömään . Kaikkia rautaa sisältäviä raaka-aineita mulle listaan ? ??

  • Jonna kirjoitti:

   No hyvä ettei kuitenkaan ylirasitusta! Miten alhaalla hb oli? Viikonlopun mullakin oli väsymys poissa, samoin eilisen, mutta tänään taas..Luulen tän johtuvan siitepölyistä, joten aloitin eilen allergialääkityksen. Jospa tämä tästä vielä!

 6. ulla kirjoitti:

  Mentiin jo tuolla 60 . että Alhaalla. 🙁 Ei uutta mulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *