Hae
Palasia Arjestani

Joku vaihe?

Nukku-Matin hylkäämä Jonna täällä moi. Nyt alkaa pikku hiljaa kuulkaa ärsyttämään tämä touhu. Iltaisin en meinaa millään saada unta vaikka olisin kuinka väsynyt, yön aikana herään vessaan 3-4 kertaa ja joka ikinen yö herään kolmen neljän aikaan aivan pirteänä enkä meinaa sen jälkeen saada enää unta. Alkaa meinaan vähän jo tuntua! Kuulemma tuo aamuyön herääminen viittaisi jonkin sortin stressaamisen, mutta en yhtään tiedä mitä stressaan. Kohta stressaan sitä kun en tiedä mitä stressaan ja minkä takia en saa kunnolla nukuttua. Magnesiumia ja sinkkiä olen kokeillut eikä siitä ole mitään apua. Ennen oli. Nyt isäntä kaiveli kaapista tämmösen purkin.

Iherbistä tuo tuli ilmaisnäytteenä, sisältää melatoniinia, joten se saattaisi vaikka auttaakin. Selvinnee ensi yönä. Tai sitä seuraavana. Kaipa tää on vaan joku vaihe? Vauvoilla on kuulemma erilaisia vaiheita niin miksi ei aikuisillakin? Täällä ei näköjään muuten meinaa nukkua tyttökään.. Hyvä että menin kehuskelemaan miten hyvin hän nukkuu! Taitaa kostautua ja kovaa..
Aamulla olin jo heti seiskan jälkeen hereillä. Pyörin vähän aikaa sängyssä, mutta aika pian totesin ettei uni enää tule ja nousin ylös. Sain siinä ihan rauhassa ryystää kahvit, katsoa Dallasia ja selata blogeja läpi. Mies ja tyttö heräsivät vasta kun olin vetämässä ulkovaatteita niskaan ja lähdössä salille.
Salilla tänään selkää, takareisiä ja takaolkapäitä. Pumppia pumppia!
1a. Ylätalja lapiokahvalla 4*10-15
1b. Alatalja kapealla 4*10-15
2. Räkkiveto leveällä otteella 3*13-15
3. Takareidet istuen 5*15-20
4. Takareidet maaten 5*15-20
5. Facepull tangolla 5*15-25
Kaikki muut liikkeet tein 30 sekunnin palautuksilla paitsi räkkivedon, jos palautukset oli minuutin. Aika hapokasta menoa ja tuntuma oli kyllä taattu! Takareisiä tehdessä meinasi itku päästä, kun polte oli niin kova 🙂 Huippu treeni kerrassaan! Vatsojakin oli tarkoitus tehdä, mutta olin jo tuon setin jälkeen niin loppu ja nälissäni, että piti jättää toiseen kertaan. Tämänkin treenin kun tein ennen aamupalaa.
Mulla on melko rasvapitoinen ruokavalio tällä hetkellä. En ole millään ketodieetillä, mutta hiilareita on rajoitettu aika paljon ja rasvoja nostettu. Jo ennen dieettiä mun ruokavalion rasvapitoisuus oli melko korkea ja samalla linjalla jatketaan siis nyttenkin.
Tämmösiä on käytössä.
Oliiviöljy, pellavansiemenöljy, saksanpähkinäöljy ja kookosöljy.

Lesitiini, maapähkinävoi ja mantelivoi.
Näiden lisäksi syön kananmunia kokonaisena päivittäin ja aamumunakkaan paistan ihan perinteisesti voissa. Öljyt olen ottanut ihan mittalusikalla suoraan suuhun. Eipähän mene hukkaan minnekään kippojen seinämille. Maapähkinä- ja mantelivoita syön vähän harvemmin. Lähinnä silloin kun tulee lupa 😀 Kalaöljyt puuttuvat kuvista, ovat vasta matkalla meille, mutta käytössä ovat siis nekin! Nestemäistä omegaa on myös hankintalistalla, kunhan pääsen taas Gazozin putiikkiin visiitille.
Mä tykkään käyttää monipuolisesti eri rasvan lähteitä niiden erilaisen rasvahappokoostumuksen vuoksi. Avocadoa tai pähkinöitä en syö tällä hetkellä ollenkaan, mutta saattaahan niitäkin jossakin vaiheessa ruokavalioon eksyä 🙂 Suurin osa noista öljyistä ja voista on miehen hankintoja enkä välttämättä olisi itse edes tajunnut niitä meille ostaa. 
MeNaiset Sport-lehtien arvonta on suoritettu random.orgin avulla (olin laiska, en jaksanut tehdä lippu lappusia) ja arpaonni suosi seuraavaa kommenttia ja kommentoijaa:
”Voi, kun oli taas ihana ”eksyä” blogiisi 🙂 Toivottavasti arpaonni suosiiTerkuin,
-A ”

Onnea A! Laitatko mulle osoitteesi sähköpostiin jonna.musakka@gmail.com niin saan lehdet sulle postiin 🙂

Loppuun vielä meidän pikku touhuaja, joka muuten ei halua millään mennä nyt nukkumaan….

Kippokappokopposet rahille.

Keskittynyttä kappojen yhteenhakkausta.

Talonnmiestä välillä.

Seisaaltaan koko ajan!
Nyt Nukku-Mattia metsästämään minulle ja tytölle protskudrinkin ja rasvakipposen kautta!

10 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  No jo on ihme touhua! Määkään en saa illalla unta millään, todella ärsyttävää. Sitten ihan silmät ristissä saa heräillä keskellä yötä.Toivotaan nyt teidän porukalle oikein hyviä öitä ja unia 🙂

 2. mami12 kirjoitti:

  Unensaanti vaikeuksia täälläkin, mietin vaan et kohta se kuitenkin herää. Meillä tyttö touhuaa samanlaisia juttuja, tutun näköistä. Mä oon menossa salille kohta…jospa takapuoli löytyisi, tai sitten vaan haahuilen orpona siellä tunnin 🙂

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Laura: sano muuta! Oikein hyviä unia teidänkin porukalle 🙂 Eilen illalla simahdin kyllä varsin nopeasti, mut heräsin taas puoli neljän aikaan… Aaaargh!Mami12: Mulla ei taas ole mitään sellaisia ajatuksia, että tyttö kohta heräisi. Pyörin vaan sängyssä ja mietin jotain juttuja. Kuuntelen kun kissat touhuaa omiaan ja mies ja tyttö tuhisee unissaan.Hyvä hyvä, kyllä se pylly sieltä löytyy! Parempi tehdä edes jotain kuin ei mitään 🙂 Mulla tänään lihashuoltopäivä kotona. Jos sais vaikka venyteltyä!

 4. kohtipienempaaa kirjoitti:

  Mä haluaisin kans sen nukkumatin kyläilee pikkusen aikasemmin. Viime yönäki vielä puoli yheltä olin hereillä ku mies heräsi sitten töihin. Sitten onneksi nukahdin. Mä en tajua kuinka mulla voi olla niin vaikeeta toi nukahtaminen vaikka oon kuitenki ihan hirveen väsyny. Kyllä näitä öitä muutama aina tulee putkeen ja sitten menee yks yö kellonympäri. Sit taas alkaa. Mä niin tahtosin olla hyvä nukkuja joka saa unen päästä kiinni ku vaan menee sänkyyn ja pistää silmät kiinni 😀

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Mä oon nyt parina iltana saanut unen päästä kiinni suht helposti mut sit herään taas aamuyöllä enkä meinaa saada unta ja heräilen vähän väliä koko aamuyön. On tää kyllä ihan hanurista..Mä oon aina ollut tosi hyvä nukkuja ja sit tuli lapsi. Nyt tyttö on hyvä nukkumaan mut Mä en vaikka saisin nukkua illasta aamuun ilman minkäänlaisia keskeytyksiä!

 6. ANU kirjoitti:

  Tunnustus sulle mun blogissa!

 7. Anonymous kirjoitti:

  Mulla nukahtaminen vaileutuu aina kun rajoitan kaloreita ja etenkin pieni hiilaripitoisuus herättää tosi aikaisin aamulla/yöllä.

 8. Jonna1983 kirjoitti:

  Samaa mäkin olen itse asiassa miettinyt. Että johtuis hiilareiden vähyydestä. Nyt oon kuitenkin nukkunut jo monta yötä kuin tukki. Ei ole ollut mitään ongelmia unen kanssa!

  • Janika kirjoitti:

   Minkälaisia määriä oot kokeillu tuota magnesiumia ottaa unta parantaakses? Ite alotin crossfit treenit tuossa kesän alussa ja samalla nostin magnesium määriä. On ollut hieman hapokasta mulle toi cf-treenaaminen ittekseen tehtyihin salitreeneihin verrattuna 🙂 Nyt oon ottanu vähän eri mg-muotoja yhteensä 700-800mg per ilta. Ja unta riittää. Toivottavasti jatkossa sielläkin 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Parhaimmillaan taisin käyttää samoja määriä kuin sä nyt. Ota lisäksi myös sinkkiä! Nimenomaan mankun ja sinkin yhdistelmä parantaa unen laatua. Tällä hetkellä mylla menee 400mg magnesiumia päivässä ja tuntuu riittävän vallan mainiosti 🙂

    Crossfit on kyllä kova laji ja varmasti sulla vielä kovempi jos treenaat valvovan silmän alla 🙂 loistavan lajivalinnan oot tehnyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *