Hae
Palasia Arjestani

Ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Pidän joulusta valtavan paljon, mutta ehkä jouluaattoakin paremmat päivät ovat sitä seuraavat joulupäivä sekä tapaninpäivä. Aattona on kauhea hössötys päällä ja lapset kiipeilevät seinille jännityksestä. Lahjojen avaamisen jälkeen pitäisi koota saman tien tuhat ja miljoona legojuttua ja pelata jokaista paketista paljastunutta peliä yhtä aikaa. Vatsa on niin täynnä, että hyvä kun liikkumaan kykenee ja tästähän ei voi syyttää kuin itseään (ja aivan liian hyvää ruokaa). Kuulostaapa kovin negatiiviselta, se ei suinkaan ollut tarkoitukseni! Jouluaatossa on myös paljon ihania puolia: joulurauhan julistus, joulupuuro, yhdessä olo, hyvä ruoka, kiireetön päivä….Lista on loputon.

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Joulupäivänä ja tapaninpäivänä saa sen sijaan vain olla. Ei tarvitse vetää päälle parempaa Seppälää, vaan saa kuljeskella löysissä vaatteissa tukka sekaisella nutturalla. Syödään, kun tulee nälkä ja istutaan pöydässä pitkän kaavan mukaan. Valmistin itse tänä vuonna joulupäivän aterialle saaristolaisleipää ja skagen röraa (jota vetelen nassuun tälläkin hetkellä) ja kahvin kanssa nutellakuusen. Varsin onnistuneita molemmat! Pelailtiin pelejä porukalla, chillailtiin ja kotona väsättiin tytön kanssa lego huvipuistoa. Huomasin taas miten paljon pidän pienestä näpertelystä! Tekisi mieli ostaa uusi iso legopakkaus ihan vain sen takia, että pääsen itse kasaamaan sen 😀 Nyt tapaninpäivänä saa vain nauttia olostaan ja siististä kodista. Aion vielä herkutella tämän päivän ja huomenna palaan normaaliin ruokavalioon. Ihanaa, kun tänään saa vielä olla kotosalla ja puuhastella omia. Kiire ei ole mihinkään. Pukki toi tänä vuonna osuvimmat lahjat koskaan: Jens Lapiduksen uuden kirjan, toivomani pörrösukat ja kalenterin, kosmetiikkaa, lahjakortteja ja vähän rahaa eteisen kaapin hankkimiseen. Kohta päästään  miehen riemuksi Ikeaan ostoksille! 😀

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Palatakseni otsikkoon niin ei mennyt ihan putkeen tämä joulu. Mun vatsa ei ilmeisesti tykännyt normaalista poikkeavasta ruuasta ja vietin aattoyön vessassa pönttöä halaillen. Olin ihan varma, että nyt iski vatsatauti, mutta ei. Eilen aamulla olin jo ihan normaali. Meillä meni anoppilassa niin myöhään eilen, että jätin suosiolla treenit väliin ja siirsin ne tälle päivälle. Elimistö kuitenkin päätti toisin. Sain illalla jonkin hiivatin salamaflunssan ja puolessa tunnissa olo muuttui terveestä aivan flunssaiseksi ja tukkoiseksi. Ei siis salille vielä tänäänkään. Näitä paria omituista vastoinkäymistä lukuunottamatta kaikki on mennyt mainiosti ja olen nauttinut joulun ajasta suunnattomasti. Joka vuosi pidän joulusta enemmän ja enemmän! Heh, melkein tekisi mieli alkaa värkkäämään joulukoristeita ensi vuotta varten 😀

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Kuinkas teidän joulu on sujunut? Toiko pukki hyviä lahjoja? Kuvat on pitkin joulua napsittuja meiltä, anoppilasta ja miehen enon luota.

Alla aaton aattona kuvattu video, josta näätte vähän meidän joulusisustusta. Ei mitään ihmeellistä ja runsasta, mutta kuitenkin meidänlaista 🙂 Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään, mutta ilahduttaa minua <3

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 50 ruokapäiväkirja – muutoksia ruokavalioon

10 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Maaaaahtava video. ☺☺ kissa on kans hauska.. ?

 2. ninna kirjoitti:

  hei mulla on samanlainen joulutonttu! mäkin pidän enemmän välipäivistä ja odotusta arkeen, ihanaa kun jouluhössötys ja vietto ohi. nyt sitten vielä uusivuosi jota en vietä ja sitten alkaakin loppiaisen, runeberginpäivän ja laskiaisen odotus juhla toisensa perään. taitaa runebergintortutkin tulla kohta kauppaan, ahdistavaa kun ollaan nykyään niin etukäteisiä. kiva kun sait toivottuja lahjoja. kalenteri mulle myös ja ihan perinteinen seinä ja tasku, en ymmärrä kännykkäkalenteria kirjoittaen helpompi ja olen perinteen ihminen. lisäksi tuoksukynttilöitä joita rakastan, toivottu protskujauhetta, kilo pähkinöitä, arpoja(voitin10e)rahaa vanhemmilta, kavereilta vartalovoidetta, villasukat(liian isot..)teetä(ihana englannista vihreä harrolds tee ja clipperin kookos ja piparminttu)valokuvakehys veljentytöstä ja biotiinikapseleita. hyödyllisiä siis lahjoja ei pitänyt olla mutta tuli silti kaikki kuitenkin hyödyllisiä ei mitään turhaa koriste esinettä tai vaatetta tai suklaata jota en syö. olisin ehkä toivonut aineettomiakin lahjoja, tosin etukäteen sain jo äidiltä hierontalahjakortin. vanhemmat tosin antoivat veljelle ja vaimolle lupauksen kerran-kaksi kuussa vahtia lapsia jotta he pääsevät ”pariskuntailtaa” viettämään. ehkä ensi vuonna. parasta oli kyllä katsoa veljenpojan 4v riemua vaikka vähän hässäkkää olikin. parasta myös tanssia ja laulaa kuusen ympärillä voi sitä riemua! veikeä tuo nutellakuusi. jännää että teillä oli limua joulupöydässä. alennusmyynteihin mitä ikeasta? hyvä ruoka parempi mieli ja kipeä vatsa niinhän se menee ja itseään saa siitä syyttää. tosin helpottavaa tietää että olo menee ohi. salilla käynyt joka päivä, aattona olin yksin yhden miehen kanssa ja eilen oli jo yllättäen ”ruuhkaa” tänään väljää. ylimääräiset konvehdit vein salille kun niitä oli tullut perheelle liikaa. Oho tulipa pitkä, anteeksi. toivottavasti jaksoit lukea..

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mä tykkään kans ihan perinteisestä kalenterista. Seinäkalenteri pitäisikin itse asiassa hankkia vielä kunhan keksin sille jonkun hyvän paikan. Niin ja täytyisi toki löytää joku kaunis kalenteri 🙂 Ihania lahjoja olet saanut! Ei ollut muuten limua noissa pulloissa, vaan kotikaljaa, jota anoppi teki itse 😉 Itse en juuri pidä kotikaljasta, mutta muut sitä tykkäävät juoda aina joulupäivänä. Kuuluu meidän perinteiseen.

   Ikeasta käydään ostamassa meille eteiseen kaappi, vihdoin ja viimein! Olen monta vuotta yrittänyt etsiä sopivaa, mutta ei ole löytynyt. Meidän eteinen on niin kapea ettei sinne mikä tahansa kaappi mahdu. Ikean Pax -kaappeja olen jo pitkään suunnitellut, mutta maksavat 800e. Nyt löytyi hyvä 300 eurolla ja saatiin siihen rahat lahjaksi 🙂 Mä en ole vieläkään päässyt salille. On vähän niin kuin flunssa, mutta ei kunnolla kuitenkaan. En uskalla riskeerata, joten pidän lepoa ja teen vain lihashuoltoa.

   Ihanaa kun jaksat kommentoida <3

 3. Henna kirjoitti:

  Apua miten vähän teillä on lunta kun täällä on n.50cm kinokset 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, ei paljon pulkkamäkeen ole päässyt! Eilen tuli vettä koko päivän ja ne pienetkin lumilämpäreet suli pois…

 4. miltsu kirjoitti:

  täällä oli samanlainen flunssa,lauantaina oli aivan karsee olo ja sunnunTaina enää vähän tukossa ja maanantaina jo täysin terve. onneksi näin niin ei mennyt joulu pilalle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No mä olen vieläkin tukkoinen! En kunnolla kipee, mutta en ihan tervekään. Ei uskalla vielä ainakaan salille lähtee!

 5. Koukuttaa kirjoitti:

  Jos tykkäät näprätä niin meeppäs mosaiikkikurssille 😀

  Nimimerkillä: Koukuttaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.