Hae
Palasia Arjestani

Valehtelematta maailman paras banskupannari

Processed with VSCOcam with c1 preset

Olen tehnyt viimeisen parin vuoden aikana varmasti kymmeniä erilaisia versioita banskupannareista ja -letuista. Koskaan aikaisemmin en ole edes kokeillut tehdä banskupannaria uunissa, koska olin varma, että se menee pilalle. Jokin aika sitten eräs lukija vihjasi, että tekee aina banskupannarin uunissa ja siitä se ajatus sitten jäi kytemään. Meidän poppoolle täytyy tehdä pannareita ja lettuja aika iso läjä ja sellaisen määrän paistamiseen kuluu tuhottomasti aikaa! No, eipä mene enää. Tästä pannarista tuli valehtelematta parasta mitä olen koskaan tehnyt ja aikaakin tekemiseen kului tuplasti vähemmän. Tämä resepti jää saletisti vakiokäyttöön 😉

Ohje on viljaton, maidoton ja sokeriton.

Maailman paras banskupannari uunissa (3-4 annosta)

 • noin 2,5 dl mantelijauhoja
 • 0,5 dl kookosjauhoja tai hasselpähkinäjauhoja
 • 0,5 tl ruokasoodaa
 • ripaus suolaa
 • noin 2,5 dl kookosmaitoa
 • 1 kypsä banaani
 • 3 kananmunaa
 • 1 tl vaniljauutetta
 • halutessasi loraus hunajaa

Sekoita keskenään kaikki kuivat ainekset yhdessä kipossa. Muussaa banaani toisessa kipossa haarukalla ja lisää sekaan kookosmaito, munat ja vaniljauute. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kuivat ainekset banaani-kookosmaitoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Voitele tai vuoraa uunivuoka (mulla 29 x 29 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista pannaria uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Anna pannarin jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile esim. mustikoiden ja sokerittoman suklaakastikkeen kera 🙂

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

Aika usein itse onnistun paistamaan banskupannarit vähän liian kuiviksi, mutta nyt sitä ongelmaa ei todellakaan ollut! Pannarista tuli kivan kostea ja mehevä eikä tämä välttämättä vaadi mitään päällisiä tai ylimääräisiä kostukkeita. Pannari vain paranee levätessään jääkaapissa yön yli!

9 kommenttia

 1. lissu kirjoitti:

  Voi vitsi, näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta! 🙂 Nyt on pakko kysyä (& toivottavasti osaat vastata) kun kerta tämä ruokasooda tuli esille ohjeessa, että mitä ruokasooda tässä tapauksessa ”tekee”, mihin sitä tarvii? 😀 Eilen ostin kaupasta ruokasoodaa koska ajattelin hinkata pinttyneet kupit puhtaiksi sillä ;D Mutta tosiaan mikä virka sillä on leipomisessa? 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Just noin niin kuin Ainokin sanoo eli ruokasooda toimii nostattajana eli pannarista tulee sen avulla hieman paksumpaa ja kuohkeampaa kuin ilman. Mut hei, hyvä muistutus että ruokasoodalla vois tehdä kaikkea muutakin 😉

 2. Aino kirjoitti:

  Ruokasooda on leivinjauheen kaltainen nostatusaine 🙂

 3. TT kirjoitti:

  voisikohan kookosmaidon varmaan korvata jollain miedommalla, tavallisella maidolla/jogurtilla/rahkalla tms..? Kookoksen maku kun ei innosta sitten yhtään.. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Tässä ei kookoksen maku paista yhtään läpi, mutta totta kai sen voi korvata melkeinpä millä vain nesteellä!

 4. Lene kirjoitti:

  Luin ohjeen väärin ja tein maissijauhosta mut oikein mainiota tuli silti. Kookosmaitoa laitoin 2 dl ja 0,5 dl laktoositonta maitojuomaa. Eikä tuo kookos maistu tuossa yhtään mutta voi sen miusta korvata kokonaan normimaidolla.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva tietää, että maissijauhotkin toimii! Munkaan mielestä kookos ei maistunut ollenkaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.