Hae
Palasia Arjestani

Puurorakkaus

Processed with VSCO with a6 preset

Mä olen vähän naureskellen kuunnellut ihmisten vouhkaamista puuroista. Moni sanoo syövänsä puuroa useasti päivässä! Siis mitä!? Voiko tylsempää ateriaa olla? Niin vain puuro ui munkin liiveihin ja tässä sitä nyt ollaan. Voisin syödä puuroa vaikka joka aterialla! Lisukkeeksi kelpaa melkein mikä vain, mutta puuron ohella myös raejuusto on löytänyt jälleen tiensä meidän jääkaappiin lähes vuoden porttikiellon jälkeen. Mun mielestä puuro on yksinkertaisesti parasta marjoilla ja raejuustolla.

Tykkään vaihdella puuron makua ja koostumusta. Helmipuurossa on todella ihana koostumus, mutta sen keittämiseen vaaditaan aikaa. Crock-potilla saa haudutettua uskomattoman hyvänmakuista puuroa, mutta se puuro ei ole samalla sekunnilla valmista. Raakapuuroihin olen vallan ihastunut ja ne valmistuvatkin kätevästi yön aikana jääkaapissa. Onhan tässä vara mistä valita! Toissa päivänä tein taas raakapuuroa, makuna banaani & maapähkinävoi. Olipa muuten hyvää! Ja järjettömän helppoa. Aamulla ei muuta kuin kahvi valumaan ja puuro jääkaapista. Koska tein isomman satsin niin samalla puurolla sain herkutella myös töissä välipalla. Alla ohje!

Banaani-maapähkinävoiraakapuuro (2 annosta)

 • 120g kaurahiutaleita
 • 2,5 kauramaitoa
 • 1 kypsä banaani
 • 2 rkl maapähkinävoita
 • 1 rkl chiasiemeniä
 • pikku loraus hunajaa

Laita kaikki ainekset kippoon ja sekoita kunnolla. Nostele annosmaljoihin ja anna vetäytyä yön yli. Laita aamulla kahvi valumaan ja nautiskele puuro tuoreen kahvin kera. Koristele vaikka pähkinöillä, jos uskallat!

Laittakaahan puurovinkkejä jakoon! Millä lisukkeilla ja minkälaisena sinä syöt puurosi?

 

21 kommenttia

 1. Anne / annekatariina kirjoitti:

  Hyvän kuuolonen raakaresepti! Kypsennettyyn puuroon mulla ykkösenä on ehdottomasti isot hiutaleet ja riittävästi suolaa! Jos herkuttelupuuroa haluu, niin suosittelen pehmeää vuohenjuustoa ja vaahterasiirappia(ja ehkä tuoreita marjoja), tiedän, kuulostaa kyllä vähän pervolta 😀
  Tai sitten maustaa puuron tuoreella yrtillä esim basilikalla/ruohosipulilla ja päälle uppomuna/paistettu muna, niin että juokseva keltuainen muodostaa ’kastikkeen’.
  Ja sit vielä yks on ’cinnamon bun’ puuro, jossa kaksi kastiketta: toinen kookosöljyä, vaahterasiirappia ja runsaasti kanelia yhteen ja toinen sitten sulaa kookossosetta(ja vaniljaa), nams <3

  • Jonna kirjoitti:

   Suolainen puurohan on vissiin vasta tulossa Suomeen. Pääsin maistamaan sitä joku aika sitten Anton&Antonin avajaisissa. Vihreää pestoa ja pinjansiemeniä puuron päällä oli ainakin. Ja parmesaania! Se oli kyllä niiiin hyvää…

 2. Anniina kirjoitti:

  Banaanipuuro vaniljan makuisella protskulla on ihan parasta! Muusattu kypsä banaani sekoitetaan hiutaleiden joukkoon ja annetaan maustua kylmässä hetken aikaa. Banaani-hiutale mössö keitetään normaaliin tapaan puuroksi, mausteeksi suolaa ja ripaus kardemummaa ja kanelia. Loppuvaiheessa sekaan vain pari rkl vaniljaprotskua. Puuro on parasta kun se on vähän jäähtynyt tai jopa kylmää?

  • Jonna kirjoitti:

   Siis ensin jääkaappiin ja sen jälkeen vasta keitetään? Kuulostaa herkulliselta!

 3. Saara kirjoitti:

  Arkiaamujen puuron sekaan laitan chiansiemeniä ja marjoja, ja päälle kreikkalaista jugurttia ja hiukan mustaherukkamehukeittoa. VIikonloppuisin saatan herkutella puurolla, jonka keitän liedellä mantelimaitoon. Sekaan vatkaan yhden tai kaksi valkuaista, pilkon puolikkaan omenan ja maustan puuron suolalla, kanelilla ja kardemummalla. Valmiin puuron päälle vielä puolikas omena paloiteltuna, pikkasen omenapilttiä ja murskattuja manteleita tai pähkinöitä. Sillä kun aloittaa viikonloppuaamun, ni ei voi pieleen mennä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä kokeilin eilen tuota omenapuuroa ja se oli aivan törkeän hyvää!!! Saatanpa tehdä tänään uudestaan 😀

   • Saara kirjoitti:

    Se on niin hyvää, et tulee melkein huono omatunto sitä syödessä 😀

 4. Annie kirjoitti:

  Puuro on parasta <33 Tämän hetken suosikki; kaurahiutaleita, vettä, suolaa, sekä valkuaisia 2-3. Maustetaan raakakaakaojauheella ja kun puuro on kulhossa, laitetaan 1-2 palaa sokeritonta tummaa suklaata (tai raakasuklaata) sydämeksi sulamaan (ja päälle vielä hieman viipaloitua banaania). AIVAN taivaallista!

 5. rebekka kirjoitti:

  Joka aamu alkaa puurolla ja mustikoilla tai puurolla ja puolikkaalla omenalla + kanelia, mutta herkuttelu hetkiin on parasta laittaa puuron sekaan puolikas alpro soya tumma suklaa vanukas <3

 6. Taru kirjoitti:

  Puurot on parasta!
  Mä teen varsinkin talvella paljon uuniriisi- tai ohrapuuroa. Mutta peruskaurapuuro marjoineen ja raejuustoineen kuuluu kyllä miltei jokaiseen päivään =)
  Tässä resepti, jolla olen tehnyt nyt pari kertaa puuroa, kun on tehnyt mieli vaihtelua. Nam!
  http://www.soppa365.fi/resepti/66425/porkkanakakun-makuinen-kaurapuuro/

  • Jonna kirjoitti:

   Äh, mä kuolen nälkään täällä…tiedän mitä syön tänään: puuroa!

 7. ninna kirjoitti:

  Uunissa haudutettu spelttipuuro on luxusta jota tosin tulee tehtyä aivan liian harvoin.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, kuulostaa hyvältä <3 Teetkö leivinuunissa vai ihan sähköuunissa?

   • Ninna kirjoitti:

    Ihan omassa sähköuunissa. 150asteisessa uunissa 1,5tuntia voideltuun vuokaan 4dl spelttihiutaleita ja reilu litra soijamaitoa mutta varmasti onnistuu tavallisesta tai mantelimaidostakin. Nyt tuli ihan himo!

 8. Heidi kirjoitti:

  Puuro on ihan lempparia, nyt ja aina! Tykkään erityisesti valkuaispuurosta marjoilla ja maapähkinävoilla 🙂 uudempi suosikki on tuorepuuro banaanilla ja chiasiemenillä. Kirjoittelinkin juuri postauksen takuuvarmasta tuorepuurokaavasta, jolla ainakin saa puuron onnistumaan joka kerta!

  ~Heidi
  http://thisismycupofcoffee.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *